![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Pierścionek zaręczynowy
Witam. Planuję się oświadczyć i szukam pierścionka zaręczynowego, ale.. no właśnie jaki
![]() Chciałbym jakiś nowoczesny, modny do 600zł. Przeglądam neta, allegro i póki co najbardziej mi się podoba złoto żółte z brylantem, ale za tą cene to ledwie ten brylant widać.. Panie, Panowie doradzicie jakiś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pierścionek zaręczynowy
co to znaczy nowoczesny i modny? :P
Żółte złoto i brylant...fakt za taką kwotę nie kupisz dużego kamienia, ale np. ten http://aimor.pl/pierscionki-aimor/Pi...518tb,811.html jest całkiem ładny, łapki z białego złota uwydatniają kamień ![]() A jakie pierścionki podobają się Twojej dziewczynie? Może akurat marzy o jakimś kolorowym kamieniu i białym złocie - bo napisałeś w poście, co Tobie się podoba, a nie co jej odpowiada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Znaczy jej się podoba srebro.. Ale nie mamy po 18 lat żeby pierścionek zaręczynowy ze srebra kupować i myślę już nie te czasu na to..?
Tak jej się podoba, ale świadczy i facecie jaki gust ma ![]() ![]() Do 600zł, bo ciężko z budżetem, a to tylko zaręczynowy, znaczy tylko no...na obrączki chce zaszaleć pare tyś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Żona Gargamel
|
Jeśli 600zł to dałabym sobie spokój z diamentem bo ledwo go będzie widać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo 2 obrączki za 2koła to juz spoko modele i w ogole ! wiec tez tu nie mowi ze zaszalejsz za pare tysi - owszem są takie nawet za 10.000, ale przy weselu bedzie MNOSTWO wydatkow i nie ma co rzucać takich haseł górnolotnych ![]() skoro lubi srebro to kup jej białe złoto:P - mysle ze dziewczynie chodziło o kolor.. ze złoto nie jest w jej stylu. też tak mam, żółtego złota nie nosze, wiec pierścionek dostałam z białego, a obrączki będą pół na pół ![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- i dla mnie chyba zareczynowy był ważniejszy niż obrączki będą... koleżanki podziwiały, oglądały, pozniej jeszcze raz było "pokaż pokaż" po slubie ja pytam kolezanki "pokaż obrączkę" no ale patrze i ok. wiekszość standardowych.. wiec moze warto troszkę no nie wiem dozbierać? ![]()
![]() ![]() Edytowane przez sQuaara Czas edycji: 2015-01-17 o 10:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
a jakie pierścionki teraz nosi? kamieniami czy bez? Kolorowe kamienie czy nie? Wysonduj bo też mi się wydaje, że w tej cenie kamyczek będzie bardzo mało widoczny. No chyba, że dziewczyna marzy o diamencie to może warto dołożyć jeszcze trochę grosza i kupić jej taki wymarzony?
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Nosi srebro, z cyrkoria dostała rok temu na gwiazdkę, naszyjnik srebrny, bo lubi srebro. Powiedziała szczerze, że srebro jej się bardziej podoba "wolę srebro, więc masz szczęście tania biżuteria"
![]() Ale to taki coroczne świecidełka naszyjnik, kolczyki, pierścionek co roku coś na zaręczynowy chce żeby się już świeciło coś z żółtego złota. Oglądałem tytanowe, ale to są same takie okrągłe bez kamienia żadnego, bo z kamieniem jakimś to od 1000zł które są ładne. Szukam i szukam i coś tam niby jest, ale żaden nie wpadł mi w oko tak, że od razu bym zamawiać chciał, a chce klękać, a nie ma z czym ;/ ![]() ![]() Tytan z platyną również drogie to wszystko do 600zł to tych kamieni w ogóle nie widać... ehm..brak mi już pomysłów, a chce żeby był oryginalny i ciekawy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
❤ bee happy ❤
|
Przejdź się po okolicznych jubilerach
![]() Z reguły mają tańsze pierścionki, a i można się natknąć na perełkę której nie ma nigdzie indziej.
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
skoro Ci tak powiedziala to ;
a) nie moze sie doczekać, zna budżet/Twoje finanse i chciala Cie zachecic zebys nie odkladał do 2tysiecy wiec Ci rzucila takim hasłem..."bądz co badz tylko klęknij":P b) serio woli biżuterie inna niż złoto żółte... kup jej białe. nie rób DLA ZASADY bo takie są głownie zareczynowe i nie wyskakuj z żółtym złotem jeżeli dziewczyna takiego nie nosi (z założenia bo nie lubi, a nie np bo nie moze sobie na takową pozwolić).
