|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Gluten - 10 miesiąc
Nie wprowadziłam dziecku glutenu w 5-6mies. za radą pediatry. Syn miał w tamtych czasach wysypkę na ciele i musiałam wykluczyć parę rzeczy z jadłospisu. Niedługo kończy 9 miesięcy i chcę wprowadzić gluten.
Pytanie: Czy wprowadzać w 10 czy po 10 miesiącu? Pediatra kazała się wstrzymać i mówiła właśnie o 10 miesiącu. Czy powinnam robić też ekspozycję na gluten dając 2-3g na 100ml przez np 2 miesiące czy mogę skrócić ten czas itd. Do pediatry na razie nie idziemy dlatego pytam tutaj, może ktoś miał podobnie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Gluten - 10 miesiąc
Moja kuzynka miała podobnie, właśnie mała miała uczulenie i trzeba było czekać i wprowadzać wszystko od nowa, w 10 mc wprowadziła gluten o ile dobrze pamiętam to na 180ml dawała 1,5g kaszy glutenowej. Później przez 3 dni samo mleko, później 3g na tyle samo mleka i 3 dni znowu nic. Później przez tydzień dawała codziennie 3g. Nie było złej reakcji to zaczęła dawać więcej, ale nie wiem po ile max
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Gluten - 10 miesiąc
ja mysle, ze lepiej zapytaj dokladnie lekarza, to wazne, poniewaz nie chcesz doprowadzic do uczulenia na gluten, bo to mocno uciazliwe
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:45.