|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Czy to jeszcze ma sens?
Witam. Nie wiem czy dobrze trafiłam i nie wiem czy powinnam tutaj pisać ale liczę na Waszą pomoc choć i tak wiem, że każdy podchodzi do takich spraw indywidualnie. Jestem w związku już 2 lata i zaczyna się psuć do takiego stopnia, że dochodzi do kłótni, mocnych słów niestety z mojej strony :/ Szczerze mówiąc wiem, że Go Kocham ale czasami nie mam nawet ochoty darzyć go jakimkolwiek uczuciem... Nie wiem co robic! Ciągle oboje się staramy aby było dobrze, czekamy na zmiany w Nas i w Naszym związku ale to bez sensu bo w ogóle nie jest lepiej.. smutny uśmiech Czasami się zastanawiam czy jest sens to ciągnąć i niestety ranię Go bo mówię mu o tym na głos. Kłócimy się kilka razy w tygodniu później godzimy się, przepraszamy i znowu kłócimy... Dziewczyny może miałyście lub macie taką samą sytuację? Co robić? Jak dalej żyć w takim związku?
P.S Nie oczekuję od Was nie wiadomo czego, może porady bo po to jest o forum ale bardzo proszę aby mnie nie krytykować lub mówić, że zachowuję się jak gimnazjlistka bo tak nie jest ponieważ mam już 22 a problemy są zawsze i wszędzie i każdego może to spotkać. Czekam na odzew. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Czy to jeszcze ma sens?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Marszałkini II RP
|
Nie sądzę, żebyś go kochała. Bardziej wygląda mi to na przyzwyczajenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie mogę powiedzieć za co Go Kocham... Kocham Go za wszytsko, to jaki dla mnie jest, co dla mnie robi, że mnie wspiera, Moja Połówka jest taka jaką zawsze chciałam mieć a to , że się psuje z mojej winy to inna sprawa.... :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Kryzysy w związkach się zdarzają ale po 2 latach to jak na mój gust trochę szybko.
Myślę, że dobrze by było gdybyście postarali się więcej czasu spędzać ze sobą, robić coś tylko razem - wspólne gotowanie, romantyczna kolacyjka? A może mały weekendowy wypad we dwójkę ? Takie rzeczy dobrze robią ![]() No i co najważniejsze - jeśli się kłócicie to starajcie się nie nakręcać, a starać się od razu rozwiązać konflikt. Ja z moim TŻ wyznajemy zasadę, że pokłóconymi nie idziemy spać więc wszystko przed zaśnięciem trzeba sobie wyjaśnić i to się dobrze sprawdza ![]()
''Są ludzie, z którymi od pierwszej chwili znajdujesz wspólny język. A potem bez względu na upływ czasu, dzielące was kilometry albo dni milczenia wystarczy, jedno spojrzenie i znów rozumiecie się bez słów.'' — Mia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
dziękuję za krytykę i swoją opinię, szanuje To ale nie wiem czy się z Tobą zgodzę... Teraz mam kryzys i faktycznie zastanawiam się czy go Kocham ale w głębi Serca wiem, że Go darzę silnym i trwałym uczuciem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
Myśle aby z nim niedługo zamieszkać, załozyć rodzinę i iść z nim przez całe życie także nie zgodze się... Chyba jednak mi nikt nie pomoże. No trudno... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Za nic, "odgórnie" kocha się tylko własne dziecko. Jeżeli nie umiesz wymienić konkretnych (i oczywiście mniej konkretnych) powodów, dlaczego dany człowiek ma szczególnie miejsce w Twoim sercu, to znaczy że tych powodów za bardzo nie ma. Kocha się za coś - tak jest i nie jest to nic złego. Dzięki temu potrafi się postawić granice, wymagać, wiedzieć ile z siebie dawać itd. To rozróżnia dobry związek od uzależnienia, czy trwania ze sobą bez sensu. Zastanów się, czy masz go za co kochać (podkreślam: obecnie, a nie że np. rok temu było fajnie i są miłe wspomnienia). Przemyśl to sobie. Związek to nie biznes, nie praca w sensie kariery i zarobków, ale też nie całkowity altruizm i "będę z nim mimo wszystko". Bilans zysków i strat powinien jednak wychodzić na plus. Spisz sobie powody dla których warto być z nim, co Ci ten związek daje, ale i przemyśl czego Ci nie daje, co Ci odbiera, co jest źle. Zobaczysz, czy tu jest na plus, czy jednak ostatecznie na minus.
