|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Czy to już cera naczynkowa? zdjęcia
Witajcie.
Borykałam się z trądzikiem. "Samoleczenie" nie pomagało. Przez 5 miesięcy brałam tetralysal i smarowalam się epiduo. Pod koniec kuracji zaczełam chodzic do kosmetyczki na mikrodermabrazję. Byłam na serii 6 zabiegów mikrodermabrazji diamentowej + delikatny kwa argipeel. Buzia była ładna, nie pojawiały się niespodzianki. była gladziutka i koloryt był wyrównwany. Przebarwienia zniknęly w około 80%. Od czasu ostatniej wizyty u kosmetyczki i zabiegu minęły około 2 miesiące. Stan cery znowu pogorszył się. Małe krostki, grudki. Jesli chodzi o pielęgnację to stosuję: - krem vichy aqualia termal wersja lekka - woda termalna - żel do mycia vichy normaderm -w razie potzreby na noc avene cicalfate - dostałam próbki douglas beauty more than moisture krem żel i chyba go wypróbuję bo fajnie się zapowiada. fajny pod makijaz. Przy ostatniej wizycie w douglasie konsultantka dobierając mi kolor podkładu i zmywając to, co miałam na twarzy, zauważyła i od razu zaalarmowała ze mam cerę... naczynkową. Zdziwiłam się, bo nik nigdy jej tak nie określił. Ani kosmetyczka, ani dermatolog, ani nawet ja. Czy to mozliwe ze po prostu w ciągu około 2 miesięcy stała się naczynkowa? A moze wcale taka nie jest? Konsultantka dodała także ze jest to dosc zaawansowana wersja skóry naczynkowej. Określiła moję cerę jako "biedną". Fakt, szyję mam w kolorze neutralnym, moze nawet troche żółtym, a buzia jest zawsze rózowa. Na zdjęciu poniżej większe plamki to przebarwienia po nowych krostkach, ale reszta no to nie wiem.... . Pomożecie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy to już cera naczynkowa? zdjęcia
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
mozna zmniejszyc zdjecie przez zmniejszenie wielkosci okna i wtedy są one lepszej jakości.
Dzięki za odpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ciężko stwierdzić jaką masz skórę po samych zdjęciach, powinnaś moim zdaniem odpowiedzieć sobie na kilka pytań np. czy cierpisz na napadowy rumień?- Czy skóra się czerwieni pod wpływem zmian temperatury, stresu, gorącego jedzenia/ przypraw, alkoholu itd. Czy wtedy piecze/ masz uczucie gorąca? Czy skóra czerwieni się nawet przy dosc lekkim dotyku? Jeśli w większości tak masz to raczej na pewno masz skórę płytko unaczyniona. Każdy się może zaczerwienic, skóra trądzikowa może być też podrazniona kosmetykami czy terapiami przeciwtradzikowymi. Konsultantka mogła Ci też zbyt mocno zmyć makijaż. Ja mam płytko unaczyniona cerę i w dodatku nerwice w tym wydaje mi się że naczyniowa nerwice też
![]() ![]() ![]() ![]()
Wymienie w lutym rozswietlacz Boirjois, ciuchy s/m https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1220876 Edytowane przez shini Czas edycji: 2015-03-04 o 13:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:36.