![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Spacerówka- zwykła czy kubełkowa
Dziewczyny,
czy kupując wózek ma to dla Was znaczenie jakiego typu jest spacerówka. Może są mamy, które mają złe doświadczenia z kubełkową albo wręcz odwrotnie i przekonają przeciwniczki do tego rodzaju. Wklejam fotki co znaczy dla mnie zwykła a kubełkowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Spacerówka- zwykła czy kubełkowa
Ja zdecydowałabym się na zwykłą spacerówke. Nie mam takiej kubełkowej, ale wydaje mi się, że jest ona mała.
Chętnie też poczytam informacje innych mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Kubełkwa spacerówka nie jest az taka mala, u mnie starszy synek jezdzil w takiej do 2,5 roku... a jest z tych wyzszych chłopcow... ale nie byla za ciasna ani nic tylko juz nie chcial jezdzic w wozku bo wszedzie tepy tepy... a jak 3 latek chcialby dalej wozkiem smigac to ja bym sie na parasolke zdecydowala z tego wzgledu ze i dziecko juz swoje wazy to przynajmniej wozek musi byc lzejszy... ale juz parasolka niepojezdzisz po lesie bo ciezko pchac male kolka i tak kazdy model ma swoje plusy i minusy kwestia wybrania co sie bardziej przyda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Ja mam zwykłą spacerówkę i żałuję, że nie kupiłam kubełkowej. Siostra taką ma i moim zdaniem jest wygodniejsza, zwłaszcza dla młodszych dzieci. Ale 3-letnia siostrzenica też spokojnie się w niej jeszcze mieści, chociaż używa wózka już bardzo sporadycznie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja mam zwykłą i jest bardzo fajna, nie mam potrzeby kupowania kubełkowej, ale siostra taką ma (tę pokazaną na zdjęciu, to jest Bugaboo) i sobie chwali - wg mnie na pewno oba rodzaje siedziska są wygodne i komfortowe, ale to już od rodzica zależy, jaką spacerówkę wybierze dla swojego dziecka.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2014-02-28 o 08:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Mam trójkę dzieci i miałam różne wózki. Zwykła spacerówka jest lepsza dla niemowlaka (czyli do 12 miesiąca życia). Potem wygodniejsze jest siedzisko kubełkowe. Jednak ja żadnego z moich dzieci nie trzymałam do 3 roku życia w wózku. Żadne na szczęście nie miało wad narządów ruchu, więc po 2 urodzinach pozbywałam się wózków. Po co zdrowemu dziecku powyżej 2 roku życia wózek?????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
ja mam quinny zap to ten kubełkowy, wydałam na niego kupe kasy i wydałabym jeszcze więcej - mega wygodny, mały i zwinny, syn go uwielbia pomimo swojej wagi i wzrostu (91cm 14 kg - 1,5 roczniak) nawet grubo ubrany się mieści bez problemu
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
ja też polecam kubełkową- mam buzz i jest super choć wydaje mi się,że jeszcze troszkę i będzie za mała
marzę o bugaboo- tej co wkleiłaś w pierwszym poście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
No a nie przeszkadza dziecku to że kręgosłup i pupa są w takim dole.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Anna_wawa, a nie miałaś nigdy takiej sytuacji, że idziecie gdzieś na dłuższą wycieczkę i dziecko ma ochotę na drzemkę? Co wtedy? Niesiesz na rękach? W takich momentach wózek się przydaje, nawet starszemu dziecku - w sensie 3letniemu... Przecież nikt nie wpycha na siłę takiego dziecka w wózek na co dzień... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Przy kilkugodzinnej wycieczce można wziąść do plecaka chustę ( nie wyobrażam sobie opcji typu tachanie wózka po górach, lasach itd (jak to nieść???) aby 2,5 latek mógł zarzyć drzemki), na kilkugodzinne latanie po mieście dzieci nadal nie zabieram (tylko gdy były piersiowe nie miałam wyjścia), bo to katorga dla dziecka latać po urzędach, muzeach i/lub sklepach. Wypad do jednego urzędu/sklepu/muzeum nie jest dla 2-u latka problemem. Trzylatek to już przedszkolak, który powinien być dawno: odpieluszkowany, odsmoczkowany i odwózkowany.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do pogrubionego, to się zgadzam, natomiast "odwózkowany" to już tylko i wyłącznie Twoje zdanie. ![]() Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2014-02-20 o 09:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
z kubełkowych to kojarzę orbit baby g2, który właśnie mi się podoba, z tego co widziałam siedzisko jest obszerne, a sam wózek ma dobre opinie, natomiast widziałam też graco symbio - siedzisko ma coś na styl mieszanki kubełkowej ze zwykła spacerówką - również wygląda ciekawie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Wg mnie niemowlakowi będzie wygodnie i w zwykłej i w kubełkowej, ważne żeby wózek był porządnie wykonany.
