![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
ciąża, zmiany
Zastanawialam się ciągle czy tu napisac, ale widze ze coraz bardziej sobie nie radze. Z tż jestesmy razem dwa lata, miesiąc temu dowiedziałam się ze jestem w ciaży. Slub cywilny planujemy za dwa miesiace, kościelny za dwa lata. Będziemy mieszkac u tż (mieszka z rodzicami) Pierwszy problem polega na tym, że nie chce mi się ustalac daty, nie chce mi sie kupowac obraczek, szukac sukienki, myslałam, że takie rzeczy powinny cieszyc a mi sie poprostu nie chce. Już nie pracuje, dotąd moje życie polegalo na pracy, wyjściach, bieganiu, ćwiczeniach. Teraz tylko jem, spie, ogladam seriale i ciągle sie denerwuje na mojego tż, ciagle placze, ciagle mi cos niepasuje. Wczesniej w ogole sie nie czepiałam nigdy sie nie kłócilismy, czasem sie nawet zastanawialam czy mamy jakies powody do kłótni. Teraz nic mnie nie cieszy, czuje tylko jakbym "wegetowala". Dawniej moglam siedziec bez przerwy u tż teraz staram sie jak najmniej spedzac czasu u niego, praktycznie juz u niego nie spie. Czasem sama mam dosc swojego placzu i zachowania. Dodam ze w ciagu tygodnia jestem spokojna, kiedy przychodzi weekend wybucham.
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: ciąża, zmiany
Cytat:
Martwisz się czymś- postaraj się porozmawiać z Tz. Wegetujesz- zajmij się czymś. Pomyśl, co lubisz robić, jak spędzasz czas wolny ? Czytasz, coś ogladasz, sprzątasz? Ciąża to nie choroba, możesz chodzić na spacery, spotykac się ze znajomymi. Będziesz - właściwie już jesteś- Mamą pomyśl o dziecku, pomyśl nad jego/jej imieniem. Z tym ślubem- oswiadczył ci się zanim zaszłaś w ciąże, czy ciąża wymusza ślub? Jak to u Was jest ? Jak się Twój Tż zachowuje w stosunku do Ciebie, wspiera cię, pomaga ci w planowaniu ślubu ..? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
typowe objawy wczesnej ciąży. to minie.
#4 |
Przyczajenie
|
Ale co takiego się stało? Dopiero się dowiedziałaś o ciąży, a już się przestawiłaś na tryb leżenie-jedzenie? Przecież to nie choroba... Jak lubisz sport to ćwicz dalej, nie forsuj się, ale przecież są nawet specjalnie ćwiczenia. Na basen możesz normalnie chodzić, na spacery. Wychodzić może nie na piwo, ale na kawę ze znajomymi. Ogólnie to nie rozumiem w czym tkwi problem :O a ogólnie myśl o dziecku Cię cieszy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Twój psychika tak reaguje na hormony + na o 180 stopni wywrócony sposób spędzenia czasu. To minie. Dotąd oddawałaś się pracy teraz musisz na nowo ułożyć sobie plan dnia. spokojnie
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie oświadczyl mi sie zanim zaszlam w ciąże. Kiedys bardzo chcialam teraz nie chce pierscionka i oświadczyn. Do porodu mam mieszkac w domu z rodzicami. Tak wspiera mnie powiedziałam mu żeby on wymyslił date i reszte bo ja nie mam ochoty na to
Synek: 28.08.2015 ! Edytowane przez asia1010 Czas edycji: 2015-03-01 o 19:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
po drugiej stronie szafy
|
Wszystkiego dobrego, trzymam mocno kciuki
![]() ![]() W temacie wątku - darujcie sobie bieganinę przedślubną w pierwszym trymestrze, to czas największych szaleństw hormonalnych, najgorsze samopoczucie, największy stres. Daj sobie czas na ochłonięcie, na przyzwyczajenie się do myśli o nowej sytuacji, na ustabilizowanie fizycznych dolegliwości. Nie ma co się spieszyć, serio. Będzie dobrze, tylko zaakceptujcie oboje fakt, że teraz trzeba trochę zwolnić, a nie przyspieszać i że trzeba mieć dużo cierpliwości do konsekwencji zmian, które zachodzą ![]()
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Właśnie, myśl o dziecku Cię cieszy, myśl o ślubie sprawia Ci przyjemność ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
po drugiej stronie szafy
|
Pierwszy trymestr bywa ciężki...zarówno psychicznie, jak i fizycznie.
