|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Moje oczy
Mając problem z wyborem koloru cieni do makijażu do moich oczu, zapytałam makijażystkę B. Grzymalę z Mapy Urody. Odpowiedz jej brzmi w ten sposób:
"Posiadasz niesamowity atrybut urody w postaci pieknych i dużych oczu, kształt ich jest bardzo regularny , co w konsekwencji wykonywanego makijażu da się je przerobic na tzw. kocie czy aniołkowe Oczki.Twoim przypadku kazda forma wykonania makijażu będzie dobra i nie popsuje ciekawego wizerunku. Moim zdaniem najciekawszymi kolorami dla potrzeb makijażu oczu u ciebie będą odcienie granatów, fioletów oraz brazów , ale nie tych zbyt ciepłych. Możesz sobie równiesz pozwolic na bardziej szalone cienie. Na dyskoteke czy tego typu imprezy- fiolety łamane czerwienia, a przy nasadzie górnych rzes ciemna linia granatów. Co to znaczą kocie i aniołkowe Oczki? Nie wydaje mi się, żeby moim oczom pasował fiolet i granat i absolutnie czerwień! Co o tym sądzicie, zgadzacie się z jej zdaniem? ![]() FOTKA USUNIĘTA DLA BEZPIECZEŃSTWA ![]()
Nie mam żadnych rasowych, kastowych czy religijnych uprzedzeń. Jedyne co mnie obchodzi, to czy dana jednostka jest istotą ludzką i to mi wystarczy. Gorsza już być nie może. Po co mi suwaczki? Miłość nie jest na pokaz. Do miłości trzeba dwojga, a nie Internetu. Edytowane przez sportsmenka86 Czas edycji: 2005-11-19 o 16:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Moje oczy
Chyba wie co mowi
![]()
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Kocie oczy to rozumiem ale określenia "aniołkowe" nie słyszałam i nie wiem co wizażystka ma na myśli.
Co do czerwieni top moim zdaniem jest to dla Ciebie troszke za 'mocny' kolor przy Twoich jasnych włoskach;-) ja bym Cie widziała w pudrowym różu, fiolecie- lawendowym, brązie,.... pzdr Sam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Nierika, może wie co mówi, ale ja nie sądzę, żeby te kolory tak mocne były mi do twarzy. Może nie mam odwagi na takie kolory
![]() Madz!uHa, Mapa urody, to strona www o urodzie http://mapaurody.pl/aktualnosci/ ![]() Sam, lawendę i róż widzę w sobie, tylko czekałam na potwierdzenie, czy rzeczywiście trafiłam, dzieki ![]()
Nie mam żadnych rasowych, kastowych czy religijnych uprzedzeń. Jedyne co mnie obchodzi, to czy dana jednostka jest istotą ludzką i to mi wystarczy. Gorsza już być nie może. Po co mi suwaczki? Miłość nie jest na pokaz. Do miłości trzeba dwojga, a nie Internetu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Więc nie wiecie co to znaczą "aniołkowe oczka"?
![]()
Nie mam żadnych rasowych, kastowych czy religijnych uprzedzeń. Jedyne co mnie obchodzi, to czy dana jednostka jest istotą ludzką i to mi wystarczy. Gorsza już być nie może. Po co mi suwaczki? Miłość nie jest na pokaz. Do miłości trzeba dwojga, a nie Internetu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Większość wizażystek określa kolory czy makijaże na swój sposób. I właśnie oczki "aniołkowe" to taki przykład. Ja spotkałam się z tym określeniem - chodzi tutaj - o ile o to chodzi
![]() ![]() ![]() P.S Ta sama wizażystka określiła mnie jako typ kolorystyczny "zima" - a ja mam ostatnio coraz większe wątpliwości co do jej opinii - a zdjęcie było baardzo wyraźne, więc nie wiem sama - ale to nie o tym tu mowa. Pozdrawiam !! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:02.