Pierścionek zaręczynowy - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-01-17, 08:09   #1
pwalker
Raczkowanie

Pierścionek zaręczynowy

Witam. Planuję się oświadczyć i szukam pierścionka zaręczynowego, ale.. no właśnie jaki ?
Chciałbym jakiś nowoczesny, modny do 600zł.
Przeglądam neta, allegro i póki co najbardziej mi się podoba złoto żółte z brylantem, ale za tą cene to ledwie ten brylant widać..
Panie, Panowie doradzicie jakiś ?
pwalker jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-17, 08:15   #2
weronika9999
Zadomowienie

Dot.: Pierścionek zaręczynowy

co to znaczy nowoczesny i modny? :P
Żółte złoto i brylant...fakt za taką kwotę nie kupisz dużego kamienia, ale np. ten http://aimor.pl/pierscionki-aimor/Pi...518tb,811.html jest całkiem ładny, łapki z białego złota uwydatniają kamień

A jakie pierścionki podobają się Twojej dziewczynie? Może akurat marzy o jakimś kolorowym kamieniu i białym złocie - bo napisałeś w poście, co Tobie się podoba, a nie co jej odpowiada
weronika9999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-17, 09:06   #3
pwalker
Raczkowanie

Znaczy jej się podoba srebro.. Ale nie mamy po 18 lat żeby pierścionek zaręczynowy ze srebra kupować i myślę już nie te czasu na to..?
Tak jej się podoba, ale świadczy i facecie jaki gust ma Dlatego też chce jakiś nowoczesny - czyli aktualnie "najmodniejszy" nie wiem jak inaczej ująć
Do 600zł, bo ciężko z budżetem, a to tylko zaręczynowy, znaczy tylko no...na obrączki chce zaszaleć pare tyś
Stary 2015-01-17, 09:09   #4
smerfetk_a
Żona Gargamel

Jeśli 600zł to dałabym sobie spokój z diamentem bo ledwo go będzie widać Może postaw na kolorowe oczko (jaki kolor lubi Twoja dziewczyna?), wtedy będzie trochę łatwiej coś ładnego znaleźć w tej cenie.

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-17, 09:11   #5
weronika9999
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pwalker Pokaż wiadomość
Znaczy jej się podoba srebro.. Ale nie mamy po 18 lat żeby pierścionek zaręczynowy ze srebra kupować i myślę już nie te czasu na to..?
Tak jej się podoba, ale świadczy i facecie jaki gust ma Dlatego też chce jakiś nowoczesny - czyli aktualnie "najmodniejszy" nie wiem jak inaczej ująć
Do 600zł, bo ciężko z budżetem, a to tylko zaręczynowy, znaczy tylko no...na obrączki chce zaszaleć pare tyś
To nie jest tylko zaręczynowy. Tak jak obrączki, jest to biżuteria na całe życie. Jeżeli podoba jej się srebro, to pewnie wolałaby pierścionek z białego złota.
weronika9999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-17, 10:15   #6
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
nie ma co sie oszukiwac zareczynowe zazwyczaj są droższe od obrączek. a też pamietaj ze po ślubie Twoja dziewczyna go nie przestanie nosic..tez na całe zycie ma byc...

bo 2 obrączki za 2koła to juz spoko modele i w ogole ! wiec tez tu nie mowi ze zaszalejsz za pare tysi - owszem są takie nawet za 10.000, ale przy weselu bedzie MNOSTWO wydatkow i nie ma co rzucać takich haseł górnolotnych wiec spokojnie: za 2000 bedzecie mieli pare obrączek od sieciowki, u jubilera to samo za 1200-1300.. :P

skoro lubi srebro to kup jej białe złoto:P - mysle ze dziewczynie chodziło o kolor.. ze złoto nie jest w jej stylu. też tak mam, żółtego złota nie nosze, wiec pierścionek dostałam z białego, a obrączki będą pół na pół

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

i dla mnie chyba zareczynowy był ważniejszy niż obrączki będą... koleżanki podziwiały, oglądały, pozniej jeszcze raz było "pokaż pokaż"
po slubie ja pytam kolezanki "pokaż obrączkę" no ale patrze i ok. wiekszość standardowych.. wiec moze warto troszkę no nie wiem dozbierać?

