|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Co robić
Witajcie!
Borykam się ostatnio z taki problemem; potrafię się rozpłakać tak nagle z błahego powodu, chodzę ciągle podenerwowana- mimo, że nie mam powodów. Kłócę się z najbliższymi, żałuję wypowiedzianych słów, raz byłam taka wściekła, że rzuciłam szklaną o podłogę. Gdy się denerwuję coś jakby mnie "dusiło w środku", raz byłam taka wkurzona, że nie poszlam na zajęcia bo bardzo szybko biło mi serce i źle się czułam. Cały czas rozżalam się nad sobą, myslę tylko o niepowodzeniach swoim życiu, jestem sceptycznie nastawiona do wszystkiego. Na prawdę nie wiem co się ze mną dzieje. Jestem wiecznie nie w humorze, zaznaczam mam 18 lat, Edytowane przez tereskaj Czas edycji: 2015-03-15 o 15:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co robić
Cytat:
Ja podobnie się czułam w okresie wzmożonego stresu. Umówiłam już nawet wizytę u psychologa, ale ostatecznie dałam sobie radę sama. Jeżeli taki stan pojawił się bez przyczyny to ja bym poszukała porady u specjalisty.
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Nadmiar obowiązków, pełno stresu związanego ze szkołą, jestem wiecznie niedospana, czasami jak przychodzę ze szkoły padam ze zmęczenia. Myslałam, żeby kupić tabletki na uspokojenie, ale nie mam pojęcia jakie. Bardzo załuję, że nie potrafilam się opanować w niektórych sytuacjach, bo zraziłam kilka osób do siebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Catleesi Morza Kocimiętki
|
Wiem, co czujesz, bo jestem osobą niezwykle nerwową i byle co wytrąca mnie z równowagi. Doskonale Cię rozumiem, to jest taka furia, rozrywająca od środa i człowiek myśli, że jak walnie z całej siły czymś o podłogę, to mu przejdzie. A nie przechodzi, tylko nakręca
![]() Na samym początku mówiłam co ślina na język przyniosła, ale im więcej ludzi się do mnie zrażało, tym bardziej myślałam nad sobą. W moim przypadku zaczęłam chodzić na sporty walki, gdzie można było się nawrzeszczeć, powyklinać i zmęczyć okrutnie - judo. A z czasem, jak stresy minęły, zaczęłam coraz bardziej pilnować, czego mówię. Czasem lepiej przemilczeć, niż walnąć na gorąco, wiem że to brzmi banalnie, ale taka jest prawda. Moje napady były regulowane ciężką sytuacją w domu i bezsilnością wobec tego. Zastanów się nad przyczyną takich napadów, na które masz wpływ - jak się wyprowadziłam z toksycznego domu to napady były rzadsze i rzadsze, aż ustały całkowicie. Jeżeli stresuje Cię sesja i nauka, to musisz nauczyć się nad tym panować, bo to jest rzecz niezmienna, tak samo praca (chociaż ją możesz zawsze zmienić). Wszelkie inne czynniki (toksyczni ludzie, otoczenie, miejsca) - usunęłabym ze swojego życia. Szkoda życia na stresy i głowa do góry ![]() Osoby, które uraziłaś, przeproś - ale jak dojdziesz do siebie i zrobisz to absolutnie szczerze, i dopiero jak emocje opadną. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
plum plum
|
Cytat:
Plan jest prosty: - śpij 8h dziennie - pij odpowiednią ilość płynów -pilnuj posiłków i odpowiednio je planuj, dbaj o kaloryczność, odpowiednie składniki mineralne itp - zafunduj sobie magnez w tabletkach - ruszaj się, najlepiej 30 min dziennie codziennie Gwarantuję, tydzień i poprawa będzie o 180 stopni :P
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Tabletek nie doradzam.
Polecam poczytać porady, jak radzić sobie ze stresem. Może znajdziesz jakąś skuteczną dla siebie metodę. Poza tym polecam ruch. Odkąd mam regularne treningi mój humor jest zawsze na plus. No i dystans. Ja zawsze wszystko przeżywałam za bardzo i analizowałam. Teraz zadaję sobie pytanie "no i po co?" Szkoda czasu na takie coś, życie jest krótkie i lepiej szukać pozytywów i umilać sobie czas. Aha, jak ci się coś uda, będzie udany dzień w szkole/pracy to nagradzaj się za to, to też pomaga ![]()
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Zrób sobie badania tarczycy. Przy nadczynności występuje drażliwość i nerwowość. Może akurat tu tkwi problem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Robiłam, ok 2 miesięcy temu.wszystko w normie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ja tak miałam najpierw przy zmianach hormonalnych, a póniej jak nabawiłam się nerwicy i depresji. Moze warto przejść się do specjalisty mi dopiero antydepresanty pozwolły zacząc normalnie funkcjonować. Teraz płacze już tylko przed okresem
![]()
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 Czas edycji: 2015-03-16 o 11:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Może umów się na wizytę u psychologa. Może masz nerwicę somatyczną, nie wiem, nikt tutaj nie znajdzie dla Ciebie rozwiązania, nikt nie chciałby Ci swoimi radami zaszkodzić. Jedynie wizyta u specjalisty.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:34.