|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czy codzienne mycie sprawi, że moje włosy będą się bardziej przetłuszczały?
Nie mam problemu z nadmiernym przetłuszczaniem, włosy myję co 2 dni. Jednak troszkę mi się przytyło i zamierzam przywrócić do życia mój trening, tym razem codzienny (cardio), jednak jest to u mnie równoznaczne z tym, że będę musiała włosy myć codziennie (po treningu mam zawsze okropnie spoconą skórę głowy :P). Zamierzam myć włosy lekkim szamponem babyhair, bez silikonów, sls i tak dalej, jednak chciałabym się dowiedzieć, czy nawet używanie takiego lekkiego detergentu sprawi, że włosy będą się mocniej przetłuszczały?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy codzienne mycie sprawi, że moje włosy będą się bardziej przetłuszczały?
Moim zdaniem nie. Myję włosy codziennie, ale kiedy zdarzy mi się umyć co dwa dni nie ma praktycznie żadnej różnicy.
![]()
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: Czy codzienne mycie sprawi, że moje włosy będą się bardziej przetłuszczały?
Witam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja też ze względu na codzienne treningi jestem zmuszona myć włosy codziennie. Na 100% nie będą Ci się szybciej przetłuszczać ale musisz używać delikatnego szamponu do codziennego stosowania i nawilżać włosy bo mogą się przez to trochę przesuszać, a chyba nie chcesz mieć siana na głowie
![]()
I tylko przyjdź. Dotknij mnie czule, i przytul tak, abym zapomniała o wszystkim. Pocałuj tak, abym na przekór samej sobie poczuła się szczęśliwa. A wtedy pójdę za tobą na koniec świata. Ty i ja, trzy metry nad niebem ♥ A&F |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
A może w takim wypadku najlepszym rozwiązaniem byłby szampon dla dzieci? Zawsze takie kosmetyki są najdelikatniejsze, a przynajmniej takie powinny być w założeniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
ja od lat myję włosy codziennie, bo po całym dniu wydają mi się nieświeże i zakurzone, nie zauważyłam, że się przetłuszczają, raczej przesuszają, jak pisze Shannon.
Ja używam żelu Facelle sensitive, olejuje je,do tego maski itp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Częstotliwość mycia włosów nie ma wpływu na to jak szybko się przetłuszczają no chyba, że ktoś myje bardzo rzadko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
nie ma to jak odpowiadać na post z lutego
![]()
I tylko przyjdź. Dotknij mnie czule, i przytul tak, abym zapomniała o wszystkim. Pocałuj tak, abym na przekór samej sobie poczuła się szczęśliwa. A wtedy pójdę za tobą na koniec świata. Ty i ja, trzy metry nad niebem ♥ A&F |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:32.