|
|||||||
| Notka |
|
| Artykuły i newsy Dyskusje o artykułach i newsach zamieszczanych na naszym portalu. |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
(ro)BOT
|
Skąd się bierze cellulit i jak się go pozbyć?
?Pomarańczowa skórka?, którą tak niechętnie oglądamy na swoim ciele, to nic innego jak zaburzenia w ukształtowaniu skóry okolic brzucha, miednicy i nóg, mające formę pofałdowań i nierówności. Na rozwój cellulitu wpływa wiele czynników. Część z nich jest wrodzona i zależy od zakodowanych w naszych genach informacji, inne są związane ze stylem życia. czytaj więcej
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Skąd się bierze cellulit i jak się go pozbyć?
Fakt nie ma nic gorszego niz cellulit i to jeszcze na naszym ciele.Ale czytalam gdzies,ze nawet juz bardzo mlodzi go maja.Ale tez czytalam o preparacie,ktory pomaga w zwalczaniu go,nie wiem tylko,czy skuteczne.Jest to Rebuild-wyszczuplanie przez ujedrnianie, termo wyszczuplajacy zel chlodzacy firmy Ziaja.Zel ten wyszczupla przez ujedrnianie.Skutecznie redukuje grubosc tkanki tluszczowej,glebokosc rozstepow i zmniejsza cellulit.Z tej serii jest (nowosc) zel chlodzacy,zel rozgrzewajacy i peeling myjacy gruboziarnisty.Wszystkim zycze pozbycia sie tego dranstwa.Powodzenia i glowa do gory.
|
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
Mialam lekki problem z cellulitem, yl widoczny jak scisnelam skore na rekach. Jednak zaczelam wiecej cwiczyc, kupilam masazer i balsam z eveline, 3d pomaranczowy. Problem zniknal po jakis 2 tygodniach
|
|
|
|
#4 |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
żel eveline-jak dla mnie najbardziej pomocny w walce z cellulitem
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Nie żebym się czepiała, ale zauważyłam pewien błąd w tekście. Mianowicie: "W zestawie także instrukcja do wykonania masażu ciała opracowana przez fizykoterapeutów Elancyl" Powinno być raczej Fizjoterapeutów, a nie fizykoterapeutów. Zawód to fizjoterapeuta, fizykoterapeuta "wychodzi" od przedmiotu fizykoterapia, który nie ma nic wspólnego z masażem.
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Żadne najdroższe kosmetyki i żadne masaże nie pomogą, jeśli nie usunie się przyczyny i nie oczyści dokładnie organizmu. A nic tak nie oczyszczacza i nie jest najtańsze, jak zwykła ... głodówka z dużą ilością wody. Takie jak wyżej rady są dobre dla szczupłych dziewcząt do 25 lat, gdzie sama młodość je zdobi. Głodówka nie musi trwać wiele dni, nie musi wyczerpywać, warto o niej poczytać i np. zrobić sobie chociaż jeden dzień w tygodniu przerwy od jedzenia.
Wszystkie kandydatki do tej dolegliwości są przeważnie otyłe, jedzą chińskie zupki, szybkie danka typu "Danio" (od zabijania głoda), sztuczne kisielki i plastikowe żarcie. Ulegają reklamie, wiecznie się spieszą jedząc byle co, tak naszpikowane chemią, że potem nie ma się co dziwić, że producenci różnych specyfików kosmetycznych zacierają ręce, wprowadzając na rynek "teraz już naj, naj, najlepsze" dzieło laboratoryjne drenujące nie tyle cellulit, co kieszeń. Po dobrze przeprowadzonej głodówce przypadłość po prostu znika, bo organizm sam zżera z głodu to, co odłożył w postaci złogów pod skórą. A woda niegazowana, kosztuje grosze... |
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Kobiety (bo to one zazwyczaj maja to dranstwo), ktore nabywaja cellulit w mlodym wieku, zazwyczaj maja problem z ukladem lifatycznym. A jest to temat bagatelizowany przez wiekszosc lekarzy, niestety...
|
|
|
|
#8 |
|
hulasia
|
ja tez mam ten problem
Edytowane przez hulasnica Czas edycji: 2011-03-26 o 21:44 |
|
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
,
Edytowane przez daisywearsheels Czas edycji: 2012-12-30 o 22:39 |
|
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
Też mam problem z cellulitem ;(
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
czy ktoras z was używala kosmetykow anty celulitowych z serii eveline cosmetics.
