![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Typ kolorystyczny?
Witam!!
Byłabym wdzięczna gdyby ktoś opisał mój typ kolorystyczny. Z tego co wyczytałam najbardziej nadaję się na zimę, ale sama nie wiem . Proszę o pomoc 1. Ładniej jest mi w kolorze pomarańczowym niż w różowym, i bardziej w kolorach intensywniejszych niż pastelowych- potwierdziły to dwie osoby, które o to pytałam. Lubię czerń, biel i ciemną zieleń 2. Opalam się bardzo szybko na odcień szarawo- brązowy na początku ,potem zmienia się na brązowo- czekoladowy. Zimą moja skóra jest raczej żółtawa, i bardziej blada niż opalona. Rumienię się na kolor czerwony. 3. kolor oczu - ciemno zielony z czarno-zieloną obramówką 4. Nie mam piegów, ale mam gdzieniegdzie czarne pieprzyki 5. kolor włosów- ciemny brąz 6. kolor ust- raczej czerwony , chociaż czasami różowy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Typ kolorystyczny?
na pierwszy rzut oka zima
ale te dane dot. koloru pomarańczowego i inne drobiazgi wskazywałyby na wiosnę? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Witaj
Piszesz, że najprawdopodobniej jesteś Zimą, i że ładnie Ci w pomarańczu - to się niestety wyklucza;-) a Zimie Ładnie w różu;-) Piszesz też ze Twoja skóra jest żółtawa co by wskazywało na ciepły typ, ale jak patrze na twoje zdjęcie to moim zdaniem jesteś chłodnym typem kolorystycznym;-) Wyślij jeszcze kilka swoich zdjęć;'-) pzdr sam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
oto inne moje zdjęcia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
dawaj fotki w różowym i pomarańczowym;-))))
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
nie mam pomarańczowej ani różowej bluzki, więc fotka w czerwonej bluzce została przerobiona w photoshopie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Supe3r mix
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
a może zima południowa/???? To by wyjaśniało zamieszanie z kolorem pomarańczowym. Wiosna chyba odpada, lato też, jesień też... Ale ja się za dobrze nie znam, więc tylko mogę przypuszczać...
![]()
DLA NAS NAJWAŻNIEJSZE SĄ PSY Dla jednych ważne są wieloryby, dla innych drzewa, a dla nas Psy. Te duże i te małe. Obronne i bezbronne. Rasowe i kundelki. Dla nas ważne są psie drzwiczki, psie smutki i psie marzenia. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
możliwe że zima południowa, choć ona ma karnację oliwkową i intensywną dość opalenizną a Dorota ma taką samą cerą jak ja- żółtawą i ciężko opalającą się.
Jestem za tym typem Zimy najbardziej , inne typy znacznie mniej pasują |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
okrutnica jakaś... |
co do różu, myślę że odcień wybrałas niefortunnie, jest złamany łososiem.
Ja Cię widzę w intensywnym odcieniu, amarancie itp |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do różowego, to fakt, tamten był nieodpowiedni ![]() ![]() Amarant jest jak najbardziej odpowiedni ![]()
DLA NAS NAJWAŻNIEJSZE SĄ PSY Dla jednych ważne są wieloryby, dla innych drzewa, a dla nas Psy. Te duże i te małe. Obronne i bezbronne. Rasowe i kundelki. Dla nas ważne są psie drzwiczki, psie smutki i psie marzenia. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Tak zdecydowanie się szybko opalam, czasami wystarczy mi 10 (15) minut i skóra przybiera odcień szaro- brązowy.
Ale zimą jak nie chodzę na solarium jestem zdecydowanie blada. Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Ja też jestem raczej za ,,zimą,, |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Zimorodek
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
O fajnie by było
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
w intensywniejszym różu rzeczywiści Ci lepiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
|
także wydaje mi się ,że zima południowa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
A jakim typem jestem ja ?
![]() 1. opalam się - dosyć szybko poza nogami, które bardzo ciężko się opalają, najpierw na czerwono. Odcień opalenizny jest raczej taki lekko przykurzony, szaro-beżowy. 2. Kolor oczu - jasne niebieskie, tęczówki mają ciemniejszą obwódkę, przy źrenicach źółtawe obwódki. Brwi i rzęsy - czarne 3. Piegi - nie mam 4. Cera - jasna, jeżeli się rumienię, to na kolor czerwony? 5. Naturalny kolor włosów - ciemna szatynka. odcień-złotawo-brązowe przebłyski. 6. Kolor ust - jest dość jasny, różowy? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
|
Jesteś typem mieszanym .Jasne oczy z ciemniejszymi obwódkami,naturalnie jasna cera wykazują
ca łatwość w opalaniu wskazują na zimę południową.Jednak włosy mają zółtawy połysk ,jak piszesz, więc te włosy pasują do jesieni .Jeśli należałabyś tylko do zimy ,włosy powinny mieć chłodny połysk ,a nie ciepły. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
|
Zima to typ chłodny.
