Jak wygląda brzuch zaraz po porodzie? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-01-15, 09:25   #1
shanikua19
Przyczajenie

Jak wygląda brzuch zaraz po porodzie?

jestem w 30tc i mam juz spory brzuszek, jestem ciekawa jak bedzie on wygladał zaraz po porodzie, nie wiele sie zmniejsza? Chodzi mi głownie o to że zostałam zaproszona na wesele, które odbędzie się w lipcu i zastanawiam sie czy bede skazana na jakies workowate sukienki zakrywające brzuch (przed ciążą był płaściutki) i co też myslicie o pasach poporodowych, warto się zaopatrzyć i ćwiczyć w nich? Pytam bo opinie na ten temat są bardzo podzielone i już sama nie wiem... ;P No ale może odwiedzi ten wątek jakaś Pani która już go stosowała i ma co nie co do opowiedzienia o efektach
shanikua19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-15, 09:41   #2
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Jak wygląda brzuch zaraz po porodzie?

brzuch pierwszy miesiac po porodzie wygladal jakbym byla w 5 miesiacu ciazy. teraz jestem 3 mies i nadal lekko wypukly. polecam kopertowe sukienki lub z marszczeniem na brzuchu. doloz do tego wieksze cycki

ja nie mialam pasa, siostra miala, mama miala. mi w miare wrocila sylwetka, siostrze tez tyle ze wolniej ale kazda z nas inaczej tyła (ja w wieeelki brzuch, siostra wszedzie, ale jej to chociaz fajne cycki zostaly ), mama jest szczupleksza niz my obie...

ja slyszalam ze pasy rozleniwiaja miesnie, ze lepiej cwiczyc bez.

powiem tak - w rok doszlam prawie do dawnej sylwetki bez diet i z min cwiczeniami

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-15, 09:56   #3
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Tak jak ok 5 miesiaca ciazy zazwyczaj. Macica sie obkurcza tak 2 miesiace. Niestyety skóra trochę dłużej, tłuszczyk też zostaje
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-15, 10:10   #4
e w e l i n a
Rozeznanie

Mi po ciąży bliźniaczej znikł szybko, aż byłam w szoku.
Na wesele możesz założyć np. bieliznę wyszczuplającą.
Stary 2014-01-15, 10:34   #5
lejdis1983
Przyczajenie

Mój wrócił do stanu sprzed ciąży od razu po porodzie. Sama się dziwiłam, chodząc po szpitalnym korytarzu, że większość dziewczyn wyglądała jakby miała rodzić, a nie była po, a ja byłam PŁASKA. Nie mam pojęcia dlaczego.
lejdis1983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-15, 11:23   #6
_vixen_
Zakorzenienie

http://www.fakt.pl/internet-juz-drwi...151,1,1,1.html
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-15, 11:37   #7
brumek
Zakorzenienie

Moj tez na drugi dzien po porodzie byl taki, jak przed ciążą.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-15, 12:15   #8
mamasierpniowa
Zadomowienie

Ja przez 3 miesiace po porodzie wygladałam jakbym miała jechać na porodówkę. Teraz po pół roku została opona.
mamasierpniowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-15, 12:28   #9
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

brzuch zaraz po porodzie wygląda okropnie

letnie sukienki lubię workowate i by mi taki brzuch nie przeszkadzał

ale na wesele i tak nie chciałoby mi się iść
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-15, 12:37   #10
scarlett26
Zakorzenienie

Zaraz po wyglądała lepiej niż przed ciąża bo miałam -25 kg na wadze (wymioty przez cala ciążę). W ciąży miałam straszne wielowodzie, wszyscy myśleli ze co najmniej bliźniaki i macica mi się wolno obkurczala, co przez pierwsze 10 dni było bardzo nieprzyjemne - jak lezalam w łóżku albno w ogóle zmienialam pozycje to czulam się jakby w brzuchu przemieszczał mi się worek kamieni. Ściśnięcie brzucha pasem bardzo mi pomogło zminimalizować to nieco upiorne uczucie. Miałam CC - generalnie na poczatku w pasie łatwiej się poruszać, podnieść i w ogole, ale trzeba wietrzyc ranę często.