http://www.eveline.com.pl/product/id...j%C4%85ce.html lub na poszczegolne parte ciala http://www.eveline.com.pl/product/id...5%9Bladki.html ktos cos moze powiedziec na ich temat.? bo cena kuszaca ok 15 zl. ale czy czasem nie warto dac troszke wiecej aby celuulit zmniejszyc? : ) |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 |
|
Przyczajenie
|
Cellulit BYŁ, JEST i BĘDZIE ! Kosmetyki wcale nie pomagają, to tylko naciąganie na pieniądze. Ja tez mam cellulit na tylniej części ud i mam go odkąd ukończyłam 15 lat, jakoś przez 7 lat nie dało się go usunąć wiec dałam sobie spokój. Jakoś się nie wstydze na plaży :P
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Bo i nie ma sie czego wstydzic. Wiekszosc kobiet ma cellulit. Do tego bardzo powazne rozstepy, ktore powstaja nie na skutek ciazy(!!!), tylko podczas rozwoju. Musimy, babeczki miec wiecej tolerancji dla siebie. A reszta sama sie ulozy
. Jakos.
|
|
|
|
#14 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
choć wiem, ze wielu lekarzy odradza głodówki to sama je stosowałam + dietę warzywno-owocową i wiem, że moje ciało wyglądało wtedy o niebo lepiej. Polecam poczytać o dr Ewie Dąbrowskiej jej książeczki są na necie, tanie i dobre.Poza tym polecam stosować domowe sposoby na cellulit, bo są zdrowsze od chemicznych (chociaż oczywiście nie mówię, że wszystkie kosmetyki są złe) ![]() Dla zainteresowanych - https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=473988 Warto też poczytać o masażu bańką chińską polecam.
|
|
|
|
|
#15 |
|
Przyczajenie
|
ja też mam celulit od 15 roku zycia, w tej chwili mam juz 22, od tamtej pory po dzień dzisiejszy stosuje zawsze rano i wieczorem kosmetyki na celulit oczywiscie z marnym skutkiem bo w ogól nie pomagaja ale czuje sie lepeiej psychicznie, wszystko z głową kupuje do 15 zł balsamiki i tak na okrągło. Ja się bardzo wstydzę celulitu nie chodzę w krótkich spodenkach, spódnicach ale nie ubolewam z tego powodu bo w spódnicy przed kolano można wyglądać jeszcze bardziej sexy i mniej wyzywająco !, Mysle ze jak by cos w medecynie esetycznej wymyslili na celulit ze w 100% znika za kązde pieniądze to odrazu bym udała się na zabieg. Dodaam, że mam 173 wzrostu i moja waga nie przekracza 53 kg wiec jestem napawde szczupła a celulit mam ogromny, ale posiecieszam sie ze praktycznie kazda kobitka go ma niektóre nawet nie wiedzą ze go maja tylko wkłądaja szorty i chodzą dumne a z tyłu galaretka, jest to bardzo nieestetyczne i nie polecem siecic na prawo i lewo galaretką, nauczcie sie ubierac do figurki a bedzie wszystko oki
Edytowane przez gaguniaaa Czas edycji: 2011-11-21 o 13:04 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
Ja uważam, ża każda kobieta ma, lub musi odnaleźć dla siebie swój własny sposób walki z cellulitem.
Najlepsze efekty przynosi połączenie stosowania kosmetyku ze zdrową dietą i ruchem. Osobiście polecam dużo spacerować i chodzić na basen. Poza tym ja od jakiegoś czasu zaufałam naturalnym kosmetykom z wyciągami roślinnymi. Skoro przez tyle lat stosowałam chemię, kosmetyki które miały być rzekomo takie naj i w ogóle, a pomógł mi kosmetyk naturalny to znaczy, że działa i jest skuteczny. Polecam krem Cellu-line z HomeoFit-Lab, który zawiera organiczną oliwkę z oliwek. Fajnie, bo poza usuwaniem cellulitu, spala zbędny tłuszcz. Ja w bioderkach jestem 1,5cm węższa. Więc na sezon plażowy patrzę z optymizmem
|
|
|
|
#17 |
|
Przyczajenie
|
Mój sposób na cellulit jest banalnie prosty. Nie stosuję żadnych zabiegów u kosmetyczki. Wystarczy, że co dwa dni użyję gąbki antyllelulitowej Syrena (kupiona w rossmanie za 3 zł.). I dwa razy dziennie koncentrat antycellulitowy Perfecta (Dax Cosmetix). I do tego duuuużo wody niegazowanej! Dodam, że cellulit miałam potężny, nawet jak stałam to skóra była strasznie pofałdowana. Efekty widać po ok 3 tygodniach, naprawdę rewelacja. I koszt całkiem mały, jedynie ten koncetrat mało wydajny i trzeba często kupować. Polecam dziewuszki i życzę wygranej walki z pomarańczowym potworkiem
|
|
|
|
#18 |
|
Przyczajenie
|
A ja chodziłam na zabiegi pellingujące do Casolla w Poznaniu - trochę to kosztowało ale bardzo pomogło wygładzić moją skórę... Świetna sprawa na wiosnę
|
|
|
|
#19 |
|
Przyczajenie
|
Ja mysle , ze to walka z wiatrakami..dlaczego? Otoz juz pisze......Mam cel...od wielu lat . Jak tylko zobaczylam co sie dzieje, postanowilam wziac sie za siebie..Najpierw dzieta..potem masarze i rozne techniki z cynamonem wlacznie......Nawet byly efekty owszem, ale wystarczylo, ze nie uczestniczylam w zajeciach 2 tygodnie jak cel....wracał i smial sie z moich wydanych pieniedzy,,,,wiec mysle , ze trzeba go polubic ....Acha nie kupujcie zadnych kremow....naprawde szkoda kasy....Najlepsza jest dieta , na małych posladkach jest mały celulitis i tyle....