![]() ![]() Edytowane przez sQuaara Czas edycji: 2015-01-17 o 11:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Żona Gargamel
|
Dokładnie, czemu chcesz jej na siłe kupić żółte złoto? Ja np takiego nie lubię i przykro by mi było jakby mi facet kupił taki pierścionek mimo że 100 razy słyszał że nie chce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mają rację. Skoro mówi Ci, że lubi srebro (nie dlatego, że tańsze) to myślę, że podobało by się jej białe złoto. Ja dostałam z białego złota i bardzo mi się podoba. W żółtym nie chodzę wcale, bo nie mój typ.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Ja tez nie lubię żółtego złota wiec gdybym dostała taki zaręczynowy to bym się załamała :p na szczęście dostałam z białego złota tak jak chciałam i z diamentem, ale również dosyć skromnym mimo że pierścionek kosztował 3 razy więcej niż twój budżet. Tez uważam żeby poszukać z kolorowym oczkiem
![]()
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
To teraz już nie wiem czy szczerze, że lubi srebro czy, że taniej i podoba się.. No w sumie zaskoczenia to nie będzie, bo już czeka na pierścionek trochę tylko ja się zdecydować nie mogę jaki kupić
![]() Jeszcze bardziej się skomplikowało ;p Tylko, że białe złoto wygląda jak srebro i nie przypada mi do gustu, a żółte ma lepszy połysk. No właśnie jubilerzy w okolicy nie mają połowy tego co na allegro, objechałem wszystkie sklepy. To nic szukam dalej.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
pamietaj też ze skoro ona takich rzeczy nie nosi(zloto) to nie bedzie poczatkowo czula sie ztym dobrze
jak ja myslalam ile $ mam na palcu (nie nosze w ogole biżu) to mnie to przerażało i co chwila sprawdzałam czy nie zgubiłam. minał rok a i tak czasami wstaje z lozka by sprawdzic czy na pewno lezy na swoim miejscu:P wyglada ale srebrem nie jest. jest trwałe i sie nie popsuje za 10-15lat:P Ty sie dowiedz co Ona lubi a nie co Tobie sie podoba :P
![]() |
#16 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
lubi eks swojego męża
|
Cytat:
w pierścionku najmniej chodzi o cenę, o wiele bardziej o gest, pokazanie że się człowiek starał, chciał trafić w gust, chciał żeby się podobało. jak z każdym prezentem zresztą. a ty się zachowujesz jakoś dziwnie - dziewczyna powiedziała mi, że lubi sok jabłkowy, wezmę jej marchwiowy, bo lepszy na cerę. ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Zgadzam się z dziewczynami - skoro powiedziała że lubi srebro nie wiadomo ile razy to znaczy, że woli taki kolor niż kolor żółtego złota. Wiele kobiet podpowiada swoim facetom jeżeli chodzi o pierścionki zaręczynowe właśnie w taki sposób - wspominając o ulubionym kolorze biżuterii, kamieniach kolorowych czy brylantach, o tym czy lubią delikatną nie rzucającą się w oczy biżuterię czy może taką, którą widać 100 metrów dalej.
I nietrafionym moim zdaniem jest pomysł kupowania czegoś, co tak odbiega od tych "podpowiedzi". Mi by przykładowo było przykro gdyby mój facet kupił mi wielki pierścień z brylantem z żółtego złota, gdyby wiedział że wolę delikatną biżuterię z białego złota. Pierścionek nie ma być "modny", ma być w stylu i w guście przyszłej narzeczonej, bo to ona będzie go nosić i to z dużym prawdopodobieństwem również po ślubie. Z moich koleżanek po ślubie zaręczynowych nie noszą tylko te dziewczyny, którym od początku zaręczynowe do gustu nie przypadły i bez żalu zamieniły je na obrączki. Autorze - poszukaj w małych zakładach jubilerskich. Tam jest taniej niż w sieciówkach, biżuteria zazwyczaj porządniejsza i wybór mniej banalny niż w Apartach itp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Ja bym jednak posłuchała tego co Ci mówi Twoja dziewczyna i nie kupowała na siłę żółtego złota.Nie każdy je lubi,a to przecież jej masz sprawić przyjemność.Skoro lubi srebro to kup jej pierścionek z białego złota. Wygląda tak samo a jest bardziej trwały i po prostu przyjęło się,że zaręczynowe pierścionki są ze złota.