My po 2 urodzinach młodej wózka użyliśmy kilka razy. Bo np. babcia nie mając prawa jazdy dzień w dzień odbiera to dziecko ze żłobka oddalonego o 4 km od domu. I nie ma na to całego popołudnia bo ma też inne obowiązki. Taki przykład z życia.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Jakbyś napisała 10 km, to ok, ale 4??? Takiego spaceru nie jest w stanie przejść zdrowy prawie trzylatek???? Proszę, napisz że to żart.
![]() Kiedyś na przyjęciu rodzinnym jedna z kuzynek (z zawodu przedszkolanka) opowiadała, że co roku we wrześniu co 4-5 dziecko trzyletnie jest przywożone do przedszkola wózkiem. Wywołała salwę śmiechu i uznano, że fantazjuje. Ale z tego co czytam w tym wątku to mogła być prawda. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
To ze dziecko jest w takim dole to wlasnie chyba plus, dziecko jest podobnej pozycji jak w nosidelku poza tym nie wsadzisz noworodka do kubelka wiadomo ze taki maluch powinien w gondoli jezdzic bo to dla kregosłupa zdrowsze tak do pol roku powinen w niej smigac a pozniej spacerowka ew. kubelek, my teraz z domury mamy taka gondole ze i do 8 mc by sie zmiescil ale pewnie bedzie wolal juz na siedzaco jezdzic...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie żart. Moja jako 2 latka nie przeszła by 4 km pieszo. Teraz ma 3 lata i zajeło by jej to pół dnia. Nie widze w tym nic dziwnego. Żartem to jest dla mnie twoje podejście.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja dwulatka też by tyle nie przeszła pieszo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Nie piszę o dwutaktu, tylko o prawie trzylatku. To olbrzymia różnica.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
dobra dziewczyny nie męczmy dzieci, osobiście też uważam, ze te dystanse są przesadzone, ale jak chcą to niech sobie i chodzą od rana do wieczora i po 100km
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Kubełkowe są ładne. Ale wybrałam zwykłą. Teraz już mało co jeździmy.
Mnie tam trzylatek w wózku (ha też jestem przedszkolanką ![]() Grunt to zdrowy rozsądek, nie ma co przesadzać w każdą stronę Anna zazdroszczę dziecka. Moja prawie 3 latka nie przeszłaby 4km. Mimo, że ostatni raz w wózku jechała na jesieni. Może sprawdź na mapie ile to jest 4 km |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Edit: a żeby nie było OT - tu się też zgodzę z Scio kubełkowe się ładnie prezentują bardzo, ale sama mam zwykłą Edytowane przez MamaKtosia Czas edycji: 2014-02-24 o 08:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Ja tam nadal twierdzę, że rodzice, którzy uważają, że dwulatkowi wózek jest niepotrzebny, zwyczajnie wożą wszędzie dziecko samochodem, a nie że maluch pieszo pokonuje jakieś straszne dystanse
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
BAN stały
|
Cytat:
mi bardziej podoba się ten pierwszy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
BAN stały
|
oj tak orbit baby g2 ma swój urok, co więcej nawet małżonkowi się spodobał ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
raczej nie jestem zwolenniczką kubełkowych wózków,może są fajne ale chyba tylko na chwilę jeśli chcemy na dłużej wózek to warto kupić spacerówkę klasyczną,z możliwością rozkładania mamy wózek elea,spacerówka ma właśnie rozkładane siedzisko,może być dla mniejszego dziecka,bo rozkłada się na płasko i dla większego gdy uśnie(to o czym mówicie wyżej),z tego co widziałam jest sporo takich wózków więc łatwo coś wybrać,kubełkowy jest ograniczony,dla mnie wygląda tylko ładnie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do spacerówek to ja się teraz przymierzam do kupna dla mojego roczniaka, ale myślałam raczej o zwykłej, ważne, żeby była rozkładana i miała duży kosz na zakupy ![]()
![]() |
![]() |
#30 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:51.