|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Sprzęt AGD z Azji (AliExpress.com)
Chciałabym się poradzić w sprawie sprzętu AGD sprowadzanego z Chin (AliExpress.com - odpowiednik naszego Allegro) lub innych zagranicznych portali. Czy macie doświadczenia z takimi zakupami, co kupowaliście, jaka jest jakość sprzętu, gwarancja? Podczytuję, że dużo osób decyduje się na takie zakupy, ceny są bardzo atrakcyjne, trafiam jednak głównie na recenzje telefonów czy tabletów, aniżeli sprzętu AGD (tutaj spotkałam się z pochwałą dla maszyn do mleka roślinnego).
Interesuje mnie głównie zakup wyciskarki do owoców (Hurom), w polskich sklepach to koszt ok. 1500 zł, na AE sporo aukcji po 250 $ (~ 930 zł). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sprzęt AGD z Azji (AliExpress.com)
dolicz cło do tego, bo to duży koszt już, prawie 1000 zł. Ja jak coś zamawiam to zawsze poniżej 200 zł żeby nie naliczyli cła.
Sądzę, że to samo co w polsce, jednak jezeli chcesz inwestować tam, to lepiej dołożyć i mieć spokojną głowę. Paczki idą bardzo długo, czesto przychodzą uszkodzone, gwarancji brak, no chyba ze dogadasz się z chińczkiem, ale koszta bedą ogromne wysyłki itp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:51.