Pierwsza lepsza sieciówka i masz trochę tych pierścionków do 600zł lub lekko powyżej: klik 1 klik 2 klik 3 Ale moim zdaniem dokładając trochę więcej kasy, kupisz coś o wiele bardziej "wow" np. mój faworyt w kategorii cenowej poniżej 800zł klik 4 I żeby nie było-wstawiam linki bo trudno jest znaleźć dany pierścionek jedynie po zdjęciu. ![]() Edytowane przez dominika405 Czas edycji: 2015-01-17 o 15:11 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
oo i nasunęło sie mi jeszcze coś:
pierscionek nie ma byc nowoczesny lub modny! wrecz przeciwnie! ma byc taki zeby nie było wstydu nosic za 10-15lat nie ma co kombinowac ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- tak tak ten za 800super..serio warto poczekac miesiac/dwa i dolozyc te 160zł ![]() za 600: 1 ma oczko mniejsze niz te łapki co to oczko trzymaja 2 za bardzo wydziwiany jak dla mnie 3 za 700 to juz wolalabym dołożyc paredziesiąt złotych ![]()
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z tych czterech 4 jest zdecydowanie najlepsza. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
po pierwsze to nie jest 'tylko' pierścionek zaręczynowy, a 'aż'.
po drugie nie uszczęśliwiaj jej na siłę żółtym złotem skoro nie lubi. po trzecie lepszy jakiś kamień kolorowy niż mikroskopijny diament (wg mnie) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
Autorze, proponuję zdecydować się na białe złoto z kolorowym kamieniem lub kilkoma małymi brylancikami. Osadzanie pojedynczo kamieni mniejszych niż 0,1 ct uważam za nieporozumienie, bo prawie ich nie widać.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyna wyraznie Ci powiedziala ze lubi srebro,to kup jej pierscionek ze srebra z diamentem..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
żona bez ogona
|
Cytat:
![]() Po pierwsze - skoro nie lubi żółtego złota, kup jej białe złoto! Nie uszczęśliwiaj jej na siłę! Po drugie - podpatrz jej biżuterię, jeśli jest skromna to pewnie taką właśnie lubi. I nie słuchaj tego, co napisały Ci tu dziewczyny - nie zawsze lepiej dostać większy kolorowy niż mały diament. To zależy tylko i wyłącznie od Twojej dziewczyny - może jej własnie podobają się takie malutkie oczka. Więc skoro już rozmawiacie o zaręczynach, ona wie, że niedługo może się ich spodziewać to po prostu delikatnie ją wypytaj o wielkość oczka, jego kolor, itp.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
Autorze a pierścionek będziesz nosić ty czy twoja dziewczyna? Wydaje mi się że chcesz jednak kupić pierścionek dla niej nie dla siebie, choć z twoich wypowiedzi wynika że pierścionek ma się przede wszystkim tobie podobać. Myślę że lepszym pomysłem jest kupienie pierścionka z białego złota niż z żółtego którego twoja dziewczyna ma prawo nie lubić. Każdy ma inny gust, każdemu ma prawo podobać się coś innego a jeśli chcesz uszczęśliwić swoją dziewczynę, a nie siebie to z pewnością bardziej ucieszy się ona z białego złota. Co do modelu pierścionka- najlepiej sprawdzić czy twoja wybranka nosi dyskretną biżuterię, czy woli większą. W cenie 600 złotych myślę że można znaleźć coś sensownego, niekoniecznie będzie to brylant ale jakiś kolorowy kamień już tak, poszukaj u lokalnych jubilerów, tam są niższe ceny niż w sieciówce a często i unikalne wzory.
Aha i raczej nie ma czegoś takiego jak modny pierścionek- choć w przypadku klasyki ta jest ponadczasowa.
![]() Edytowane przez Ammia Czas edycji: 2015-01-17 o 19:32 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Autorze czemu nie bierzesz pod uwagę gustu Twojej wybranki? Nie lubi żółtego złota a Ty koniecznie chcesz jej kupić- po co?
Kup białe złoto a kamień to już zadecyduj jaki. Poniżej kilka propozycji w cenie do 800 zł z jednej sieciówki http://wkruk.pl/pierscionki/pierscio...-kruk,id-67600 http://wkruk.pl/pierscionki/pierscionek-w-kruk,id-71262 http://wkruk.pl/pierscionki/pierscionek-w-kruk,id-70666 http://wkruk.pl/pierscionki/pierscionek-w-kruk,id-70828 http://wkruk.pl/pierscionki/pierscionek-w-kruk,id-67445 http://wkruk.pl/pierscionki/pierscionek-w-kruk,id-70826 a tu z drugiej http://www.yes.pl/46677-zloty-piersc...08-B00-ZEB4789 http://www.yes.pl/44588-yes-rings-co...04-B00-ZEB7333 http://www.yes.pl/36626-pierscionek-...-000-Y01-2234W
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
może coś takiego: http://www.geselle.pl/product-pol-39...-0-01-ct-.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Zgodzę się z dziewczynami - praktycznie we wszystkim
![]() Wybacz ale platyna i tytan to nie metale na które można patrzeć mając 600zł w kieszeni. Tu trzeba mieć gruby portfel ![]() A jeszcze dodam, że jeśli nie masz kasy a wiesz, że na wesele będziesz mógł szaleć to ja bym teraz kupiła ładny srebrny a w czasie kupna obrączek domówiłabym pierścionek zaręczynowy z kruszca w jakim będą obrączki. Tak też pary robią. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:27.