![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Dopalacze ?!
Temat dość kontrowersyjny , nie chcę tu nikogo do czegoś namawiać, proszę o nie kasowanie
![]() Co o tym sądzicie ? Przez różne programy coraz częściej mam na myśli sprawdzić na sobie czym dzieciaki się ekscytują ![]() Ma ktoś z ''tym czymś'' doświadczenia ? Skutki uboczne ? Czemu rząd próbuję z marnym skutkiem je zdelegalizować ? To coś w stylu fajki wodnej ? W ogóle się nie orientuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dopalacze ?!
moi znajomi mają - nie polecam , najgorsze świństwo w którym jest nawet trutka na szczury
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Nie ma co nawet tego porównywać do fajki wodnej. Dopalacze to totalny syf, w którym znajduje się wszystko, co możliwe, łącznie z amfetaminą i trutką na szczury, jak wyżej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Po tym co napisałyście już wiem ,że tego nie tknę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ło rany, nie mów, że miałaś zamiar?!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
A tak z ciekawości - co to w ogóle jest? W sensie - do czego służy? Bo nawet ostatnio głośno o tym było...
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Dotka90 Byłam ciekawa co to,ciągle w telewizji o tym słyszałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
z marnym skutkiem,ponieważ skład dopalaczy może być w różnoraki sposób modyfikowany.Istnieje nieograniczona ilość możliwych kombinacji substancji w wchodzących w skład dopalaczy.Zakażesz jednego,za tydzień będzie coś nowego
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
do tego co piszecie wyżej dodam jeszcze, że takie dopalacze to niezbyt tania impreza - z ciekawości byłam w jednym ze sklepów i ceny za tabletkę niewiadomoczego zaczynały się bodajże od 80 zł - m.in ze względu na to średnio wierzę, że stały się niewiadomo jak popularne u młodzieży.
'we're all mad here. I'm mad. you're mad.' said the Cat 'how do you know I'm mad?' said Alice 'you must be' said the Cat 'or you wouldn't have come here' Edytowane przez laylaaa Czas edycji: 2010-07-08 o 18:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
laylaaa wierz mi, że są tańsze..
niestety.. największy syf na świecie - uzależniają bardziej niż narkotyki. Są tańsze, więc zamiast narkotyków młodzi próbują właśnie tego.
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Nie mam doświadczeń i nie chcę mieć.
Edytowane przez muszynianka Czas edycji: 2010-07-08 o 19:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
BAN stały
|
No więc tak:
Na opakowaniu jest napisane,że produkt nie nadaje się do spożycia przez ludzi i jest tylko kolekcjonerki. Skutki uboczne są różne,bo każdy organizm inaczej reaguje na to. Powiem jedno- zwykłe gówno i tyle. Znam przypadek gdy dziewczyna wzięła i była na haju,a inny facet dostał zawału. Nie był testowany na ludziach jak np. narkotyki więc nie jesteśmy w stanie przewidzieć jakie będą tego skutki. Są tanie (19,99,widziałam puste opakowanie) i nie ma większych kłopotów aby je dostać. Od razu mówię:nie,nie brałam. Miałam znajomych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Energy pills za 30-40 zł potrafią być, a euro na mieście 10-15 zł stoi. Więc moim zdaniem aż tak super tanio nie jest ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
tez słyszałam w telewizji, ale nie wiem jak działają? Jaki dają efekt?
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
muszynianka haha wychodzi na to ,że wiele rzeczy jeszcze nie wiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Ja też wielu rzeczy nie wiedziałam, bałam się pierwszy raz zapalić fajkę wodną i tylko się pytałam -ej ale to coś daje?:P daje? jak mam się czuć? jak powinnam?
Te dopalaczowe chyba zielska to się w lufce albo bongu jara :P chociaż ja nie wiem, tyle historii słyszałam prawdziwych i nieprawdziwych że to urosło do rangi urban legend te całe dopalacze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ogólnie czytałam i zdecydowana większość ludzi,która brała to przez kilka następnych dni umierała - rzyganie, źle się czuli itp. a wygrać z dopalaczami rządowi będzie trudno, może nawet za kilka lat im się nie uda. za granicą też je sprzedają, widziałam w Anglii. a i w niektórych sklepach powstawiali automaty jak do napoi z dopalaczami... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
http://medycyna24.pl/lodz-smiertelna...yjasnia-sprawe
tym bardziej jestem na nie.
