|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Balsam
Czy mozecie polecic jakis balsam do ciała. Mam skore bardzo sucha, ktora teraz w okresie grzewczym robi sie jeszcze bardziej przesuszona ( jesli to wogole jest możliwe) dotychczas uzywałam Neutrogeny ale chciałabym sprobowac czegos nowego... dodam ze jestem uczulona na migdały wiec wszytskie wyciagi i olejki z migdałow odpadaja... no i cena.. zeby była w maire przystepna..
dzieki za wszelkie sugestie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Balsam
Ja polecam balsam ziaji Oliwkowy. Jest super i cena jest tez super ok.9 zł
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Misia bella a jaką ten balsam ma konsystencje? Bo ostatnio miałam go w ręce i jak lekko poruszyłam opakowaniem to wydawał mi sie bardzo płynny i zrezygnowałam z niego bo nie wiedziałam czy taki ma byc czy moze stary jest
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Ja ze swojej strony polecam oliwke Gohnsons baby, dobra chyba na każdą skóre, wydajna i tania - ok. 10 zł. Wogóle oliwki wole bardziej od balsamów bo można je różnie stosować - do masażu, do demakijarzu, do peelingu domowej roboty, albo dolać troche po prostu do wody w wannie (ponoć właśnie na sucha skóre to jest dobre).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
🦄
|
Szkoda, że masz uczulenie na migdały, bo ten balsam granatowy z Ziaji jest całkiem całkiem. W ogóle balsam czy tam mleczko (nie pamietam, co pisało na opakowaniu) do skóry normalnej jest całkiem niezle (noby suche ale na skórze tworzy niezłą tłustawą warstewkę, dla mnie nawet lepsze niż tak wychwalany olejek też z Nivea). No i balsamy Ziaji (nie tylko kakaowy, ale też z jogurtem albo oliwkowy), mają właśnie taką płynną konsystencję (ale nie bardzo płynną!!) i są tłustawe (nie wiem, czy Ci to odpowiada- jogurtowy nie jest taki).
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
ja zamierzam zaopatrzyć się w to http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ils&itemid=914 lub to (ze wzgledu na "gęsią skórkę")http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=1453
gdzieś w necie czytałam o tym dobre opinie (ale naprawde nie pamietam gdzie) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Też mam strasznie przesuszającą się w okresie grzewczym skórę, i mnie pomagały:
-Ziaja balsam kakaowy i balsam z kozim mlekiem -Garnier ten czerwony z syropem z klony -Nivea ten granatowy, tylko musisz poczytać na opakowaniu czy nie ma nic wspólnego z migdałami, bo coś mi się kojarzy, a nie mam go w domu żeby sprawdzić -Avon Planet Spa balsam do ciała w takim płaskim słoiku, ostatnio miałam jest bardzo przyjemny -podobno świetnym taki ratunkowym balsamem jest Dermedic Hydrain 2, ale jego dopiero zamierzam wypróbować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
polecam Oriflame - silk & soft - z proteinami jedwabiu....jest rewelacyjny...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.