|
Notka |
|
Komputery, telefony, tablety Masz problem z komputerem, telefonem lub tabletem? Potrzebujesz fachowej porady na temat oprogramowania? Masz wiedzę i chcesz pomóc innym? Dołącz. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
plus wymiana telefonu
Do mojego taty dzwoniła babka z plusa, w rezultacie przedłużył umowę i wziął jakiś telefon. Problem w tym, że on nie wie co to za oferta, jaki telefon bo słabo słyszy i po prostu się zgodził nie wiadomo na co. Głównie chodzi mi o to czy po odebraniu tego od kuriera można wymienić telefon na inny? Przypuszczam, że wyślą mu najgorszy szajs bo łatwo wyczuć, że się rozmawia z kimś kto się na tym kompletnie nie zna. On twierdzi, że proponowała mu tylko jeden i nie mówiła jaki to model chociaż trudno mi w to uwierzyć. Ale fakt faktem nie wie co zamówił.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: plus wymiana telefonu
Najlepiej olać kuriera i nic nie podpisywać.
Procedura uzyskania dobrego przedłużenia umowy jest taka: 1. Wypowiadasz pisemnie umowę na koniec umowy, 2. Sprawdzasz w internecie co aktualnie można wynegocjować wpisując w google: przedłużenie umowy plus forum telepolis 3. Dzwonią do ciebie z Działu Utrzymania Klienta Plusa, by przekonać cię do pozostania lepszymi warunkami [tańszy telefon, rabat na abonament] a Ty z netu wiesz co aktualnie można wynegocjować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Umowy zawierane przez telefon są nieważne (weszło to z początkiem 2015 roku). Po prostu nie podpisujcie nowej umowy, którą przywiezie kurier.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedzi, ale chyba nie uda mi się go przekonać żeby nie odbierał tego od kuriera. On jest taki, że co mu dadzą to weźmie i co najwyżej machnie na to ręką jak mu nie będzie odpowiadać.
A mnie krew zalewa jak oni żerują na starszych ludziach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
kurier się zapowiada, że przyjedzie tego dnia, o tej godzinie więc możesz przy tym być i przejrzeć razem z nim umowę. nie widzę problemu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
W tym problem, że nie mogę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
[1=397c2675f3cdfd9a8d96949 5a6edd4aafb32f2d2_655aa1f 83943f;50656538]Umowy zawierane przez telefon są nieważne (weszło to z początkiem 2015 roku). [/QUOTE]
w ofertach bez telefonu można przedłużyć umowę przez telefon, a w ofertach z telefonem to zawsze trzeba podpisać, więc jest kurier, ale jak masz wątpliwości to nie odbierać przesyłki od kuriera, co do czytania umowy w obecności kuriera nie ma na to czasu, jedyne co możesz przeczytać to pewnie tylko imie nazwisko, adres, taryfa, długość umowy, ale na szybko i na zagłębianie się w umowie nie ma czasu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:09.