![]() |
#20 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Aaaa prawda aga, pamiętam cię z sziszowego tematu.
Czym że jest głupia fajka wodna w obliczu nowego życia? ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
Ja to chyba mam skłonności do nałogów. Likier, który kupiłam okazał się paskudny, to teraz będzie za mną szisza chodzić...
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Miałam jakieś tam incydenty z dopalaczami.
Te, które próbowałam były zakupione w SmartShopie, tam ogólnie są droższe i niby lepsze, ale tak naprawde nikt nie wie co tam 'siedzi' : ] Tak samo zreszta jak nikt nie wie co 'siedzi' w niby czytej marichuanie od dilera. 100% naturalsa raczej już nie uświadczysz, chyba że z własnej hodowli. Efekt? Wg. mnie lepszy niż po marichuanie. Skutkow ubocznych (w stylu wymioty, biegunka czy ogolne osłabienie organizmu) nie zaobserwowalam.
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
Branie czegoś takiego, jak "dopalacze" - sorry, trzeba być nieszanującym swojego zdrowia... nie powiem czym. Już jeden gość jest oficjalnie odnotowany jako zmarły w wyniku zażycia "dopalacza". I tłumaczenie, że w marihuanie od dilera też może być nie wiadomo co mnie nie przekonuje.
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2010-07-09 o 06:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
Dopalacze to straszny syf. Jeśli myślicie, że cena jest dla nastolatków przeszkodą to muszę was rozczarować... Naprawdę, wśród znajomych osoby, które nie próbowały mogę policzyć na palcach jednej ręki i bynajmniej - nie ze względów finansowych tego nie zażywali. Ja nie próbowałam i nie zamierzam, ale wiem z opowieści znajomych, że to różnie bywa. Jeden dopalacz na jeden organizm działa "świetnie" (czyt. uzyskują oczekiwany efekt) a u innego wywołuje 'zgon' (wymioty itp.). Jeden kolega miał po tym takie schizy, że "mial ochotę się zabić, byleby tylko to się już skończyło" (jego słowa). Generalnie - mam nadzieję, ze w końcu znajdzie się sposób aby tego zakazać, bo niestety - młodzież jest tak głupia i podatna na wpływy środowiska, że niejeden dobry dzieciak się przez to gówno stoczy.
Żeby nie było - nie twierdzę, że nie zaliczam się do "głupiej młodzieży" Edytowane przez Ija Czas edycji: 2010-07-09 o 10:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Uff, teraz wiem ,że tego nie tknę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
Ja nie próbowałam i nie spróbuję, zawsze powtarzam, że wolę się porządnie upić niż zapalić/wziąć jakiegoś narkotyka.
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
A może wiecie czy takie napoje energetyzujące jak Redbull, to coś nowego z herbapolu z guaraną i masa innych ''no name'' z Lidla jest szkodliwa ? Niby nic tam nie ma strasznego - kofeina i tauryna, ale nie wiem czy dobrze robię popijając to
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||
Rozeznanie
|
Cóż... myślę, że w niedużych ilościach nie jest to mocno szkodliwe, ale pewnie nie jest też obojętne. Ja sięgam po energy drinki tylko w wyjątkowych sytuacjach - przed jakimś wzmożonym wysilkiem, kiedy nie czuję się wystarczająco na silach. Ktoś jednak powiedział mi niedawno, że to najgorsze co można zrobić (tj. wypić redbulla tuż przed wysiłkiem), ale nie wiem dokładniej dlaczego.
W necie znalazłam tyle: Cytat:
Cytat:
Źródło cytatów: http://www.planetakobiet.com.pl/arty...getycznych.htm |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
E tam, przecież w pubach normalnie sprzedają drink wódka z red bullem - bo mocniej kopie alkohol
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.