![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Przyjeła zaręczyny bo..
Witam wszystkich. Mam na imię Tomek, zresztą nick na to wskazuje. Długo zastanawiałem się nad napisaniem tego tematu tutaj, ale nie mam z kim za bardzo o tym porozmawiać, a sprawa jest ważna.
Wracając do tematu. Jestem z moją dziewczyną od 4 lat. Poznaliśmy się przez portal dla singli. Układa nam się dobrze, co prawda są czasami kłótnie jak to w związkach, ale przeważnie szybko dochodzimy do porozumień. Przeżyliśmy wiele wspólnych fajnych chwil, nie jedne wakacje, ferie i święta. Znam jej rodziców, a ona moich. Jakiś rok temu rozmawialiśmy już bardziej poważnie w kwestii wspólnych planów życiowych, czyli jakieś zaręczyny ślub dzieci itp. Oczywiście na początku były to takie luźne rozmowy, ale z czasem przeszliśmy do konkretów. W styczniu tego roku postanowiłem się jej oświadczyć. Zaręczyny przyjęła, ale jest jedno ale... Plan był taki, że mieliśmy iść na wspólne zakupy, później do kina, a na końcu na fajną kolację i spacer, gdzie miałem się jej oświadczyć, ale to się nie udało. Ona tego dnia musiała jechać do pracy, bo ktoś zachorował, więc planowane zaręczyny zostały przesunięte. W ostateczności wyszły one całkiem spontanicznie w inny dzień. Pojechaliśmy w pewne miejsce, a było to już całkiem późno. Była piękna gwiaździsta noc. Niestety nie chciała wyjść na spacer przy blasku gwiazd, gdyż było dość zimno a ją bolało lekko gardło. No trudno. Oświadczyłem się jej w aucie, niestety nie miałem jak klęknąć i na dodatek zapomniałem o kwiatach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Przyjeła zaręczyny bo..
Moim zdaniem porozmawiaj z nią szczerze jak to miało być, a jak wyszło. W ramach rekompensaty zaproś na super kolacje, wiem, że ta cała otoczka jest ważna ale nie ma przecież aż tak istotnego znaczenia żeby z kimś zrywać.
![]() |
![]() |
#3 | |
BAN stały
|
Cytat:
Bała się, że jeśli go nie weźmie to ja z nią zerwę-czemu tak pomyślała mówiła Ci,pytałeś? No i czy ona chce brać ślub,czekać czy jak to jest z wami? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ale przecież to ona ciągle utrudniała sytuację, jeśli dobrze to zrozumiałam. W ogóle nie rozumiem wyrzutów, że zaręczyny były nie takie. :O
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Nie kumam lasek, które zamiast się cieszyć, że facet się oświadczył, narzekają, że kwiatka nie było ....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Też nie rozumiem jej zarzutów. Może jeszcze powinienes przyjechać na białym koniu? Mój mi się oświadczył w hotelu, posadził sobie mnie na kolanach i zapytał. Żadnych wiechci nie bylo, klękania na kolanka, fraku ani gościa grającego na skrzypcach.
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Nie rozumiem tego fragmentu. Może źle to wyjęłam z kontekstu, ale Ty masz wątpliwości czy jak?
