|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Szampon z filtrem UV
Cześć,
czy któraś z was słyszała o szamponie z filtrem UV? Chodzi mi o jakiś w miarę dobre jakości szampon, wybieram się na wakacje nad morze i nie chcę zbytnio zniszczyć włosów (to że są odżywki to wiem - już nawet wiem w którą się zaopatrzę), ale chciałam jeszcze szampon dorzucić - dla kompleksowej pielęgnacji. Jeśli któraś z was ma dobry patent na zabezpieczanie włosków nad morzem to piszcie (kapelusz już mam zakupiony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szampon z filtrem UV
szampon polecam Elseve Color Vive
U mnie latem genialnie sprawdza się serum A+E Biovax. Na półdługie włosy zużywam 2 -3 naciśnięcia pompki. Genialnie zabezpiecza i zatrzymuje wilgoć wewnątrz włosa. Bardzo polecam. Maleństwo a działa cuda. W sam raz na podróż. I dobra jest też maska Elseve Sun- jest w artykule o najlepszych maskach do włosów na stronie głównej wizaż. ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- A i jeszcze jedno- Biovax wydaje się tłusty, ale całkowicie się wchłania i nie obciąża. Uprzedzam bo pierwszej aplikacji sama wpadła w panikę, ale zupełnie niepotrzebnie. Najlepiej nałożyć na mokre włosy od końcówek do połowy długości i albo dać włosom wyschnąć naturalnie albo podsuszyć suszarką i całkiem się wchłonie nie obciążając włosów.
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Szampon? Moim zdaniem nie ma takiego szamponu który by ochronił włosy. Przecież szampon się zmywa z włosów i nic tam nie zostaje. Lepiej kupić jakiś olejek, odżywkę z spray, serum. Fajna jest ta maska z Kallosa pomarańczowa, chyba z siemieniem lnu.
Edytowane przez 201607111040 Czas edycji: 2014-07-29 o 20:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Hejka, dzięki za info, kupię sobie ten szampon Elseve Color Vive i chyba to serum z biowaxu.
Zastanawiałam się czy można np. olejek do opalania z filtrem UV używać na włosy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Kemon jest niezły- wypadła mi nazwa, czarny z żółtą nakrętką- jest też maska do niego.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Polecam szampon Revlon Pool & Sea Protector 200ml szampon zabezpieczający włosy przed chlorem, słoną wodą, szkodliwym promieniowaniem słonecznym. Rok temu go wypróbowałam na wakacjach i zdał egzamin na 5
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:15.