Edytowane przez sQuaara
Czas edycji: 2015-01-17 o 10:13
sQuaara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-17, 10:31   #7
magnusia
Zakorzenienie

a jakie pierścionki teraz nosi? kamieniami czy bez? Kolorowe kamienie czy nie? Wysonduj bo też mi się wydaje, że w tej cenie kamyczek będzie bardzo mało widoczny. No chyba, że dziewczyna marzy o diamencie to może warto dołożyć jeszcze trochę grosza i kupić jej taki wymarzony?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-17, 10:52   #8
pwalker
Raczkowanie

Nosi srebro, z cyrkoria dostała rok temu na gwiazdkę, naszyjnik srebrny, bo lubi srebro. Powiedziała szczerze, że srebro jej się bardziej podoba "wolę srebro, więc masz szczęście tania biżuteria" jej słowa.
Ale to taki coroczne świecidełka naszyjnik, kolczyki, pierścionek co roku coś na zaręczynowy chce żeby się już świeciło coś z żółtego złota.
Oglądałem tytanowe, ale to są same takie okrągłe bez kamienia żadnego, bo z kamieniem jakimś to od 1000zł które są ładne.
Szukam i szukam i coś tam niby jest, ale żaden nie wpadł mi w oko tak, że od razu bym zamawiać chciał, a chce klękać, a nie ma z czym ;/ więc, gdzieś zapytać o radę jak nie na forum kobiecym
Tytan z platyną również drogie to wszystko do 600zł to tych kamieni w ogóle nie widać... ehm..brak mi już pomysłów, a chce żeby był oryginalny i ciekawy.
Stary 2015-01-17, 11:25   #9
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Przejdź się po okolicznych jubilerach
Z reguły mają tańsze pierścionki, a i można się natknąć na perełkę której nie ma nigdzie indziej.
Stary 2015-01-17, 11:40   #10
sQuaara
Zakorzenienie

skoro Ci tak powiedziala to ;
a) nie moze sie doczekać, zna budżet/Twoje finanse i chciala Cie zachecic zebys nie odkladał do 2tysiecy wiec Ci rzucila takim hasłem..."bądz co badz tylko klęknij":P
b) serio woli biżuterie inna niż złoto żółte...

kup jej białe. nie rób DLA ZASADY bo takie są głownie zareczynowe i nie wyskakuj z żółtym złotem jeżeli dziewczyna takiego nie nosi (z założenia bo nie lubi, a nie np bo nie moze sobie na takową pozwolić).

Edytowane przez sQuaara
Czas edycji: 2015-01-17 o 11:44
sQuaara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-17, 12:01   #11
smerfetk_a
Żona Gargamel

Dokładnie, czemu chcesz jej na siłe kupić żółte złoto? Ja np takiego nie lubię i przykro by mi było jakby mi facet kupił taki pierścionek mimo że 100 razy słyszał że nie chce

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-17, 13:04   #12
zinka123
Raczkowanie

Dziewczyny mają rację. Skoro mówi Ci, że lubi srebro (nie dlatego, że tańsze) to myślę, że podobało by się jej białe złoto. Ja dostałam z białego złota i bardzo mi się podoba. W żółtym nie chodzę wcale, bo nie mój typ.
zinka123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-17, 13:39   #13
sabonka123
Rozeznanie

Ja tez nie lubię żółtego złota wiec gdybym dostała taki zaręczynowy to bym się załamała :p na szczęście dostałam z białego złota tak jak chciałam i z diamentem, ale również dosyć skromnym mimo że pierścionek kosztował 3 razy więcej niż twój budżet. Tez uważam żeby poszukać z kolorowym oczkiem tez są ładne.

Dzidziuś 10.10.2015
sabonka123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-17, 14:26   #14
pwalker
Raczkowanie

To teraz już nie wiem czy szczerze, że lubi srebro czy, że taniej i podoba się.. No w sumie zaskoczenia to nie będzie, bo już czeka na pierścionek trochę tylko ja się zdecydować nie mogę jaki kupić już nawet pod nosem mówiła, że nie chce by klęknę, a za xx czasu pierścionek..
Jeszcze bardziej się skomplikowało ;p
Tylko, że białe złoto wygląda jak srebro i nie przypada mi do gustu, a żółte ma lepszy połysk.
No właśnie jubilerzy w okolicy nie mają połowy tego co na allegro, objechałem wszystkie sklepy.
To nic szukam dalej..
Stary 2015-01-17, 14:38   #15
sQuaara
Zakorzenienie

pamietaj też ze skoro ona takich rzeczy nie nosi(zloto) to nie bedzie poczatkowo czula sie ztym dobrze
jak ja myslalam ile $ mam na palcu (nie nosze w ogole biżu) to mnie to przerażało i co chwila sprawdzałam czy nie zgubiłam. minał rok a i tak czasami wstaje z lozka by sprawdzic czy na pewno lezy na swoim miejscu:P

wyglada ale srebrem nie jest. jest trwałe i sie nie popsuje za 10-15lat:P
Ty sie dowiedz co Ona lubi a nie co Tobie sie podoba :P
Stary 2015-01-17, 14:45   #16
201605161428
Konto usunięte