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Nie jestem z osób, które mają jakąś wizję na zaręczyny, w ogóle nie pamiętam kiedy ja się zaręczyłam, bo dla mnie nie był to jakiś szczególny dzień czy niespodzianka. Nie skakałam z radości, bo dla mnie zaręczyny były spodziewane, dogadane, nie traktuję tego w sposób: "wow, on chce mnie łaskawie za żonę" tylko w kategorii normalnego etapu poważnego związku i dla mnie (to bardzo osobiste przekonanie) zaręczyny nie powinny być niespodzianką. Jednak: nie wyobrażam sobie gorszych zaręczyn niż zaręczyny w samochodzie. Jakaś dziewczyna pisała o zaręczynach przy zlewie i uważam, że miała więcej szczęścia. Nie rozumiem facetów, którym aż tak się spieszy, żeby nie przełożyć tych zaręczyn o kilka dni i chociaż pójść do ulubionej knajpki czy co tam wspólnie lubicie robić (my lubimy jeść w knajpach, więc nasza ulubiona restauracja była oczywistym wyborem i zaręczyny były kameralne - nikt nie zauważył, że luby się oświadcza, bo stoliki są bardzo osłonięte, potem w tym samym miejscu mieliśmy obiad poślubny - to takie "nasze" miejsce). Za oświadczyny w aucie bym się wkurzyła, bo to takie na odwal się, byleby było moim zdaniem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Autorze oboje jesteście.. .dziwni. Jeśli chodzi o same zaręczyny to rzeczywiście mogłeś poczekać trochę na lepszą okazję, tydzień czy dwa raczej by Cie nie zbawił. No ale stało się. Pytanie tyko czy dziewczyna, tak powiedziała bo nie podobały jej się te oświadczyny, spodziewałą się czegoś lepszego a tu klapa i normalnie by nie przyjęła w takich okolicznościach oświadczyn ale się bała, ze ją zostawisz czy ona po prostu nie chciała się w ogóle z Tobą zaręczać ale je przyjęła bo inaczej byś z nią zerwał. A może po prostu w pore nie ugryzła się w język, I co ty przez jeden tekst teraz chcesz zerwać z dziewczyną i zastanawiasz się czy warto być "z taką osobą"??? Taką czyli jaką? ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dlaczego każde z was od razu wyskakuje z tym rozstaniem? Nie rozumiem pogrubionego, skąd te pomysły... Ona Ci powiedziała, że nie wybaczy Ci formy tych oświadczyn, czy sam sie biczujesz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Ja też nie jestem z tych, co to sobie wyobrażają, że luby z okazji oświadczyn zaprosi mnie na kolację na tarasie drogiej restauracji, zamówi tysiąc róż i orkiestrę smyczkową, jednak za oświadczyny w aucie pewnie bym się obraziła. Chyba, że byłaby to dla nas jakaś wyjątkowa chwila i wyjątkowe miejsce i akurat bylibyśmy w aucie to jeszcze bym zrozumiała. Ale tak normalnie, w aucie, bez kwiatka, może jeszcze na stacji benzynowej trzeba było to zrobić.
![]() Z tego, co wiem, to oświadczyny to bardzo poważna i stresująca chwila dla faceta, która podobno jest poważnie i długo przemyślana, zanim nastąpi. To wyznanie kobiecie, że ona jest tą osobą, z którą chce dzielić wszystko, że jest dla mężczyzny wyjątkowa. Sorry, ale już wolałabym żeby facet mi się oświadczył rano przy kawie po udaych porannych igraszkach - na pewno by mi się podobało takie coś, ale w aucie już nie.
![]() |
#13 |
ReklaMO(D)żerca.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny i jej pomysłu z przyjęciem pierścionka "bo mnie rzuci" też nijak nie rozumiem ![]() Nie obraź się Autorze, ale w ogóle obydwoje jesteście troszkę dziwni jak na mój gust... I podobnie jak Kolor kremowy, nie rozumiem skąd nagle u Was te pomysły rozstań? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Może po prostu jeszcze nie dorośli do takich decyzji jak zaręczyny, a oświadczyny autora były ogólnie pochopną decyzją.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Autorze, troszkę daleś ciała. Nie dziwię się dziewczynie, że jest jej przykro, mogłes zaczekać kilka dni i oświadczyć się inaczej. Niestety czasu nie cofniesz.
Spróbuj jej jakoś to zrekompensować, zabierz ją /przygotuj romantyczną kolacje, kup kwiaty, czekoladki, cokolwiek.
![]() |
#17 | |
astro-loszka
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
Jeżeli związek ma się rozpaść / "okuleć" z powodu nie-takich-jak-trzeba zaręczyn, to serio już teraz lepiej dać se siana / poważnie się zastanowić nad sensem tego, żeby przypadkiem się nie rozwodzić za kilka lat.
![]() "Nigdy sobie tego nie wybaczę" - to strach się bać jak przyjdą prawdziwe, życiowe problemy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O wiele więcej poważniejszych i tragiczniejszych rzeczy może Was w życiu spotkać... Co wtedy zrobicie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Ale... o co chodzi? Też nie rozumiem, dlaczego zastanawiasz się nad sensem związku, skoro się kochacie i dogadujecie? I o co chodzi z tymi zaręczynami? Chyba liczy się to, że chcecie wziąć ślub, a nie jakieś kwiatki i czekoladki? Serio, dlaczego z zaręczyn robi się takie wielkie wydarzenie, a kiedy coś pójdzie nie po myśli i nie odbędą się z rozmachem to tworzą się problemy i pretensje? Bo to przecież nie pierwszy wątek tutaj na taki temat... Jeśli naprawdę tak Cię to boli to zaproś ją na jakąś wypasioną kolację, gdzie przy stoliku będą wam grały ziomki na skrzypkach i powiedz, że to spóźniona zaręczynowa.
