|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Konto usunięte
|
Pomysł na osiemnaste urodziny.
Cześć wszystkim, w czerwcu kończę 18 lat i chciałabym zrobić niezapomnianą imprezę urodzinową, a pomysłów brak, dlatego proszę Was o pomoc
Zawsze wyobrażałam sobie, że moja osiemnastkowa impreza odbędzie się gdzieś "w plenerze" - w czerwcu pogoda mi na to pozwoli, mieszkam na wsi, a bardzo nie chciałabym wynajmować lokalu, bo to jednak trochę kosztuje Tylko, że z tym pomysłem też mam kilka problemów: Mieszkam w domu jednorodzinnym z dużym podwórkiem. Nie chciałabym, aby impreza odbywała się w domu, bo zamierzam zaprosić co najmniej 20 osób (nie jestem jeszcze zorientowana jak duża ta liczba będzie) i nie zmieszczę ich wszystkich w środku, dlatego pomyślałam sobie, że udostępnię im tylko łazienkę, bez wejścia do innych pokoi, a żeby wszystko odbywało się na zewnątrz. Tylko, że goście muszą coś jeść i to pewnie nawet sporo, i już nie wiem... Mam znaleźć jakiś duży stół i ich wszystkich posadzić na podwórku? Pytałam już przyjaciółek.. Mam dość nietypowe podwórko - przez taką drewnianą furtkę przechodzi się kawałek laskiem do takiej zupełnie "dzikiej części", z drzewkami, miejscem na ognisko, stawkiem i taką mini plażą. Dziewczyny radziły mi rozłożyć dużo koców, zrobić jakieś lampiony i je zawiesić i niech tam wszyscy siedzą, ale nie wiem czy to jest dobry pomysł na imprezę osiemnastkową (chociaż taka bardzo mi się marzy). Mam basen na pierwszej (tej przed tym przejściem laskiem) części podwórka, ale ten pomysł wykorzystała już jedna moja przyjaciółka - tzn "beach party", stroje kąpielowe i hawajskie kwiatuszki, a nie chcę od niej odgapić. Oczywiście byłaby muzyka i światełka, najpierw pomyślałam o świeczkach, ale nie wiem czy to dobry pomysł kłaść je na suchej trawie obok lasu. Lubię sentymentalne rzeczy, chciałabym, żeby po tej imprezie została mi jakaś pamiątka - przyjaciółki wymyśliły, że mogę "poświęcić" jedno drzewko, zawiązać na nim wiele wstążek i poprosić innych, żeby każdy taką wstążkę odwiązał, napisał coś o mnie czy coś i przywiązał z powrotem. Chciałabym, żeby to było coś bardzo oryginalnego Ale czymś tych gości muszę przecież jeszcze zająć. Nie będą przecież siedzieć na tych kocach i nic.. Boję się, że będę musiała zrezygnować z tego pomysłu... A szkoda, bo miejsce jest piękne... Proszę doradźcie mi coś.. Może Wasze pomysły uratowałyby moje marzenie ;( |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomysł na osiemnaste urodziny.
wg mnie siedzenie na ziemi to sredni pomysl, zwlaszcza wieczorem/w nocy. Ja bym postawila dlugi stol, zeby wszyscy mogli usiasc, podala jakies fajne drinki np w arbuzie, moze jakis grill (mniej roboty niz z ogniskiem), salatki, alkohol. Lampiony moze np plywajace na wodzie? swieczki na trawie to faktycznie kiepski pomysl. Poza tym jesli masz ten basen to ja bym jednak go wykorzystala. Moze nie od razu beach party, ale jednak mozliwosc kąpania sie napewno byloby sporą atrakcją. No i muzyka, tance. Siedzenie na kocach to dobry pomysl na piknik dla kilku osób, ale nie 18 wg mnie.
|
|
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
Właśnie, na początku to mi się wydawało takim super pomysłem, ale jak "zaliczyłam" już kilka osiemnastek, to zaczynam wątpić w te koce i to wszystko... Dokładnie :/
Szczególnie, że będzie kilka znajomych, których bardziej pociągają inne rzeczy niż spokój, natura i kolorowe lampiony
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b5b8d00a2f53101ccc9c59b 62f53d1971e3a4111_63f6ac8 297454;50468426]Właśnie, na początku to mi się wydawało takim super pomysłem, ale jak "zaliczyłam" już kilka osiemnastek, to zaczynam wątpić w te koce i to wszystko... Dokładnie :/
Szczególnie, że będzie kilka znajomych, których bardziej pociągają inne rzeczy niż spokój, natura i kolorowe lampiony [/QUOTE]Pamiętaj, ze goście przychodzą do Ciebie, to Twoje święto i nie musisz im zapewniać atrakcji rodem z lunaparku. Wg mnie to, że masz dużą ładną działkę, basen daje juz spore mozliwosci
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
rozpalisz ognisko,dasz alkohol i impreza sama się rozkreci
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
To twoja impreza i zrobisz jak będziesz chcieć, ale znając 18 imprezy gdzie z reguły alkoholu nie brakuje, a po pijaku niektórym włącza się głupie myślenie nie trudno o jakąś akcję z basenem. Narzyganie, bo bliżej, podtapianie czy coś gorszego.
|
|
#7 | |
|
Fuck google, ask me!
|
Cytat:
O długie stoły pytaj znajomych, albo w remizie strażackiej (powinni mieć i udostępnić za grosze) Jak masz sprawdzone towarzystwo to udostępnij basen z zaznaczeniem, że impreza raczej w 2 części Lampiony w wodzie, albo takie wysokie pochodnie do kupienia w sklepach po 4 złote czasami ![]() A muzyka? Planujesz? najłatwiej przy muzyce rozkręcić imprezę
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Niektórzy to mają fajnie... Ja swoją 18 spędziłam w szpitalu nie wiedząc czy to moje ostatnie urodziny. Zazdroszczę Ci autorko, ale tak pozytywnie!!! A jeszcze do tego w takiej atmosferze... <3
Lampiony na wodzie świetna sprawa! Może opcja też taka wchodzi w grę, że stół będzie na potrawy ale i tak będziecie właśnie na kołach siedzieć (bawić się i jeść) Powodzenia!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.

najłatwiej przy muzyce rozkręcić imprezę