Wyróżniamy dwa typy Zimy – Typ Królewny Śnieżki oraz Typ Południowy. Kolory dla zimy – mocne, żywe, soczyste barwy. Kontrastujące ze sobą. Głęboka czerń i śnieżna biel. Połączenia szarości, srebra, czerni, granatu. czerwień, błękitna zieleń, błękitny turkus, niebieski, indigo, fioletowy, magenta, różowy, jasno-niebieski, liliowy, cytrynowa żółć. Delikatne wzory, np. drobne paseczki. Niewskazane – przytłumione barwy, przydymione. Kolory ciepłe – brązy, pomarańcze, złoto. Niewskazane są też drobne wzory, kratki, kwiatuszki itp. JAK ROZPOZNAĆ? - Skóra – Typ Królewny śnieżki – skóra bardzo jasna, niemal transparentna, chłodny, różowawy odcień. Rzadko się rumieni. Trudno się opala. Typ Południowy (meksykański) – skóra ciemna, oliwkowa w chłodnym odcieniu. (uwaga – bywa mylony z jesienią, ale w przeciwieństwie do jesieni – zima południowa łatwo się opala) - Możliwe piegi, znamiona – szarobrązowe. - Brwi, oprawa twarzy – bardzo intensywna, ciemna. Włosy – ciemne w chłodnym odcieniu, ciemny brąz lub czerń. (tu właśnie nie jesteś zimą, gdyż masz ciepłe reflexy!!!) - Oczy - błękit lodowy, turkusowy, niebieski, orzechowy oraz czarno-brązowy. MAKIJAŻ Twarz – półpłynny podkład – ma podkreślać naturalną gładkość skóry zimy. Odcienie jasnego różu lub beżu, a także kolory oliwkowego beżu. Niewskazane – ciepłe, brzoskwiniowe, wpadające w żółty odcień. Oczy – cienie - stalowy, fioletowy, turkusowy oraz szmaragdowa zieleń. Niewskazane – brązy, rudości. Usta - odcienie głębokiej czerwieni, maliny, czy fioletu. Włosy - odcienie, takie jak: niebiesko- czarny, srebrno-siwy, ciemny brąz, biały, niebiesko- czerwony, czarno- czerwony, czy czarny. Niewskazane – rudawe, rude odcienie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
|
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=71243 -tu są paletki kolorystyczne dla zimy.Bardziej używaj kolorów dla zimy , bo nią jesteś w znaczacej większości!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
nimfa nr 1. Czyli powinnam używać kolorów cieni dla zimy ? A te kolory z palety, które podałaś to dodatkowo wybierać odcienie zimne czy ciepłe ? bo dany kolor jak rozumiem może być zarówno w ciepłym odcieniu i w zimnym tak ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
wydaje mi sie ze zima poludniowa ma oczy brazowe , az po czarne... a dorota ma oczy ciemno zielone. Nie ryzykowałabym z ta zimą. Skłaniałabym sie jednak w stronę lata... ale pamietaj ze paleta kolorów to bardzo indywidualna sprawa. Moze byc tak, ze w zwiazku z ciemna oprawa oczu i twarzy ładnie ci w niektorych łagodniejszych kolorkach zimy (sama jestem dokladnie takim typem) Jakie kolorki lubisz najbardziej, w jakich kolorach czujesz sie najlepiej?Ta psychologiczna zabawa... prawie zawsze pomaga. Napisz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
|
![]() Cytat:
Pozdrawiam! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Moim i mojego chłopaka zdaniem jeżeli chodzi o ubrania najładniej mi w białym , czerwonym i czarnym, albo połączenia czarne z czerwonym. Natomiast jezeli chodzi o makjaza dokładniej o cinie to ładnie mi w różowych odcieniach (nie pastelach, raczej intensywnych) a strasznie mi w żłótych i niebieskim (najgorzej w żółtym), ale znowu jak połączę cinie róż i niebieski to ładnie wygląda.
Ale latem to wydaje mi sie , że nie jestem bo za szybko się opalam i prawie nigdy nie mam poparzen , chyba ze poleżę 4 godz. na ostrym słońcu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:32.