|
|
|
|
#20 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Poza tym to jest wątek o cellulicie, a nie "celulitisie" jak piszesz. Nie dziw się, że "masarze" ci nie pomagają, spróbuj może masaży co ?
|
|
|
|
|
#21 |
|
Przyczajenie
|
Może nie trzeba tak rygorystycznie podchodzić do swojego wyglądu... I polubić siebie, jaką się jest.
|
|
|
|
#22 |
|
Przyczajenie
|
Do ,,beststyl,,(czyli do bez stylu,),
O kurcze jaka wredna odpowiedz mi sie trafila...gratuluje ględzenia.....wez sie lepiej za siebie i nie krytykuj innych...Mysle ze masz celulit w glowie i tak ci juz zostanie i odczep sie od szczerych innych wypowiedzi...A twoj styl to styl bazarowych bab,,,wiec szybko lec sprzedawac pietruche....!!! A inne nauczycielki przepraszam za bledy ort
Edytowane przez dagatek Czas edycji: 2011-04-14 o 09:33 |
|
|
|
#23 |
|
Przyczajenie
|
Widzę, że niektórzy pomylili fora. To jest forum dla ludzi dbających o siebie, którzy pracują nad sobą i chcą coś w sobie zmienić na plus, a nie dla sfrustrowanych i akceptujących swoje niedoskonałości...
@dagatek daruj sobie takie wywody ad personam, bo jak widać jeśli komuś brak rzeczowych argumentów to dokonuje jakichś wyimaginowanych projekcji wobec osób, których nie zna. Miłego dnia wszystkim!
|
|
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
Lepiej zacząć chodzić na siłownie i prawidłowo się odżywiać niż stosować różne kosmetyki , które przynoszą chwilowy efekt
|
|
|
|
#25 |
|
Przyczajenie
|
Moim zdaniem też najważniejszy jest przede wszystkim ruch. Kosmetyków są setki, i każdy może w innym stopniu 'pomagać' konkretnym osobom... Ciężko wyczuć
Sama mam cellulit jednak nie spędza mi on snu z powiek stosowałam różne kosmetyki ale nie dostrzegłam znaczących zmian :-P może nie trafiłam na ten odpowiedni Dziewczyny... więcej ruchu, zdrowszego żarełka i samoakceptacji <lol> Pozdrawiam
|
|
|
|
#26 |
|
BAN stały
|
Na wszystko jest metoda.
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2014-11-05 o 09:52 Powód: reklama |
|
|
|
#27 |
|
BAN stały
|
no dokładnie na wszystko jest metoda, na cellulit też. Dla mnie dobrym sposobem na to, żeby się go pozbyć jest wizyta w dobrym gabinecie. W Good Time day spa mają fajny pakiet zabiegów, żeby pozbyć pomarańczowej skórki, a pani Irmina jest naprawdę super, żeby określić rodzaj cellulitu i dobrać najlepsze zabiegi.
|
|
|
|
#28 |
|
Przyczajenie
|
Zgadzam się-nie ma kosmetyku "na cellulit". Tylko dieta, ruch i jeśli już to zabiegi i masaże. Kosmetykami można zniwelować widoczność grudek, ale nie zlikwidujemy ich kremem czy balsamem.
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2014-03-25 o 14:05 Powód: link |
|
|
|
#29 |
|
Przyczajenie
|
Ja znalazłam coś co w dużym stopniu pomogło mi na cellulit i nadal pomaga go niwelować. Od pewnego czasu dałam się namówić koleżance na spróbowanie oleju zielona kawa z pachnącej krainy który działa niesamowicie. Mam coraz mniej cellulity, to chyba te naturalne składniki tak działają, pamietajcie- żadna chemia i tabletki. Dieta, cwiczenia naturalne olejki, kremy tak ale reszta nie zadziała...
|
|
|
|
#30 |
|
Przyczajenie
|
Jak dla mnie żadne kremy, tylko zabieg...Żaden krem nie działa tak sam z siebie - masaż tutaj jest kluczowy, a najlepszy jaki znam to Venus legacy (ja używałam go na brzuch w Dermamedzie). Oczywiście wyniki są rózne, natomiast to jedno z najbardziej skutecznych rozwiązań - głowica masująca nagrzewa się do ok. 41 stopni i tak się masuje. Babeczki tracą nawet do 5 cm!
|
|
Nowe wątki na forum Artykuły i newsy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:22.