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2015-02-12 o 09:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Widać po tym jak piszesz jakbyś była zniechęcona i nie chciałoby Ci się już starać tylko czekasz aż samo się poprawi....wybacz ale tak to odbieram. Nad związkiem trzeba pracować cały czas, nie można sobie odpuszczać, zwłaszcza jeśli coś złego się dzieje.
Nie nastawiaj się negatywnie, postaraj się popatrzeć na sytuację z innej strony, popatrz na swoje zachowanie z boku i pomyśl co mogłabyś zmienić by było lepiej i skup się właśnie na tych zmianach. A co twój partner na tą sytuację ?
''Są ludzie, z którymi od pierwszej chwili znajdujesz wspólny język. A potem bez względu na upływ czasu, dzielące was kilometry albo dni milczenia wystarczy, jedno spojrzenie i znów rozumiecie się bez słów.'' — Mia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Nie kochasz go. Bajki o bezinteresownej miłości są z romantycznych komedii. Jeśli nie potrafisz powiedzieć za co go kochasz, to po prostu nie ma tego uczucia z Twojej strony.
A plany mieszkania i zakładania to najbardziej poroniony pomysł w obecnej sytuacji. W udanym związku nie powinno być tyle kłótni. Dziwię się temu facetowi, że jeszcze z Tobą wytrzymuje.
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Doris1981 - nie kocha się za coś tylko pomimo czegoś
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Marszałkini II RP
|
Cytat:
Ale to nie jest krytyka - tak mi się wydaje po tym co napisałaś. Na pewno rozstrzygnięcie co do niego czujesz zajmie Ci dużo czasu, ale to jedyny sposób na podjęcie słusznej decyzji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
No jak bym czytała historię mojej znajomej.
![]() To samo ma w swym związku. Tyle, że kłótnie wychodzą od obojga. Czasem mają gorzej, czasem lepiej, ale to ciągną i już ślub w planach. Jak dla mnie byłoby męczące przez wiekszość czasu się użerać by parę chwil było miło.... Postaw sobie pytanie czy naprawdę go jeszcze kochasz czy jak ktoś tu wspominał to tylko przyzwyczajenie.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
po drugiej stronie szafy
|
Bo to tak nie działa. Trzeba siąść, obgadać dokładnie co jest źle i jakie widzicie konkretne rozwiązania, zaplanować jak do poprawienia sytuacji oboje będziecie dążyć i konsekwentnie wprowadzać ustalenia w życie. Samym czekaniem nic się nie zdobędzie, prócz frustracji.
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Nie. Bardzo podobnie powiedział ks. Jan Twardowski
![]() I całkowicie się z nim zgadzam. Kocha się za nic, bez żadnych warunków. Przykładowo- kobieta uważa że kocha swojego męża za to, że jest optymistą, jest czuły, delikatny. Mąż wpada w depresję, gdzie te jego wymienione przed chwilą cechy zmieniają się o 180 stopni- staje się on pesymistyczny, smutny, oschły. Wg. tego co piszesz- w tym momencie to za co żona go kochała zniknęło. Więc miłość też, nie ma jej. Żona go już nie kocha bo nie spełnia jej warunków miłości, więc odchodzi. Czyż tak? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
po drugiej stronie szafy
|
Na jakiej podstawie decydujesz, że dany facet zostaje Twoim partnerem?
![]() |
#21 |
and cigarettes
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
Oczywiście, że nie kocha się za nic.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
Według mnie także. Teksty, że kocha się za nic są przereklamowane. Ja nie wyobrażam sobie, by kochać kogoś za nic. Przecież ten ktoś musiał sobie jakoś zasłużyć na moją miłość, tak? Samo bycie nie wystarczy, a miłość nie wykarmi. Jeśli kogoś kocham, to patrzę w przyszłość. Zastanawiam się, czy ten partner sprawdzi się jako głowa rodziny, ojciec dzieci. Trzeba mieć powód do kochania. Co to za miłość, kiedy jest się ze śmierdzącym leniem?
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
.
Edytowane przez Juli_Juli Czas edycji: 2015-02-13 o 12:13 Powód: Zbyt osobiste przemyślenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
and cigarettes
|
Cytat:
Czy te więzi, niekrzywdzenie to dla Ciebie "nic"? Powinnaś pokochać "pomimo" tego, że krzywdzi, a nie "za" to, że nie krzywdzi. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak wątpisz w to czy kochasz/czasami wydaje ci się, że nie kochasz, to znaczy, że NIE kochasz. Amen. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:27.