![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Brak naturalności czy bezguście?
O co Waszym zdaniem chodzi z ta cala naturalnoscia? Co Waszym zdaniem jest przegieciem? Moze tu nie chodzi o to, ze ktos cos zrobil ale jak to wyglada.Bo mozna miec cos sztucznego a wygladac naturalnie, a mozna byc naturalnym a wygladac sztucznie.A kazdy powinien sie dobrze czuć.
Ktory wizerunek Wam sie wydaje normalniejszy??, dziewczyna nr1. doczepione wlosy tak ze nie widac? wstawione wyprostowane i wybielone zęby wyglądające jak jej wlasne?Dziewczyna wyglada bardzo naturalnie, subtelnie. Piersi sa pasujace do jej figury,nie za wielkie ani odkryte niemal do sutków...Tipsy ale wygladajace jak naturalne, delikatny makijaz. Normalna dziewczyna...z kultura , majaca ambicje itd.Tylko lubi o siebie dbac,z wygladu nie czyni priorytetu ale jest dla niej wazny. dziewczyna nr 2. czy np..ladny swoj biust ale wywalony na pokaz wygladajacy oblesnie, zle dobrany stanik, brzydkie zeby...ale swoje, naturalne wlosy ale zniszcone rzadkie z odrostami gdzie niegdzie rozowe pasmo? oraz poobgryzane paznokcie,pelno tapety. dziewczyna pusta, zachowujaca sie jak glupia idiotka.Malo naturalna osobowosc. Dodam ze np ..sa aktorki znane osoby uchodzace za piekne, wygladajace naturalnie ..ale np maja piersi tylko zrobione.. Ale sa tez wizerunki takie jak doda, jola rutowicz-co kojarza sie glownie z brakiem naturalnosci. W dodatku ten ich charakter pozwala jeszcze bardziej ujrzec pustote calosci wizerunku. Nie uwazacie ze to tez wazne kto co robi? znam osobe co nosi doczepione wlosy( bo jej nie rosna) nie farbowane ale w ogole sie nie maluje i uwazam ze jest bardzo naturalna niz takie co tlenia wlosy i nakladaja mega tapete .Bo w sumie przedluza wlosy ale tak jest naturalna. To tylko przyklad.?Moze jakas rzecz jedna nie jest przegieciem ,gorzej jak ktos przesadza i jak to robi z jakim podejsciem. A jak jest Waszym zdaniem?Wiadomo ze kazdy ma jakis kompleks, jeden mozna latwiej zakryc , inny gorzej. Ale jednak niektorzy ludzie krytykuja( kazdy co innego) Jedni uwazaja fluid i farbowanie wlosow za przegiecie, drudzy operacje nosa,a trzeci malo na to patrza- bo trudno oceniac jak samemu sie to m czy ich wyglad nie wymaga duzej pracy. Ja uwazam ze wazne jak to wyglada i ze nie ma co przeginac..a Wy jak myslicie? Edytowane przez szachmat23 Czas edycji: 2015-02-23 o 17:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brak naturalności czy bezguście?
Cytat:
Mam dobrą koleżankę- czerne długie włosy, mimo że ma swoje ładne to i tak doczepia żeby było wiecej, piersi naturalne ale dość spore i zawsze wyeksponowane, usta zrobione ale delikatnie ( nie ala karp), rzęsy sztuczne, makijaż mocny, ubiór czasami normalny a czasmi wyzywający. Co z tego, że jest dość inteligentna, można z nią porozmawiać na wiele tamatów, ma jakieś tam ambicje, studiuje co prawda kosmetologie ale zawsze jak uważana jest za pustaka. Trochę to dla niej krzywdzące ale z drugiej strony naprawde czasami wygląda jak dziewczyna lekkich obyczajów. Jednak nie uważasz że istnieje wiele pośrednich typów ( a właściwie zupełnie odmiennych) a nie tylko te które ty przedstawiłaś ( troche dwie skrajności) ? Ja nie przypominam ani jednej ani drugiej kobiety z tych które opisałaś. Nie mam nic sztucznego, ani włosów, ani rzęs (jedynie na wakacje czasami), ani tipsów ani sztucznego biustu. Ubieram się różnie, w zależnośći od okazji, na co dzień normalnie a na impreze lubię założyć krótką sukienkę i szpilki. Dbam o siebie ale nie przesadzam z upiększaniem na siłę, na co dzień zawsze się maluje (podkład, delikatne naturalne cienie, czasami eyeliner, tusz, puder, róż) i uważam się za osobę naturalną, bez sztucznych dodatków. Nigdy bym sobie nie doczepiła włosów, nie wiem czemu ale uważam że to jest obrzydliwe, usta swoje mam bardzo duże więc nie musze powiększać, cycki też mam fajne więc sztucznych nie chce. Edytowane przez Oliwiabb Czas edycji: 2015-02-23 o 17:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
We wszystkim wazny jest umiar.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez szachmat23 Czas edycji: 2015-02-23 o 17:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Tendencyjniejszego opisu i skrajniejszego porównania już nie było?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja tez uwazam karpie usta za bezguscie czy za duzy biust przy szczuplej budowie ciała.Paznokcie mega dlugie nawet naturalne tez fajnie nie wygladaja. ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- [1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;50384902]Uważam, że masz niejasną definicję naturalności. Naturalny to nie znaczy ładny, dobry, lepszy czy generalnie bardziej właściwy.[/QUOTE] Duzo osob tak mysli. Edytowane przez szachmat23 Czas edycji: 2015-02-23 o 17:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I nie uważam, że naturalne znaczy lepsze to jest wszystko kwestia gustu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;50385002]To znaczy jak? I co z tego wynika?[/QUOTE]
