|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Nie chcę schudnąć, ale...
Drogie Wizażanki,
Jestem szczupła, ale zupełnie nie mam ciała. Chciałabym zacząć ćwiczyć, ale tak żeby nie schudnąć a wyrzeźbić sylwetkę. Chodzi o to, że mam obwisłe uda, brak tyłka, brzuch lekko wypchnięty do przodu. Jak ćwiczyć, co ćwiczyć żeby ta sylwetka nabrała jakiegoś kształtu? Dodam, że mam malutki biust i obawiam się żeby w ogóle nie zniknął... Wcześniej nigdy jakoś specjalnie nie ćwiczyłam, więc z kondycją u mnie pewnie słabo, ale mam motywację. Wszystkie dziewczyny ode mnie z pracy są szczupłe, ale mają piękne ciała! Wiem, że jest Chodakowska, Lewandowska, Mel B, ale nie wiem jakie ćwiczenia powinnam wybierać. Czy któraś z Was może mi pomóc? Może tez macie taką sytuację jak ja? Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
fit-doradztwo :)
|
Dot.: Nie chcę schudnąć, ale...
Ja miałam podobnie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Zdecydowanie, ćwiczenia silowe to najlepszy pomysl na wyrzeźbienie ciala
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Przychylam się do zdania pozostałych
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Jeśli poziom tkanki tłuszczowej jest dla Ciebie zadowalająco niski, zdecydowanie powinnaś rozpocząć trening siłowy. Hantle, sztangi, ćwiczenia na atlasie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Osobiście w ogóle nie bawiłabym się w Chodakowską, Mel B i temu podobne rzeczy - nie widzę ich jako rozwiązania dla osób szczupłych, a mówię to z perspektywy właśnie jednej z nich. Trochę już w tym zakresie przeszłam, więc tak, jak dziewczyny wyżej, postawiłabym na dobrą dietę i trening siłowy - ale, oczywiście, jeśli nigdy wcześniej nie ćwiczyłaś na poważnie, możesz spróbować czegoś lżejszego, co przygotuje Cię do prawdziwego "pakowania".
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ale skoro nie mam hantli ani sztangi bo będę ćwiczyć w domu? Na siłownię nie pójdę bo nie mam kasy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Czyli jesteś tak zwaną skinny fat
![]() Zamiast hantli mogą być butelki 1,5 lub 1 litrów wypełnione wodą, albo kupić małe hantelki w sklepie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Hantle są niedrogie, można je kupić za kilkanaście PLN. Np. 1 kg = 11 zł, ewentualnie możesz popracować nad ćwiczeniami z użyciem Hantli Kettlebell. Również przynoszą zadowalające efekty. Bardzo popularne są na salach fitness'owych, a trenerzy bardzo chętnie wykorzystują je do treningów personalnych. Gdybyś miała jakieś pytania, chętnie pomożemy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Tak naprawdę, nie musisz wychodzić z domu, żeby ćwiczyć. Jasne, że przechowywanie sprzętu bywa problematyczne, ale faktycznie część z nich można kupić samej sobie.
Poza tym jest mnóstwo ćwiczeń, które można wykonać bez żadnego sprzętu - pompki, deska i tak dalej. Na uda dobre są przysiady oraz wypchnięcia bioder, bieganie, pływanie (chyba, że stawiasz basen na równi z siłownią). Obciążenie pomaga, pewnie, ale wydaje mi się, że nie musisz się napalać na kupno trzydziestu różnych przyrządów - zwłaszcza, jeśli jesteś osobą, która do tej pory nie ćwiczyła, bo wtedy, jak już mówiłam, lepiej zacząć od czegoś ogólnie poprawiającego wydolność i siłę organizmu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() efekty moich ćwiczeń możesz zobaczyć na moim insta. Zapraszam.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.