|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
aknenormin
Witam
Mam rozpocząć leczenie trądziku AKNENORMINEM w związku z tym mam pytanie czy musze brać tabletki antykoncepcyjne!!! jeśli nie będę ich brać to czy kiedyś w przyszłości będę mogła zajść w ciążę??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: aknenormin
proponuje wypytac lekarza prowadzacego,
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
musisz je brac. a po zakonczeniu kuracji na pewno zajdziesz w ciaze. tylko nie mozesz brac zadnych tego typu lekow jesli chcesz sie starac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Skoro musi brac anty, to dlaczego lekarz tego nie zalecil? Przy Izoteku wszystkie kobiety mają przepisywane anty
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
No właśnie! Lekarz sam powinien Ci zapisac tabletki, albo zlecic wizyte u gina w celu zbadania i zapisania tablet. Niektorzy lekarze po prostu maja pacjentow gdzies.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
hej
![]() ![]() Ponad to, jesli chodzi o antykoncepcje to z tego, co mi mowil moj dermatolog to tabetki nie moga byc skierwane na wspomaganie w leczeniu tradziku, bo to by bylo za duzo dla organizmu pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
![]()
hejka dzieki za informacje
![]() Nie ukrywam, że już odliczam czas do skończenia leczenia (właśnie zaczynam 8mies. z Aknenorminem) mam pytanko czy po tych 6mies. jest już teraz wszystko ok ??? też miałaś zaczerwienioną twarz??? ja w tej chwili mam niezły rumień (ale nie martwię się tym, gdyż moim problemem był trądzik). Lekarz wspominał, że po skończeniu leczenia (po jakiś 2mies) zaleca mi mikrodermabrazję!!! Byłaś może na takim zabiegu??? pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
BAN stały
|
Poli1983, jest dokładnie tak jak mówi ona_wro - jak nie będziesz uprawiać seksu nie musisz brać, jak będziesz lepiej na wszelki wypadek stosowac skuteczną antykoncepcję. to nie jest tak, że po aknenorminie sie jest bezpłodnym tylko ma działanie teratogenne i nie można zajść w ciążę w czasie jego stosowania. i tyle.
co do Twoich pytań, to wiele osób ma zaczerwienioną twarz, używaj do pielęgnacji delikatnych nawilżających kosmetykow, np do skóry atopowej. a co do zabiegów po kuracji, to właśnie kwasy czy mikrodermabrazja są ok. może zapytasz się w biochemii kosmetycznej o takie rzeczy? jest tam wątek poświęcony retinoidom ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:18.