|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Wpływ nabiału na skóre i organizm?
Cześć dziewczyny !
Okolo tygodnia temu odstawilam nabiał poniewaz zle sie po nim czułam a do tego bylam uzalezniona od kawy z mlekiem wypijalam okolo 8 kubkow dziennie. Teraz czuje sie dobrze mam nawet lepsze samopoczucie i jestem duuuzo mniej nerwowa ale pojawily mi sie dzisz wypryski na skorze czy skora sie oczyszcza, mialyscie tak ? Szczerze mnie to zdziwilo poniewaz wiem ze dieta bez nabialu jest czesto stosowana przy tradziku, ja do tej pory skore mialam ladna ale pare miesiecy temu wyleczylam ją tetracyklina i mascia z antybiotykiem a dzis niespodzianki. Miał ktos podobnie i czy to ustało ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Wpływ nabiału na skóre i organizm?
Trudno powiedziec czy sie oczyszcza czy to moze realcja na coś innego, może na okres, albo coś innego zjadłaś, na co tak reaguje twój organizam. Musiałabyś podać cały jadłospis co jadłaś ostatnio i co robiłaś i tak dale, bo po jednym poście to cieżko powiedziec. Musisz sama siebie obserwować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Nie wydaje mi się, że to po odstawieniu mleka, ale każdy organizm reaguje inaczej. Ja tylko po odstawieniu słodyczy, czekolady widzę poprawę, próbowałam różnych rzeczy ale tylko to sie sprawdzilo
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
rozumiem, własnie slodyczy fast foodow i podobnych rzeczy nie jadam dlatego zdziwilam się ta rekacja moze rzeczywiscie okres sie zbliza... boje sie moj lekki tradzik wraca zakonczylam tetracykline jakies 2 miesiace temu i wczystko bylo ok ... ale jezeli tak to chyba hormony, tylko ktore skoro cala tarczyca i hormony damskie w normalnie ..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zawsze jest jakieś jutro
|
Hej, ja jestem na etapie obstawiania mleka, na razie samego, bo podejrzewam, że ma wpływ na moje rogowacenie okołomieszkowe, i zobaczę czy będzie jakaś poprawa
![]() Wysłano z Tapatalk
"- W co zawsze wierzyłem? Że tak w ogóle, generalnie, jeśli człowiek żył jak należy, nie według tego, co mówią jacyś kapłani, ale według tego, co wewnątrz wydaje się przyzwoite i uczciwe, to w końcu wszystko mniej więcej dobrze się skończy."
Ćwiczę: Jillian Michaels Cassey Ho |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:52.