|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
tipsy porcelanoweSzukam dobrej manikiurzystki, która robi paznokcie/tipsy uv porcelanowe.Dotychczas miałam akrylowe, ale bardzo zniszczyły mi pazurki. Potem były żelowe, ale odchodziły mi od skórek - pojawiało się powietrze...Teraz słyszałam, że alternatywą mogą być dla mnie porcelanowe. Mam dość miękkie paznokcie i w dodatku intensywnie użytkowane w ciągu dnia ( w rękawiczkach i bez ).Proszę o jakiś kontakt - mieszkam w Grodzisku Maz., więc szukam kogoś w tej okolicy lub w W-wie z tej strony...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: tipsy porcelanowe
Ostatnio to podobno niezły hit musze Cie niestety zmartwić ale nie wiele się różnią żelowe od porcelanowych
jest to żel z proszkiem tzw.porcelanowym .A co do tych żelowych to chyba nie miałaś ich dobrze zrobionych jestem manicurzystką (dobrą ) ale niestety nie z tej stron ... pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
W ogóle dziwna sprawa z tą porcelaną - proszek ma identyczny skład jak akryl tej samej firmy, byc moze ten płynny zel ma cudowne właściwości. Co do różnic to bardziej przypominają akryle niż żele. A to, że żele ci odchodziły czy też podchodziły powietrzem może byc spowodowane różnymi przyczynami w tym m.in. błędami manicurzystki, niekoniecznie zaś problemową płytką.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Pic na wode fotomontaż.....Podobne halo było kiedyś z "niezwykłymi" tipsami szklanymi, mrożonymi,przezroczystmi, clear i bóg wie jak jeszcze nazywanymi... Porcelanka to po prostu akryl UV, znany nawet w Polsce juz od kilku lat. Więc napewno w tym kontekscie o który Ci chodzi, nie można powiedziec zeby porcalenka była alternatywą dla żelków badz akryli.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
chyba podobnie jest z fiberglasem popularnie zwanym jedwabiem- choć fiberglas - jakby nie tłumaczyć znaczy włókno szklane - co nijak ma się do jedwabiu. chyba że ktos wyprowadzi mnie z błędu??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Dzięki za sugestie...Przynajmniej wiem, czego mogę nie szukać...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.