Ale skoro się zrobił problem z takiej błahostki to co będzie dalej?
![]() |
#21 |
.
|
niezła mentalna piaskownica - ty i ona
![]()
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Ale, że chcesz z nią zerwać, bo powiedziała, że przyjęła oświadczyny żebyś z nią nie zerwał?
![]() Może laska tak powiedziała, bo Ty chcesz z nią ciągle zrywać? Skoro Ty z nią chcesz zerwać z tego powodu, że ona bała się, że z nią zerwiesz? Paranoja jakaś, nie ogarniam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
Chyba też nie rozumiem problemu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Wybaczcie za tak późną odpowiedz, ale nie mam za bardzo dostępu do internetu.
Już wam tłumaczę, postaram się przynajmniej wszystkie wasze odpowiedzi jakoś zebrać do kupy. Myślę, że należy do tych dziewczyn co to by facet miał przyjechać na przysłowiowym "białym koniu" - powiedziała mi wprost, że te zaręczyny był na odwal się, byle zrobić swoje. Powiedziała również, że czuje jak by były wymuszone ( nie wiem skąd by mogły być, bo to moja świadoma decyzja) Nie chce z nią kończyć, bo się kochamy, ale zabolały mnie te słowa które część z was pogrubia - wolałbym żeby powiedziała coś w stylu "słuchaj, jest za wcześnie na to" ale to pewnie nie było dla niej takie łatwe. Jestem (tak mi się wydaje) bardzo uczuciowy, chociaż tego nie pokazuję po sobie, jednak to mnie złamało. Chcę jej oczywiście zrekompensować te słabe zaręczyny, ale ostatnio dostała ode mnie 50 czerwonych róż i skomentowała to w ten sposób - " a z jakiej okazji? " "po co kupowałeś?" nawet nie cieszyła się, tylko potraktowała te kwiaty jak... Nic znaczącego |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To, że oczekiwała trochę romantyczniejszych zaręczyn to akurat nie znaczy, że chciałaby księcia na białym koniu. Bo ja bym nie chciała a takie zaręczyny są dla mnie nie do przyjęcia. Ale jesteś pewny, że ona normalnie by nie przyjęła zaręczyn bo nie jest gotowa? Że o to jej chodziło? Bo mi się wydaje, że chodziło jej, że normalnie to w takich okolicznościach nie przyjęłaby zaręczyn bo oczekiwała czegoś lepszego... a nie że nie chcę się w ogóle zaręczać z Tobą. Tekst "po co kupowałeś róże" trochę słaby. Mogła chociaż udawać, że się cieszy. Co prawda ja też nie rozumiem idei kupowania kobietom kwiatów bez okazji. Szkoda kasy na róże które podstoją max dwa dni no ale jak już bym dostała to bym udawała, że się cieszę żeby facetowi przykrości nie sprawić ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- A nie były? No bo to tak właśnie wygląda. Co by się stało jakbyś poczekał na lepszą okazję nawet te kilka tygodni? Edytowane przez Oliwiabb Czas edycji: 2015-03-04 o 17:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Hrodebert
|
No focha się trudno ,przeżyjesz .Trza było tak nie rozpuszczać .Kup tak ze setkę róż ...może przejdzie ,pokalasz się i będzie dobrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niektóre kobiety chyba naprawdę wierzą, że w ich życiu ziści się scenariusz z Harlekina, a faceci coś niekoniecznie chcą się wpisywać w rysopis disnejowskich postaci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moim zdaniem oświadczyny w aucie to przegięcie i tyle. Sama bym nie oczekiwała, że facet zabierze mnie na bezludną wyspę czy na księzyc albo będzie kwartet smyczkowy i frak tylko chociaż wypadałoby zabrać dziewczyne na kolacje gdzieś a jak nie chcą przy ludziach to nawet zrobić coś w domu. Oczywiście nie jest to powód do zerwania ale dziewczyna ma prawo być zła. Edytowane przez Oliwiabb Czas edycji: 2015-03-04 o 18:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
W samochodzie to ja mogę zjeść McDonalda z McDrive.
W przypadku zaręczyn oczekuję nieco więcej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.