Cytat:
To teraz już nie wiem czy szczerze, że lubi srebro czy, że taniej i podoba się.. No w sumie zaskoczenia to nie będzie, bo już czeka na pierścionek trochę tylko ja się zdecydować nie mogę jaki kupić już nawet pod nosem mówiła, że nie chce by klęknę, a za xx czasu pierścionek..
Tylko, że białe złoto wygląda jak srebro i nie przypada mi do gustu, a żółte ma lepszy połysk.
No właśnie jubilerzy w okolicy nie mają połowy tego co na allegro, objechałem wszystkie sklepy.
To nic szukam dalej..
To nie ty go bedziesz nosil do konca zycia, wiec nie pojmuje czemu swoje "nie przypada mi do gustu" stawiasz ponad "lubie srebro" przyszlej malzonki. Bylabym co najmniej rozgoryczona, gdyby moj Tz nie szanowal moich gustow i narzucal mi swoje.
201605161428 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-17, 14:48   #17
Hanako
lubi eks swojego męża

Cytat:
To nic szukam dalej..
to jakby dziewczyna kupiła ci miętowego jaguara zamiast czarnego mercedesa, bo to według niej taki ciekawy, modny kolor i brytyjskie marki jej zdaniem są lepsze.
w pierścionku najmniej chodzi o cenę, o wiele bardziej o gest, pokazanie że się człowiek starał, chciał trafić w gust, chciał żeby się podobało. jak z każdym prezentem zresztą. a ty się zachowujesz jakoś dziwnie - dziewczyna powiedziała mi, że lubi sok jabłkowy, wezmę jej marchwiowy, bo lepszy na cerę.
Stary 2015-01-17, 15:05   #18
annic
Wtajemniczenie

Zgadzam się z dziewczynami - skoro powiedziała że lubi srebro nie wiadomo ile razy to znaczy, że woli taki kolor niż kolor żółtego złota. Wiele kobiet podpowiada swoim facetom jeżeli chodzi o pierścionki zaręczynowe właśnie w taki sposób - wspominając o ulubionym kolorze biżuterii, kamieniach kolorowych czy brylantach, o tym czy lubią delikatną nie rzucającą się w oczy biżuterię czy może taką, którą widać 100 metrów dalej.

I nietrafionym moim zdaniem jest pomysł kupowania czegoś, co tak odbiega od tych "podpowiedzi". Mi by przykładowo było przykro gdyby mój facet kupił mi wielki pierścień z brylantem z żółtego złota, gdyby wiedział że wolę delikatną biżuterię z białego złota.

Pierścionek nie ma być "modny", ma być w stylu i w guście przyszłej narzeczonej, bo to ona będzie go nosić i to z dużym prawdopodobieństwem również po ślubie. Z moich koleżanek po ślubie zaręczynowych nie noszą tylko te dziewczyny, którym od początku zaręczynowe do gustu nie przypadły i bez żalu zamieniły je na obrączki.

Autorze - poszukaj w małych zakładach jubilerskich. Tam jest taniej niż w sieciówkach, biżuteria zazwyczaj porządniejsza i wybór mniej banalny niż w Apartach itp.
annic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-17, 15:09   #19
dominika405
Zadomowienie

Ja bym jednak posłuchała tego co Ci mówi Twoja dziewczyna i nie kupowała na siłę żółtego złota.Nie każdy je lubi,a to przecież jej masz sprawić przyjemność.Skoro lubi srebro to kup jej pierścionek z białego złota. Wygląda tak samo a jest bardziej trwały i po prostu przyjęło się,że zaręczynowe pierścionki są ze złota.
Pierwsza lepsza sieciówka i masz trochę tych pierścionków do 600zł lub lekko powyżej:
klik 1
klik 2
klik 3
Ale moim zdaniem dokładając trochę więcej kasy, kupisz coś o wiele bardziej "wow" np. mój faworyt w kategorii cenowej poniżej 800zł
klik 4

I żeby nie było-wstawiam linki bo trudno jest znaleźć dany pierścionek jedynie po zdjęciu.

loading...