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-15, 13:06   #11
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Moj tez na drugi dzien po porodzie byl taki, jak przed ciążą.
ale ty w dzien porodu wygladalas jak ja po porodzie

Stary 2014-01-15, 13:13   #12
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ale ty w dzien porodu wygladalas jak ja po porodzie
Stary 2014-01-15, 13:43   #13
Kasicka85
Raczkowanie

Dziewczyny, a kiedy zaczęłyście ćwiczyć? mam na myśli jakiś fitness czy basen... ja na początku lutego mam termin i też się trochę stresuję swoim brzuszkiem, bo przed ciążą był ładniutki i płaski, a teraz jak na niego patrzę to jestem trochę przerażona jak tyle skóry ma zniknąć...

www.pustamiska.pl POMÓŻMY ZWIERZAKOM -KLIKAJMY....
Kasicka85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-15, 13:52   #14
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

a propos, ja to się zastanawiam, jak on z taką lustrzycą dał radę spłodzić potomka...
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-15, 13:55   #15
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasicka85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a kiedy zaczęłyście ćwiczyć? mam na myśli jakiś fitness czy basen... ja na początku lutego mam termin i też się trochę stresuję swoim brzuszkiem, bo przed ciążą był ładniutki i płaski, a teraz jak na niego patrzę to jestem trochę przerażona jak tyle skóry ma zniknąć...
jak skonczyl sie połóg (porod sn)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-15, 14:10   #16
paula78
Zakorzenienie

Mój nie wyglądał okropnie, jakby z balonu powietrze spuścić, taka zmarszczona skóra.
Same narządy wewnetrzne wróciły na miejsce po ok. 2 tygodniach, skóra się wciągnęła po miesiącu. Z szpitala wyszłam w ciuchach sprzed ciąży.
Ani przed ciążą ani po ciąży nie ćwiczyłam, ale zawsze byłam chuda.

Kwestia jakości skóry, przytycia, opuchlizny, itp

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-15, 14:14   #17
gosia261282
Gang Iren

To indywidualna sprawa.
Po pierwszym porodzie praktycznie od razu nie miałam brzucha. Serio.
Po drugim było ciut gorzej,ale po trzech miesiącach już było jak przed ciążą.
Stary 2014-01-15, 16:07   #18
Klarissa
Zakorzenienie

Zaraz czyli bezpośrednio po porodzie to wygląda jak piłka, z której uszło powietrze, taki flaczek Po kilku dniach 3-5 wygląda się jak około 5 miesiąca ciąży. A potem różnie, niektórym ten stan się utrzymuje już na stałe, a innym spada Po pierwszej ciąży brzuch zniknął całkowicie po 2tyg. Od razu po powrocie ze szpitala nosiłam ubrania sprzed ciąży.
Stary 2014-01-15, 16:30   #19
871319bc27e9d09c3f0d50d55d02d0b6e86b5c84
Konto usunięte

Od razu po porodzie taki flaczek, potem brzuch wyglądał jak w 5 miesiącu ciąży i tak już pozostało.
871319bc27e9d09c3f0d50d55d02d0b6e86b5c84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-15, 21:40   #20
klaudusia77
Przyczajenie

Ja podobnie jak niektóre z was zaraz po cesarce mialam brzuch płaściutki, nawet pielęgniarki obecne przy zabiegu dziwiły się, że brzuch wygląda jakbym wcale w ciąży nie była. Myślę jednak, że to indywidualna sprawa i pewnie zależy to od wcześniejszej naszej sylwetki, bo ja zawsze byłam szczupła i miałam płaski brzuch dlatego pewnie po ciąży zaraz nie było śladu, a szkoda mogło mi troszkę tu i ówdzie zostać
klaudusia77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-15, 21:40   #21
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Zaraz czyli bezpośrednio po porodzie to wygląda jak piłka, z której uszło powietrze, taki flaczek Po kilku dniach 3-5 wygląda się jak około 5 miesiąca ciąży. A potem różnie, niektórym ten stan się utrzymuje już na stałe, a innym spada Po pierwszej ciąży brzuch zniknął całkowicie po 2tyg. Od razu po powrocie ze szpitala nosiłam ubrania sprzed ciąży.
To straszne, co piszecie, jestem teraz w 5 miesiącu i mam wrażenie, że mam bardzo duży brzuch! Jakoś 3 tygodnie temu tak urósł, wcześniej nic nie było widać..
Jak mam tak wyglądać po porodzie, to załamka.
Stary 2014-01-15, 22:00   #22
Seidhe
Raczkowanie

