|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Prolaktyna , progesteron:)
hej,
Niewiedziałam czy to właściwe forum aby oto pytać - jakby co to zostanie przesunięte- kobitiki czy Wy wiecie jakie mniej więcej powinny być normy prolaktyny i progesteronu robionego w 23 dniu cyklu????? U mnie wygląda to tak: prolaktyna - 11,57 ng/ml progesteron - 7,21 ng/ml. Niewiem czy to dobre wyniki czy złe. Proszę pomóżcie |
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Prolaktyna , progesteron:)
to zalezy jaki dlugi masz cykl, mysle ze ten 23 dzien wypada przed okresem, zgadza sie??
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Wlasnie spojrzalam na swoje wyniki, podane mam normy w poszczegolnych fazach. Wyniki masz dobre wg. mojej rozpiski
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiesz ostatni cykl miałam 28 dni, a w poprzednich miesiącach wahały się 30,31 ,33 dni. wg mnie nie ma dużych wahań. Dziękuję bardzo za pomoc |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
czyli wychodzi na faze lutealna - przed okresem. Nie ma za co, sluze pomoca
|
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Hello
Czy ktoś mógłby przesłać mi jakie powinny być normy w poszczegolnych fazach?
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Mnie też to interesuję.Kiedy powinnam zbadać hormony,gdy mój cykl wynosi 30 dni.Niestety mój kolejny już ginekolog nie zleca mi badań choć nie mogę zajść w ciążę.Chcę je wykonć sama.Tylko kiedy i co? Proszę o rady.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
Własnie jestem po wizycie i pierwszych badaniach, wyniki nie są
za dobre. Mam nadzieję że tym razem trafiłam do dobrego specjalisty. Zlecił mi kolejne badania. Poprzedniego lekarza sama poprosiłam o skierowanie na badania. |
|
|
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam 30 dniowe cykle i prolaktynę + progesteron mam wykonać między 21 a 23 dniem cyklu.
|
|
#10 |
|
Rozeznanie
|
A mam pytanko nie wiecie ile kosztuje wykonanie tych badan tak orientacyjnie. Chciałabym wiedzieć na jaki wydatek mam przygotować się.
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
Z tego co gdzieś mi się kiedyś obiło o uszka ( nie spałam na zajęciach
), to zależnie od gabinetu kosztują ok. 20 - 50 zł za każdy hormon. A czy one nie są refundowane, jeżeli ma się skierowanie bo wydaje mi się że chyba tak, ale tu już nie dam sobie ręki uciąć.
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja za oba badnia zapłaciłam 37 zł , czyli wcale nie tak dużo, choć jak wiadomo trzeba je zrobić samemu bo ich nie refundują:/. Napisz jak Ci wyszły, życzę powodzenia i bądź dobrej myśli |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Rozeznanie
|
O to moje wyniki progesteron 10,1 czyli w normie a prolaktyna 26,2 prawie dwukrotnie podwyższona.
O to wartości hormonów w róznych fazach: Faza folikularna Środek cyklu Faza lutealna Okres postmenopauzualny FSH 3- 12 8-22 2-12 35-151 LH 0,8-10,5 18,4-61,2 0,8-40,8 8,2-40,8 Estradiol 30-120 130-370 70-250 15-60 Progesteron 0,2-1,4 1,0-2,0 4,0-25,0 <1,0 Prolaktyna 1,2-15,5 1,2-15,5 1,2-15,5 1,1-12,5 DHEAS 0,8-3,9 0,8-3,9 0,8-3,9 0,1-0,6 Testosteron <0,6 <0,6 <0,6 <0,8
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny nie wiem gdzie wy robicie te badania ale ja zawsze jakmamskieropwanie ide dolabolatorium i nie place ani grosza to tak a propo refundowania a ceny hormonow sa w greanicach 15-50 zl zalezy jaki hormon i gdzie
|
|
#15 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Rozeznanie
|
ja za każdy hormon zapłaciłam 22 zł
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:11.

), to zależnie od gabinetu kosztują ok. 20 - 50 zł za każdy hormon. A czy one nie są refundowane, jeżeli ma się skierowanie bo wydaje mi się że chyba tak, ale tu już nie dam sobie ręki uciąć.

, czyli wcale nie tak dużo, choć jak wiadomo trzeba je zrobić samemu bo ich nie refundują:/. Napisz jak Ci wyszły, życzę powodzenia i bądź dobrej myśli