|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Depilacja laserowa a planowanie ciąży
Witajcie,
chciałabym się raz jeszcze poddać depilacji laserem ud oraz bikini ale zastanawiam się jakie przyjąć środki ostrożności. Jestem około tydzień po okresie a na początek kolejnego tygodnia zapisana jestem na zabieg. Nie mogę więc wykluczyć, że w czasie zabiegu będę np. w 1-2 tygodniu ciąży (choć zdarza się przecież i tak, że okres występuje w ciąży ![]() Czy mam się czym martwić i nie podejmować zabiegu lub zrobić to po jakiejś długiej wstrzemięźliwości seksualnej? Czy pewnie jest, że w ciąży włosy, których teraz się pozbędę odrosną? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Depilacja laserowa a planowanie ciąży
Hej, generalnie deilacja nie jest wskazana w ciąży, chociaż ja nieświadomie miałam jeden zabieg, mam nadzieję ze wszytsko będzie ok. Na początku jest chyba ryzyko że przez ból i skurcze mieśni można stracić fasolkę...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dzięki za info ale po tygodniu od współżycia to chyba nawet nie jest fasolka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
zwał jak zwał - dzidzia jest a czy w formie komórki, zarodka czy fasolki to już kwestia nazewnictwa.... NIe ma dowodów na to że sam laser źle wpływa, chodzi włąsnie o stres, ból i skurcze mięśni, także musisz to rozważyć, zresztą sama wiesz najlepiej jak przechodzisz depilację -ja np mało łagodnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Ja czytałam, że to nie chodzi o to, że można zaszkodzić dziecku laserem, tylko bardziej o to, że takie zabiegi mogą być nieskuteczne, bo u kobiety dochodzi do takich zmian hormonalnych, że mogą jej albo wypaść wszystkie włosy, albo wręcz wyrosnąć dwa razy mocniejsze
![]() Ja sama byłam po 3 zabiegach depilacji laserowej jak zaszłam w ciąże. Chciałam zrobić jeszcze jeden, no ale zdecydowałam się nie ryzykować. W tej chwili sytuacja wygląda tak, że w miejscach gdzie miałam depilację laserową włoski są bardzo delikatne i niemal niewidoczne (golę się max raz na miesiąc). Natomiast na brzuchu (gdzie nigdy nie miałam depilacji laserowej) mam czarny gąszcz.. Normalnie masakra.. mam nadzieje, że mi to zejdzie po porodzie :/ Nie wiem czy coś pomogłam. Generalnie u każdej kobiety ciąża przebiega inaczej, więc ciężko coś doradzić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
no ale chyba jeszcze nie jesteś w ciąży? poza tym może lepiej jak ci zależy na zabiegu to nie planować, a potem dopiero spróbować zajść w ciążę. Albo przed zabiegiem wybrać się do lekarza, żeby mieć pewność, ze w ciąży jesteś, bądź nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja też miałam jednorazowe zaburzenie hormonalne jako nastolatka a włoski które wtedy wyrosły grube są do tej pory. Tzn. w trakcie usuwania laserem aktualnie. Same nie znikły pomimo równowagi hormonalnej. ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- hah teraz zobaczyłam datę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:12.