7/11

Edytowane przez dominika405
Czas edycji: 2015-01-17 o 15:11
dominika405 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-17, 15:10   #20
sQuaara
Zakorzenienie

oo i nasunęło sie mi jeszcze coś:
pierscionek nie ma byc nowoczesny lub modny!
wrecz przeciwnie! ma byc taki zeby nie było wstydu nosic za 10-15lat
nie ma co kombinowac klasyka sama sie broni

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

tak tak ten za 800super..serio warto poczekac miesiac/dwa i dolozyc te 160zł
za 600:
1 ma oczko mniejsze niz te łapki co to oczko trzymaja
2 za bardzo wydziwiany jak dla mnie
3 za 700 to juz wolalabym dołożyc paredziesiąt złotych
Stary 2015-01-17, 15:16   #21
dominika405
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
oo i nasunęło sie mi jeszcze coś:
pierscionek nie ma byc nowoczesny lub modny!
wrecz przeciwnie! ma byc taki zeby nie było wstydu nosic za 10-15lat
nie ma co kombinowac klasyka sama sie broni

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

tak tak ten za 800super..serio warto poczekac miesiac/dwa i dolozyc te 160zł
za 600:
1 ma oczko mniejsze niz te łapki co to oczko trzymaja
2 za bardzo wydziwiany jak dla mnie
3 za 700 to juz wolalabym dołożyc paredziesiąt złotych
Też uważam,że warto dołożyć te 160zł i kupić coś super,co na prawdę wygląda na pierścionek zaręczynowy i czym można się potem śmiało chwalić.
Z tych czterech 4 jest zdecydowanie najlepsza.

loading...

7/11
dominika405 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-17, 15:42   #22
201801191006
Konto usunięte

po pierwsze to nie jest 'tylko' pierścionek zaręczynowy, a 'aż'.
po drugie nie uszczęśliwiaj jej na siłę żółtym złotem skoro nie lubi.
po trzecie lepszy jakiś kamień kolorowy niż mikroskopijny diament (wg mnie)
201801191006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-17, 15:49   #23
201608212239
Konto usunięte

Autorze, proponuję zdecydować się na białe złoto z kolorowym kamieniem lub kilkoma małymi brylancikami. Osadzanie pojedynczo kamieni mniejszych niż 0,1 ct uważam za nieporozumienie, bo prawie ich nie widać.
201608212239 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-17, 16:04   #24
cleopadra
Wtajemniczenie

Dziewczyna wyraznie Ci powiedziala ze lubi srebro,to kup jej pierscionek ze srebra z diamentem..
cleopadra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-17, 16:59   #25
wildDaisy
żona bez ogona

Cytat:
Napisane przez cleopadra Pokaż wiadomość
Dziewczyna wyraznie Ci powiedziala ze lubi srebro,to kup jej pierscionek ze srebra z diamentem..
Chyba nie ma takich pierścionków, znaczy ja się nie spotkałam z tym, żeby osadzać diament w srebrze

Po pierwsze - skoro nie lubi żółtego złota, kup jej białe złoto! Nie uszczęśliwiaj jej na siłę!

Po drugie - podpatrz jej biżuterię, jeśli jest skromna to pewnie taką właśnie lubi. I nie słuchaj tego, co napisały Ci tu dziewczyny - nie zawsze lepiej dostać większy kolorowy niż mały diament. To zależy tylko i wyłącznie od Twojej dziewczyny - może jej własnie podobają się takie malutkie oczka. Więc skoro już rozmawiacie o zaręczynach, ona wie, że niedługo może się ich spodziewać to po prostu delikatnie ją wypytaj o wielkość oczka, jego kolor, itp.
Stary 2015-01-17, 18:39   #26
201711281030
Konto usunięte

Zgadzam się z dziewczynami, jeżeli Twoja dziewczyna lubi srebro, to kup jej lepiej pierścionek z białego złota. Co z tego, że Tobie się bardziej podoba żółte? To ona ma być zadowolona. Tutaj masz ładne, klasyczne pierścionki w dobrej cenie. Jakość sprawdzona jak co. Klik i klik
201711281030 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-17, 19:30   #27
Ammia
Zadomowienie

