|
Notka |
|
Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Co zrobić z Paznokciem - Naderwanym ?
Witam , mam taki problem otóż w te wakacje sierpień jakoś porządnie się walam w palca dużego u nogi no i nie zrobił mi się krwiak ani nic nie bolało paznokieć też nie wyglądał jakoś dziwnie wiec zostawiłam to . W ten weekend zauważyłam , że ten paznokieć mi się podniósł w dosłownym tego słowa znaczeniu (podczas brania kąpieli może mi wypłynąć wada ) , Lecz nie zszedł mi , moi rodzice stwierdzili ,że zejdzie mi cały i odrośnie nowy , Posmarowałam to maścią z antybiotykiem i regenerum do paznokci . Ale czy powinnam iść z tym do lekarza ale ściąganie paznokcia na żywca mnie trochę zniechęca ale boje się żeby mi się to nie wdało jakieś zakażenie , wiec chyba powinnam dać , sobie na wstrzymanie z basenem itp ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co zrobić z Paznokciem - Naderwanym ?
Powinnas uwazac. Mozesz sobie kupic octenisept do przemywania ran i czekac. Jak cos sie zacznie dziac np. Zacznie leciec ropa to do lekarza.
Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Dot.: Co zrobić z Paznokciem - Naderwanym ?
Też zrobiłam coś takiego i pod starym paznokciem po prostu urósł mi całkiem nowy, wtedy właśnie tamten zaczął się podnosić i po jakimś (dość długim, to musi swoje potrwać) czasie mogłam go zdjąć sama. Blee.
![]() ![]() Edytowane przez 3d23842983a6357ec11121c0b2dc0194ed81d40b_604ff51fe6891 Czas edycji: 2016-09-20 o 17:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:15.