GG do Seidhe

Najmniejszy brzuszek ever! Nigdy takiego małego brzuszka nie miałam jak tuż po urodzeniu córki-nawet kiedy ważyłam 15 kg mniej Tydzień czasu sie nie mogłam napatrzeć na swoje stopy Teraz wiem, że wcale ładny i mały nie był, ale w mojej świadomości był to najmniejszy brzuchol jaki miałam kiedykolwiek
Seidhe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-15, 22:30   #23
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wika82 Pokaż wiadomość
To straszne, co piszecie, jestem teraz w 5 miesiącu i mam wrażenie, że mam bardzo duży brzuch! Jakoś 3 tygodnie temu tak urósł, wcześniej nic nie było widać..
Jak mam tak wyglądać po porodzie, to załamka.
Ale jak w 9 miesiącu będzie na prawdę duży i potem urodzisz i oklapnie nieco, to zobaczysz, że wyda cię się malutki jak nigdy przedtem no i zobaczysz swoje stopy na nowo, odkryjesz, że jednak posiadasz jeszcze pępek (o ile ci już wypadł) oraz, że aby dokonać depilacji bikini nie potrzeba już 3 lusterek tudzież pomocy męża

Ku pocieszeniu - 4 dni po urodzeniu mojej córki a drugie zdjęcie 5 miesiąc tamtej ciąży, no serio identyczny rozmiar
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1080280.jpg (22,1 KB, 390 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1070502.jpg (106,2 KB, 341 załadowań)

Edytowane przez Klarissa
Czas edycji: 2014-01-15 o 22:35
Klarissa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-16, 18:24   #24
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Ale jak w 9 miesiącu będzie na prawdę duży i potem urodzisz i oklapnie nieco, to zobaczysz, że wyda cię się malutki jak nigdy przedtem no i zobaczysz swoje stopy na nowo, odkryjesz, że jednak posiadasz jeszcze pępek (o ile ci już wypadł) oraz, że aby dokonać depilacji bikini nie potrzeba już 3 lusterek tudzież pomocy męża

Ku pocieszeniu - 4 dni po urodzeniu mojej córki a drugie zdjęcie 5 miesiąc tamtej ciąży, no serio identyczny rozmiar
Faktycznie rozmiar praktycznie ten sam, dobrze, że dajesz nadzieję, że zniknie po 2 tygodniach.
No i mój teraz też takiej wielkości, ale wydaje mi się ogrooomny. Haha, pewnie w od 7 miesiąca będe tęsknić za dzisiejszym rozmiarem.
Stary 2014-01-16, 18:35   #25
boska latynoska
Zadomowienie

Cytat:
Faktycznie rozmiar praktycznie ten sam, dobrze, że dajesz nadzieję, że zniknie po 2 tygodniach.
No i mój teraz też takiej wielkości, ale wydaje mi się ogrooomny. Haha, pewnie w od 7 miesiąca będe tęsknić za dzisiejszym rozmiarem.
Jak wychodziłam ze szpitala, to miałam identyczny brzuch jak Klarissa na pierwszym zdjęciu. U mnie na pewno był dłużej, myślę że z miesiąc spokojnie. Ja miałam spory brzuch, pomimo, że nie przytyłam dużo, wszystko mi w brzuch poszło. Chodziłam po porodzie w spodniach ciążowych z tym pasem elastycznym. Może też dlatego, że miałam cc, po naturalnym porodzie może się szybciej brzuch wchłania.
Jak czytam, że miałyście w dniu porodu płaski brzuch to nie mogę w to uwierzyć Ja długo miałam taką mało jędrną skórę, nawet jak już brzuszek się wchłonął i nie było go widać
boska latynoska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-16, 19:21   #26
_vixen_
Zakorzenienie