Mam wrazenie ze np.jak ktos ma fajny biust to latwo krytykuje operacje albo ma fajne wlosy to uwaza ze lepiej miec naturalne..itd. Sa dziewczyny , ktore sie czuja lepsze, ze maja swoje paznokcie podczas gdy ktos ma tipsy. ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Faktycznie skrajne sa porownania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
No dobra, tylko jak to się ma do mojej wypowiedzi?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rozumiem operacje biustu u kobiet które go nie mają, tak samo jak operacje nosa jak ktoś ma wielkiego garba Edytowane przez Oliwiabb Czas edycji: 2015-02-23 o 18:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() No i wiadomo tak jak mowisz skrajnosc brak piersi,albo jedna 2 rozmairy wieksza, krzywy nos mocno. Wtedy bym sie zdecydowala, bo po sie wstydzic..Ale piersi z B na D powiekszac szkoda zachodu, wystarczy lepszy stanik. ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- [1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;50385146]No dobra, tylko jak to się ma do mojej wypowiedzi?[/QUOTE] masz racje , naturalnosc raz jest dobra, raz zla,rzecz gustu ![]() ![]() Edytowane przez szachmat23 Czas edycji: 2015-02-23 o 18:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() wybaczcie brak polskich znakow - nie mam polskiej klawiatury ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez szachmat23 Czas edycji: 2015-02-23 o 18:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja powiedziałam co myśle, dla mnie to fuj i już. Jak Ci się podoba to sobie doczep, nikomu nic do tego ![]() Edytowane przez Oliwiabb Czas edycji: 2015-02-23 o 18:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez szachmat23 Czas edycji: 2015-02-23 o 18:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
mnie sztuczne wlosy oraz rzesy odpychaja. nawet jak wyglada to w miare "naturalnie".
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Cóż... dla mnie inteligentny, kulturalny człowiek nie wpycha się z butami w życie drugiej osoby - jak ktoś chce mieć silikon, to niech ma, jak chce mieć tęczę na głowie, to niech ma, jak nie ma wyczucia stylu to co mnie to ma obchodzić? Póki nie pracuje ze mną jako stylistka, co za różnica? Co poza gustem tej osoby można na tej podstawie ocenić?
Swoją drogą pojęcie naturalności w dzisiejszych czasach jest tak komiczne... za naturalne każe się uważać właśnie to co "ładne" i najczęściej na milion sposobów poprawione, przerobione, wzbogacone i... odległe od tego co tak naprawdę natura dała (żeby nie było - tak lansowany wygląd mi nie przeszkadza, tylko nazywanie go naturalnym mnie śmieszy). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jakbym dobrze sie czula juz bym dawno sie zdecydowala i juz by mi odrosly z reszta. A tak to mam 3 lata taka sama dlugosc bez obcinania, bo sie kruszą.Ani ladne , ani dlugie. Ile tak mozna...myslalam ze powoli urosna chocby 5 cm rocznie ale tego nie widac. Cale zycie mialam dlugie ladne wlosy zanim je zmasakrowalam prostownicą. Edytowane przez szachmat23 Czas edycji: 2015-02-23 o 18:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Nie wierze ze to cos da , bez obciecia. Probowalam wielu metod.olejowanie waxy, suplementy i nic.Tu trzeba sciac chociaz 15 -20 cm czyli wiekszosc.Jakies 2 cm nic nie dadza.Musze od nowa zapuszczac Tez tak mowilam 4 lata ze lepsze swoje bylejakie niz sztuczne i gdybym sciela i zalozyla sztuczne na 2 laat juz bym miala ladne swoje.
Edytowane przez tesknota25 Czas edycji: 2015-02-23 o 18:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
No to obetnij. Jak znajdziesz dobrego fryziera to dobierze Ci fryzurę do twojej urody. A jak nie to sobie zrób sztuczne, w czym problem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Każdy z nas ma inne poczucie naturalności i sztuczności. Dla mnie bezguście zaczyna się wtedy gdzie więcej w nas sztuczności niż tego co nam matka natura dała.
Mam znajomego, który ma chyba zakrzywiony obraz naturalnosci bo uważa dziewczynę z lekkim makijażem za sztuczną. No sorry, ale nie wiele kobiet ma nieskazitelna cerę. A znam też dziewczynę, która łączy te dwie skrajności. Włosy tłuste, zniszczone z odrostami, paznokcie i skórki poobgryzane, ale makijaż mocny z nie dobranym podkładem i kruszącym się tuszem musi być... To jest dla mnie również bezguście. Wszystko w granicach rozsądku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:55.