|
Notka |
|
Masaż Miejsce dla osób, które interesują się masażem wyszczuplającym i zdrowotnym. Dołącz do nas, podziel się swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
drenaż limfatyczny, po jakim czasie mniej wiecej moga pojawic sie efekty?
czytałam sporo na temat drenaży limfatycznych.
jednak nie znalazlam informacji po jakim czasie mniej wiecej moga pojawic sie efekty? a moze ktos z was chodzil na drenaz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: drenaż
drenaż stosuje się do momentu pojawienia się efektów i jest to u każdego uwarunkowane osobniczo. Nie jest określony ten czas u jednego efekty nogą pojawić się po kilku zabiegach a inny może czekać miesiącami. Także musisz uzbroić się w cierpliwość i przykładać się do masażu
![]()
Kim do cholery jesteśmy, żeby rościć sobie prawo do oceniania innych? Nawet jeśli wiodą najnudniejszy żywot na tym padole i piją wino z dolnej półki, mogą przecież uważać, że ich życie jest najlepsze na świecie. Venila Kostis |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
A na co chcesz stosować drenaż? Zazwyczaj stosuje się go ma wszelkiego rodzaju opuchlizny itp itd.
Efekty drenażu widać po 4h od zabiegu. Oczywiście trwałe efekty osiągniesz po pełnej serii zabiegów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
puchna mi nogi no i mam cellulit...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
W takim razie jak najbardziej proponuje drenaż.
osobiście uważam że drenażu samemu nie powinno się robić (jeżeli się nie umie). żeby drenaż zadziałał trzeba 'udrożnić' węzły chłonne i odpowiednio przepychać limfę w ich stronę. A na cellulit nie wiem czy sam drenaż zadziała. W masażu antycellulitowym najpierw 'rozbija' i rozgrzewa się cellulit, a dopiero potem drenuje. Szczerze powiedziawszy, jeżeli nie masz pojęcia o drenażu, zgłoś się do jakiegoś specjalisty. Drenując bez podstawowej wiedzy możesz zrobić sobie tylko krzywdę. Koleżanka poszła na drenaż i fizjoterapeuta powiedział jej co i jak ma robić, żęby sama mogła sobie drenować nogę, dzięki temu nie musiała chodzić cały czas i płacić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
witam, w moim przypadku rezultaty ( zmniejszenie obwodów, lżejsze nogi i zmniejszenie cellulitu ) były widocznie już po 3cim zabiegu. Ja miała drenaż wykonywany nie manualnie ale przy pomocy urządzenia jak na zdjęciu poniżej bardzo sobie chwalę i polecam
Bo kozdo rzec mo dwie stróny: dobróm i złóm. (..) Dysc leje - to dobre dlo tych, co im buroki wysychajóm. Słónko świeci - to dobre dlo tych, co akurat siano susóm. Ale, co powiy o słónku tyn, co mu buroki wysychajóm, a o dyscu tyn, co siano susy? Syćko jest względne.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Od siebie dorzucę tylko to, że nie każda opuchlizna nóg kwalifikuje pacjenta na drenaż, czy jakiekolwiek inny masaż. Zamiast tego, spróbuj mniej inwazyjnych metod - chociażby zmiana obuwia, "siedzenie z uniesionymi nogami" unikania siadania lub leżenia z jakkolwiek podkulonymi nogami .. itp
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Toyota ma rację.O konieczności drenażu limfatycznego powinien zadecydować specjalista, który ten drenaż wykona.
Jeżeli przed drenażem nie przeprowadzi 'wywiadu' z pacjentem, to należy z takiego 'specjalisty' zrezygnować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Mam koszmarny problem z opuchlizna nóg- któraś z Was miała podobnie i pomógł jej drenaż? Chyba musze sie wybrać do jakiegoś lekarza-... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.