|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Biała Dama
|
Jak traktować spamerów
Mam pytanie, bo nie bardzo się znam na przepisach. Jeśli cofnęłam pozwolenie na wykorzystywanie moich danych i otrzymywanie wiadomości mailowych a nadawca mimo to ciągle do mnie pisze, co mogę zrobić, czym postraszyć żeby zaczęli szanować moją wolę?
Sytuacja jest taka że na pewnym forum zablokowano mi konto bez ostrzeżenia, potem dostałam maila więc odpisałam że cofam pozwolenie dane podczas rejestracji, mimo to dostaję codziennie maile od administratora. Oznaczyłam jako spam ale kolejny i tak doszedł. |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak traktować spamerów
Ale fizycznie masz tam nadal konto, a zapewne POSIADANIE konta na danym portalu wiąże się z akceptacją regulaminu.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
myśle, ze najpierw musisz usunac konto
bez tego nie da rady.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Konto usunięte
|
Jeżeli napisałaś pisemną rezygnację listem poleconym to kolejny krok to zdaje się przedsądowe wezwanie do 'tu wstawic', niewiele znaczy ale fajnie sie nazywa.
Aczkolwiek z listami jest tak, ze podajesz swoje dane osobowe i nie kazdy ma na to ochote, ja bym zadzwonila, osoliła ich i twardo ustalila co ma byc robione dalej. |
|
|
|
|
#5 |
|
Biała Dama
|
Nie usunę konta bo nadal mam je zablokowane. Nie mam dostępu do żadnych funkcji. W sumie mogę to po prostu olewać ale myślałam że mam jakieś prawa do własnego adresu mailowego
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
No ale jak Ci piszą maile, to przecież możesz odpisać i napisać 'proszę o usunięcie mojego konta'.
Konta na portalach i tak zazwyczaj usuwa administrator, a nie uzytkownicy. |
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Na dole maila powinnaś mieć link do usuwania subskrypcji, jest jakiś przepis europejski że wszystkie newslettery muszą go mieć
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Możesz mi napisać na PW albo tutaj, na jakim portalu masz konto?
Zajmuję się ochroną danych osobowych, jak zobaczę na jakiej podstawie zbierają dane to postaram się Ci doradzić, jak dobrze napisać sprzeciw
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedyś miałam podobną sytuację z portalem społecznościowym. To było z cztery lata temu. Poprzez zabawę-aplikację na fb automatycznie zakładało sie konto z moimi danym i zdjęciami. Usuwałam i znów się pojawiało. Jak doszłam dlaczego to zablokowałam aplikacje na facebooku. A konto i tak się pojawiało. W końcu napisałam mail do administracji portalu, że nie zycze sobie posiadać tam konta i mają wykasować mój adres ze swojej bazy danych (wysyłali mi często wiadomości). Jeśli tego nie zrobią podejmę odpowiednie kroki prawne. Nie miałam pojecia jakie bo się na tym nie znam. Ale podziałało i od tamtego czasu ani jednej wiadomości.
Jedyne co Ci pozostaje to napisać maila że chcesz usunąć konto, albo wykasować maila z bazy danych.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.

bez tego nie da rady.
13.03.2008