|
Notka |
|
Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Problem z zębem
Witajcie
Nie chce tutaj wylewać swoich żali i frustracji ale po prostu mam dość.Od ponad roku latam po lekarzach mam ból górnych zębów.Stawiałam na górną 5,więc tak dwóch prywatnych lekarzy na zdjęciu nic nie widzi,3 prywatny zauważył że kanały nie przeleczone,że zapalenie zęba i trzeba go ponownie przeleczyć.Koszt ponad 2 tys,dodam że ząb się jakiś czas temu złamał i był wzmaciany.Nie stać mnie na takie leczenie więc grzecznie odmówiłam i umówiłam sie na NFZ na wyrwanie zęba do chirurga.Dzisiaj po całej nocy nie przespanej i prawie ze łzami w oczach udałam się do dentysty na wizytę pan stomatolog przyjmuje również prywatnie.Więc wchodzę i podaję zdjęcie mówię mu że kanały nie doleczone,że zapalenie,że trzeba rwać a dentysta do mnie że on nic tam nie widzi!!!!Pytał czy boli ja mówie,że wchodzi mi tam jedzenie i od czasu do czasu boli.Jedyne co się dowiedziałam to to,że zapalenie dziąsła i płukać wodą utlenioną zęby.On wyrwania się nie podejmie.Nie mam już sił i nerwów na to wszystko.Komu mam w końcu wierzyć? I co będzie jak za jakiś czas bedzie jakaś zmiana przy korzeniu i zacznie mocniej boleć ? Brak mi sił. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Problem z zębem
Twoje miasto ma jakieś swoje forum? Jak tak to poszukaj tam polecanego dentysty, najlepiej z rtg i mikroskopem. Da się zrobić kanałowe za dużo mniej niż 2 tys. Ja sporo przechodzę z zębami, ostatnio też właśnie bolał mnie ząb i okazało się, że są ubytki w dawno robionych kanałach. Mój dentysta robi zdjęcia na miejscu więc od razu sprawdził jaki może być powód bólu.
Niedawno bolały mnie sąsiadujące ze sobą zęby na górze i na dole (z 6 w sumie), mojego dentysty nie było i poszłam do innego, rozwierciła mi chyba ze 4 zęby i nie wiedziała co mi jest, na szczęście mój wrócił, zrobił zdjęcie i od razu stwierdził, który to i okazało, że zrobił mi się zgorzel, chyba jeszcze nigdy nic mnie tak nie bolało. Robiłaś zdjęcie tylko 5? Bo może to jakiś inny. No i jednak trochę kiepsko wyrywać zęba jeśli da się go jeszcze wyleczyć, a tym bardziej nie robi się tego, jeśli jest na dole. Ale piszesz jeszcze, że boli Cię jak wchodzi Ci jedzenie, mam to samo z kilkoma wyleczonymi ostatnio zębami po jednej stronie, pomaga nitkowanie i umycie zębów żeby pozbyć się tych resztek.
![]() Edytowane przez Wolha Czas edycji: 2015-04-27 o 21:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Problem z zębem
Jezeli jesteś z większego miasta zapisz się na uniwersytet tam gdzie uczą się studenci stomatologii, są tam też wykształceni lekarze i na pewno postawią dobra diagnozę a i kolejki nie powinny być duże. Ponadto jeżeli chirurg nie podjął się ekstrakcji to ząb zapewne spokojnie można wyleczyć. Rozumiem ze jest on po leczeniu kanałowym i te 2000 zł to za ponowne przeleczenie? Cena oszalamiajaca kiedy ten ząb cie boli, czy np po jedzeniu ? Czy boli cie podczas nagryzania? Głowa do góry
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:12.