Autorze a pierścionek będziesz nosić ty czy twoja dziewczyna? Wydaje mi się że chcesz jednak kupić pierścionek dla niej nie dla siebie, choć z twoich wypowiedzi wynika że pierścionek ma się przede wszystkim tobie podobać. Myślę że lepszym pomysłem jest kupienie pierścionka z białego złota niż z żółtego którego twoja dziewczyna ma prawo nie lubić. Każdy ma inny gust, każdemu ma prawo podobać się coś innego a jeśli chcesz uszczęśliwić swoją dziewczynę, a nie siebie to z pewnością bardziej ucieszy się ona z białego złota. Co do modelu pierścionka- najlepiej sprawdzić czy twoja wybranka nosi dyskretną biżuterię, czy woli większą. W cenie 600 złotych myślę że można znaleźć coś sensownego, niekoniecznie będzie to brylant ale jakiś kolorowy kamień już tak, poszukaj u lokalnych jubilerów, tam są niższe ceny niż w sieciówce a często i unikalne wzory.
Aha i raczej nie ma czegoś takiego jak modny pierścionek- choć w przypadku klasyki ta jest ponadczasowa.

Edytowane przez Ammia
Czas edycji: 2015-01-17 o 19:32
Ammia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-17, 19:59   #28
magnusia
Zakorzenienie

Autorze czemu nie bierzesz pod uwagę gustu Twojej wybranki? Nie lubi żółtego złota a Ty koniecznie chcesz jej kupić- po co?
Kup białe złoto a kamień to już zadecyduj jaki.

Poniżej kilka propozycji w cenie do 800 zł z jednej sieciówki

http://wkruk.pl/pierscionki/pierscio...-kruk,id-67600
http://wkruk.pl/pierscionki/pierscionek-w-kruk,id-71262
http://wkruk.pl/pierscionki/pierscionek-w-kruk,id-70666
http://wkruk.pl/pierscionki/pierscionek-w-kruk,id-70828
http://wkruk.pl/pierscionki/pierscionek-w-kruk,id-67445
http://wkruk.pl/pierscionki/pierscionek-w-kruk,id-70826

a tu z drugiej
http://www.yes.pl/46677-zloty-piersc...08-B00-ZEB4789
http://www.yes.pl/44588-yes-rings-co...04-B00-ZEB7333
http://www.yes.pl/36626-pierscionek-...-000-Y01-2234W
Stary 2015-01-17, 21:16   #29
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:
Nosi srebro, z cyrkoria dostała rok temu na gwiazdkę, naszyjnik srebrny, bo lubi srebro. Powiedziała szczerze, że srebro jej się bardziej podoba "wolę srebro, więc masz szczęście tania biżuteria" jej słowa.
Ale to taki coroczne świecidełka naszyjnik, kolczyki, pierścionek co roku coś na zaręczynowy chce żeby się już świeciło coś z żółtego złota.
Oglądałem tytanowe, ale to są same takie okrągłe bez kamienia żadnego, bo z kamieniem jakimś to od 1000zł które są ładne.
Szukam i szukam i coś tam niby jest, ale żaden nie wpadł mi w oko tak, że od razu bym zamawiać chciał, a chce klękać, a nie ma z czym ;/ więc, gdzieś zapytać o radę jak nie na forum kobiecym
Tytan z platyną również drogie to wszystko do 600zł to tych kamieni w ogóle nie widać... ehm..brak mi już pomysłów, a chce żeby był oryginalny i ciekawy.
Jakbym mój narzeczony przyniósł mi z żółtego złota to oświadczyny bym przyjęła i następnego dnia wymieniałby pierścionek.
może coś takiego: http://www.geselle.pl/product-pol-39...-0-01-ct-.html
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-18, 15:37   #30
Sophie24
Zakorzenienie

Zgodzę się z dziewczynami - praktycznie we wszystkim Mój partner wiedział, że żółte złoto nie wchodzi w grę. Nie nosiłam go a to co miałam na palcu to zawsze srebro i białe złoto. Białe złoto nie jest dużo droższe. A jeśli dziewczyna lubi srebro to i taki pierścionek będzie wolała. Tylko polecam klasyczny wzór a nie modny etc. Klasyczny to taki z jednym oczkiem lub kilkoma kamieniami usadzonymi w skupisku - jak już wyżej przykłady dziewczyn.
Wybacz ale platyna i tytan to nie metale na które można patrzeć mając 600zł w kieszeni. Tu trzeba mieć gruby portfel

A jeszcze dodam, że jeśli nie masz kasy a wiesz, że na wesele będziesz mógł szaleć to ja bym teraz kupiła ładny srebrny a w czasie kupna obrączek domówiłabym pierścionek zaręczynowy z kruszca w jakim będą obrączki. Tak też pary robią.
Sophie24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości