|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jaki zestaw kosmetyków?
Witam.
Poczytałem trochę na internecie i zrobiłem wielki błąd ![]() -są rzadkie i cienkie -przetłuszczają się (codziennie muszę myć) -wolno rosną -elektryzują się (np gdy zakładam koszulkę, czesze włosy) -zakola (to akurat mam od urodzenia) Otóż poczytałem trochę i odpowiedni dla mnie zestaw to będzie chyba szampon, odżywka i mgiełka. Co do odżywki jestem już pewny, że będzie to odżywka/wcierka Jantar. Czytałem o niej dużo dobrego, że włosy są gęstsze, grubsze i zdrowsze, pojawiają się baby hair nawet na zakolach. Skoro ma tak świetne opinie, pomyślałem że kupie także mgiełkę i szampon tej serii, lecz one nie mają już takiej dobrej opinii dlatego zrezygnowałem. Nie wiem niestety jaki szampon i mgiełkę wybrać. Zwracam się do Was z prośbą o doradzenie jaki szampon i mgiełkę wybrać, ewentualnie w co jeszcze powinienem się zaopatrzyć. Dodam jeszcze, że jak skończę belisse to nie mam zamiaru przez kilka miesięcy coś brać, ponieważ nie chcę popsuć sobie wątroby. Czytałem dużo dobrego o piciu drożdży, próbowałem ale myślałem, że zwymiotuje. Dlatego po tej kilku miesięcznej przerwie będę miał zamiar kupić jakiś suplement diety z drożdżami. Pozdrawiam i dziękuję za pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jaki zestaw kosmetyków?
Witam.
Otóż siostra mi opowiadała coś o płukance z korzenia mydlnicy, dlatego postanowiłem, że kupie taki szampon: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-mydlnica.html Wydaje się idealny - jest do przetłuszczających się włosów, pomaga w rozczesywaniu, zabezpiecza przed elektryzowaniem i łupieżem. Niby jest na bazie ziół, zobaczymy jak się będzie spisywał. Zamówiłem z dozu odżywkę Jantar i ten szampon. Pozostaje mi jeszcze kupić mgiełkę do włosów. Będę ja nakładał rano przed wyjściem do szkoły, chcę aby chroniła ona moje włosy przed warunkami atmosferycznym (słońce, wiatr, zimno, ciepło itd), ale żeby nie obciążała włosów. Co możecie mi polecić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...do-wlosow.html
polecam - wypróbowane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
No to już mam komplet
![]() Dziękuję. Chciałem jeszcze zapytać o jedną sprawę. Otóż zamówiłem Jantar i jest to nowa wersja. Większość piszę, że jest ona gorsza od starej wersji, ale są też i tacy którzy uważają, że nowa jest lepsza. Nie wiem, czy nie anulować zamówienia i poszukać na allegro starej wersji. Na ile starczy mi taka buletka (100ml) skoro myje włosy codziennie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Czesc!
![]() Jakis rok temu fryzjerka niestety spalila mi wlosy. Musialam wtedy sciac z 20 cm, ale dalej mam jeszcze z 10 cm spalonych wlosow (choc blisko glowy odrosly juz ladne i zdrowe). Czy istnieja jakies specyfiki dzieki ktorym spalone wlosy moga wrocic do jako takiego zdrowia? Czy juz nic na nie nie zadziala i najlepsze to je sciac? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201701261449 Czas edycji: 2015-02-23 o 23:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane poprzez Sony Xperia Z2.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.