#10 |
Zadomowienie
|
Myśl o dziecku raz mnie cieszy, raz przeraza. a myśl o ślubie to ostatnia rzecz ktorej chce. Chce wziać teraz żeby pozniej z wielkim brzuchem nie brac, ale nie chce mi sie malowac ubierac, szykowac.
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2) "on wymyslił date i reszte bo ja nie mam ochoty na to" to w takim razie PO CO ŚLUB, skoro TY NIE CHCESZ? Mówiłaś mu,że nie chcesz slubu ? Skoro nie chcesz ślubu, to po co się zmuszać? Kochana, w jakim jesteście wieku? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Fizycznie czuje sie bardzo dobrze, psychicznie tez od poniedzialku do piątku cały czas staram sie cos robic, i ogolnie jestem spokojna, kiedy jest weekend czy spotkanie z moim tż zaczyna mi ciagle cos nie pasowac i widze, że to głównie on tak na mnie działa drażniąco
#13 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Jezu, po przeczytaniu całości, kurde kobieto, pierwszy raz mnie aż zatkało...
TY NIE CHCESZ ŚLUBU - to uno WYŁAZI Z CIEBIE LEŃ- to duo, ale jesteś w ciąży, po części jakoś można to wytłumaczyć JESTEM ZDANIA,ŻE TY CHYBA NIE KOCHASZ OJCA SWOJEGO DZIECKA - mylę się? Czekam na jakieś trupy, które wypadną z szafy, bo coś czuje,ze to co tu do tej pory napisałaś, to tylko wierzchołek góry lodowej... |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mówilam, że nie mam ochoty, ale to tylko cywilny chcialam wziąć przed porodem dlaczego ? nie wiem ze wzgledu na dziecko ? Tż jest młodszy 5 lat ode mnie, ma 23 lata.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Twoje zachowanie, nastroje- typowe dla często początków ciąży. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#17 | ||
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#18 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Czemu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ślub cywilny przełożę jednak na pozniej aż sie "pozbieram". Dawniej spędzałam nawet kilka dni u tż a teraz kilka godzin dla mnie to dużo. Nie wiedziałam, że jak już bede przed faktem slubu, mieszkania to bede chciala "uciec"
![]() |
#21 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
A czemu już nie pracujesz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
po drugiej stronie szafy
|
tu masz, zło, tylko inaczej pisane
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Może po prostu nie mieć ochoty na spotkania towarzyskie. Niedawno dowiedziała się o ciąży, życie jej się wywróciło do góry nogami, dajcie dziewczynie ochłonąć ![]()
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Może dziewczyna miała fizyczną pracę, a wiadomo, że w ciąży dźwiganie raczej wskazane nie jest. A może ma takie mdłości, że nie jest w stanie pół dnia funkcjonować, a może po prostu jej się nie chce... tak jak nie chce się jej brać ślubu.
Zgadzam się, że branie ślubu tylko ze względu na dziecko nie jest dobrym pomysłem. Poza tym daj sobie czas do początku II trymestru. Zobaczysz, siły i podejście się zmienią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
multitasking ninja
|
Mnie zastanawia dlaczego autorka nie pracuje i dlaczego nie mieszkają z tż razem, a mają zamieszkać dopiero po porodzie?
![]()
#29 |
Zadomowienie
|
Jestem od dwóch tygodni na zwolnieniu lekarskim. Pracuję z dziećmi, dzieci bez przerwy kichają, kaszlą, smarkają przy tym raz w miesiacu byłam przeziebiona dlatego przestałam pracowac.
Co do mieszkania u tż to nie chce tu mieszkac, ale nie ma innego wyjścia. Tż ma tu blisko do pracy jednej i drugiej. Ja mialam umowe tylko do czerwca wiec i tak musze szukac czagos innego. ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Ja myslalam ze po slubie cywilnym zamieszkamy razem, tż powiedział, że po porodzie. Wczesniej chcialam odrazu po slubie teraz ciesze sie ze poźniej poniewaz nie chce wyprowadzac sie z domu
#30 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
No to się dogadaliście... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:09.