Ja miałam bardzo mały brzuch w ciąży, aż rzadko spotykany juz na porodówce zajrzałam jak on wygląda zaraz po porodzie, taki flak
Stary 2014-01-16, 21:34   #27
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Jest bardzo duża różnica na koniec ciąży, szczególnie jeśli jesteś szczupła i brzuszek masz niewielki teraz. Ja w pierwszej to nawet nie, ale w drugiej ciąży to brzuch mi szedł przodem, a ja tuż za nim :P
A potem jak urodziłam jedno, czy drugie to czułam się prawie jak miss oddziału taka zgrabna i w ogóle

Cytat:
Napisane przez boska latynoska Pokaż wiadomość
Jak wychodziłam ze szpitala, to miałam identyczny brzuch jak Klarissa na pierwszym zdjęciu. U mnie na pewno był dłużej, myślę że z miesiąc spokojnie. Ja miałam spory brzuch, pomimo, że nie przytyłam dużo, wszystko mi w brzuch poszło. Chodziłam po porodzie w spodniach ciążowych z tym pasem elastycznym. Może też dlatego, że miałam cc, po naturalnym porodzie może się szybciej brzuch wchłania.
Jak czytam, że miałyście w dniu porodu płaski brzuch to nie mogę w to uwierzyć Ja długo miałam taką mało jędrną skórę, nawet jak już brzuszek się wchłonął i nie było go widać
Może miały w pozycji na leżąco
Ja sobie tego nie potrafię również wyobrazić a to dlatego, że przecież z samej tej naciągniętej skóry robi się zwyczajnie zwis, no nie ma się co czarować, ładne to nie jest tak "tuż po", owszem po kilku dniach robi się coraz lepiej, ale jak dla mnie to tak min. 2 tygodnie. Ja po tych 2 tygodniach miałam brzuch wielkości sprzed ciąży ale skórę flakowatą, brzydki był po prostu. Teraz po 2 ciążach to już w ogóle nie wygląda, ale muszę z tym żyć
Stary 2014-01-16, 21:42   #28
_vixen_
Zakorzenienie

Klarissa, bo zamiast siedzieć na forum po całym bozym dniu z dziećmi, to powinnaś ćwiczyć z Ewka Chodakowska i by efekt był,:P
Stary 2014-01-16, 21:48   #29
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Klarissa, bo zamiast siedzieć na forum po całym bozym dniu z dziećmi, to powinnaś ćwiczyć z Ewka Chodakowska i by efekt był,:P
Ty się śmiej, a ja próbowałam ten cały skalpel czy inne narzędzie zbrodni.

Nie ma szans - jak dzieci śpią to zaraz je hałas budzi (jak podskakuję to niestety to słychać) jak nie śpią to pomagają mi ćwiczyć, syn mnie łapie za nogi na przykład, albo mi pełza pod nogami, córka ćwiczy wraz ze mną, czyli łazi koło mnie non stop, tak że strach machnąć ręką czy nogą ... porażka

A jeszcze co do tej skóry.
Ja miałam w pasie kiedyś 60 cm, w 1 ciąży zrobiło się 104 cm, w drugiej 115 cm, nie ma możliwości żeby przy takim rozciąganiu skóry nie został po tym ślad, no ni chu chu... obie ciąże miałam w sumie z małym odstępem czasu więc wyszło jak wyszło.
Stary 2014-01-16, 21:56   #30
_vixen_
Zakorzenienie

Ja też nie wierze w te płaskie brzuchy w piec minut po porodzie to chyba fizycznie niemożliwe, nie z uwagi na tłuszcz, ale na wielość macicy, ułożenie innych narządów, rozciągnięcie skory. Gwiazdy i modelki robią sobie cc z plastyka brzucha i dlatego w 3 tygodnie po porodzie po wybiegu śmigają.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości