|
|||||||
| Notka |
|
| Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Błona dziewicza perforowana, a pierwszy raz
Hej!
![]() Chciałabym dowiedzieć się czegoś na temat przerwania takiej właśnie błony, perforowanej, czyli z paskiem dzielącym wejście do pochwy na dwie części. Zależy mi na opini dziewczyn, które taką błonę miały i pierwszy seks mają już za sobą. Czy bardzo boli jej przerwanie? Czy zostaje przebita przez środek, czy może członek wchodzi w jeden z tych przedsionków? Czy ten "sznureczek" zostaje jakos pozniej tylko, że przecięty na dwie części i konieczna jest ingerencja ginekologa? |
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Błona dziewicza perforowana, a pierwszy raz
Bez obrazy, ale wydaje mi się, że mało która dziewczyna analizuje swój typ błony dziewiczej
No, ale może się mylę. Wydaje mi się, że próg bólu jest podobny przy wszystkich rodzajach błon. Wszystko zależy od wrażliwości na sam ból; doboru partnera; nawilżenia; stresu itd. Istnieją przypadki, że błona dziewicza jest dość gruba i faktycznie trzeba ją przeciąć u ginekologa. Jednak ja ginekologiem nie jestem i to tylko moje przypuszczenia.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
nawet w czasie tortur nie potrafiłabym powiedzieć jaki miałam typ
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Do dziewczyn powyżej 'ech...'
![]() A tak serio, ja miałam półksiężycowatą i to chyba nawet brzeżną więc co do bólu się nie wypowiem. Ale jak napisała Badlife na ból przy pierwszym stosunku składa się wiele czynników. Ja chyba podeszłam do tego zbyt lekko, bo analiza bólu jakoś nigdy mi nie przyszła do głowy ^^ Rozumiem, że ginekolog określił Twój typ błony? Myślę, że on by najlepiej odpowiedział na to pytanie, bo np masz grubą i lepiej będzie usunąć ginekologicznie. Ale przy tej chyba nie masz się co bać na zapas, sitkowata to już bardziej
|
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Sama określiłam sobie jej typ
![]() Myśle, że to ważna wiedza kiedy planuje się swój pierwszy raz. |
|
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawi mnie bo ja przypadkowo się dowiedziałam u gina. I myślę, że jednak większość dziewczyn nie wie jaki ma typ jak np u góry,a niektóre to pewnie nie wiedzą że jakieś typy są xD
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
wiedziałam jakie są typy, ale jakoś nie było to dla mnie istotną kwestią, a ginekolog nie widział przeciwskazań do rozpoczęcia aktywności. Nie przyszło mi na myśl aby się gina dopytywać.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Rozumiem, że warto wiedzieć jeśli ma się bardzo grubą błonę bo tu interwencja lekarska może się przydać... ale jak w "planowaniu pierwszego razu" (sama idea planowania seksu mnie przeraża) miałoby się to przydawać?
|
|
|
|
|
#11 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- Cytat:
Fakt trochę i może to utrudniać ale myślę, że warto znać swoje ciało i wcale nie jest mi głupio z tego powodu Lepiej teraz niż później panikować dlaczego jego członek nie może wejść itd, co się często spotyka na forach odnośnie tego tematu. Edytowane przez onaroztargniona17 Czas edycji: 2015-02-04 o 23:50 |
||
|
|
|
|
#12 |
|
BAN stały
|
Jak facet wie co i jak to nawet nie poczujesz, no może jakieś szczypanie. Jak trafisz na amatora to może być ciekawie
|
|
|
|
|
#13 |
|
lokalna gwiazda
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:16.

No, ale może się mylę. Wydaje mi się, że próg bólu jest podobny przy wszystkich rodzajach błon. Wszystko zależy od wrażliwości na sam ból; doboru partnera; nawilżenia; stresu itd. Istnieją przypadki, że błona dziewicza jest dość gruba i faktycznie trzeba ją przeciąć u ginekologa. Jednak ja ginekologiem nie jestem i to tylko moje przypuszczenia.