|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
dobor kremu znowu potrzebuje pomocy ;((
Hey
Mam straszny problem… otoz nie mogę sobie znalesc idealnego kremu. Szukam szukam i nic ;( mam skore sucha i odwodniona z skłonnością do wypryskow. Pije wode, nie jem ostrych przypraw, chodze do kosmetyczki ale hormony robia dalej swoje. Chce znalesc dobry krem intensywnie nawilżający a jednoczesnie taki który by zwalczal pryszcze. Jest w ogole taki? Czy jestem zmuszona używać kremu nawilżającego a na niego tormentiol itp.? ![]() narazie uzywam Garnier UltraŚwieżosc bo ma wrazenie ze nie zatyka mi porow a tonik mam antybakteryjny... co radzicie?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: dobor kremu znowu potrzebuje pomocy ;((
Ufcio, a może Dermedic intensywnie nawilżający? Do skóry suchej z problemem trądziku?
http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=8451
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Mnie dobrze nawilzal np Duo C Erisu (ale pamietaj o stosowaniu czystej szpatulki ) oraz krem z pigwy Hauszki.
Oba stosowalam tylko na noc. Po Hauszce buzia jest ladnie nawilzona, ewentualne zaczerwienienia przedpryszczykowe bledna ale stosowalabym go tylko, kiedy masz autentycznie przesuszona skore - jest drogi ale wystarczy doslownie odrobinka, to tez tubka powinna starczyc na kilka miesiecy (ma w skladzie naturalne skladniki, wiec producent radzi nie trzymac otwartej tubki dluzej niz okolo 3 miesiace). Calkiem dobrze sprawuje sie tez seria AA z nicinamide, mam krem intensywnie nawilzajacy - w higienicznej tubeczce, leciutki, nawilza i zmiany faktycznie po nim ustepuja. W Rossmanach kosztuje okolo 10 pln. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
podnosze dziewczyny pliiiizzz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
up up uppp no dziewczynyy pomozcie....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
wiesz co? mnie dziewczyny poleciły EFFACLAR K-podobno dobry-sama wypróbuję niedługo
![]()
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Czesc, nie wiem czy ci pomoge ale napisze jak ja zaczelam pielegnowac buzke. Mam rowniez sucha cere ze sklonnoscia raczej do zaskorniakow, grodek. No wiec postawilam przede wszystkim na nawilzanie- hydraphase formule riche. Swietnie nawilza. Na dzien anthelios 60 (barwiony). Niestety juz nie nakladam pod niego kremu nawilzajacego bo nie jestem wtedy w stanie opanowac swiecenia. No i Cleanace K. Niestety musialam przerwac po tygodniu bo czulam ze mnie podraznia ale za pare dni zrobie drugie podejscie i bede stosowac go co drugi dzien, zobaczymy. Do mycia mam natomiast vichy purete thermale pianke ale niestety mi nie sluzy, bede musiala poszukac czego innego. pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
L'oreal ...dla skóry wrażliwej w żelu Happy Derm...
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Polecam Dermedic, o którym pisała Smoczyca.
![]() |
#10 |
|
a mozecie mi powiedziec gdzie kupie ten Dermedic? tzn. chodzi mi czy dostane go w aptece czy w drogerii?
zamierzam go kupic gdy skonczy mi sie Garnier ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Dermedic jest firmą apteczną, więc tam szukaj tego kremu. Przy okazji polecam Ci też tonik antybakteryjny z tej serii. Znakomity produkt i w ogóle nie wysusza skóry, za to oczyszcza jak szatan.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:23.