|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Wycieczka szkolna...
Nie cierpię wycieczek szkolnych. Chętnie jeździłam tylko w podstawówce. Teraz jestem w liceum i mam pewien "problem". Mamy jechać na jakąś wycieczkę jednodniową do miasta oddalonego 2 godz. drogi od mojej szkoły. Mam chorobę lokomocyjną, wycieczki mnie męczą, chodzenie z nauczycielem, brak tej swobody... Zresztą już nie o to chodzi. Jw wspomniałam jedziemy na wycieczkę na którą nie chcę jechać. Normalnie to bym po prostu powiedziała że nie jadę i tyle. Z tym, że u nas w szkole są dziwne zasady, mogą nie jechać max. 3 osoby. Nie chcę sytuacji, że gdy ja nie pojadę nie jedzie cała klasa. Później pretensje i ta świadomość, że z☠☠☠ałam im całą przyjemność. Nie wiem co zrobić. Już wcześniej była wycieczka, którą opłaciłam, co prawda nie była to jakaś wielka kwota, bo 60zł, ale i tak na nią nie pojechałam. Jakieś szkolne wyjazdy wywołują u mnie stres, pomimo tego, że nie jestem tam osamotniona. Ogólnie Strasznie źle czuję się z tym, gdy robię coś wbrew swojej woli i mam później wyrzuty sumienia. Nie wiem co robić, liczę na jakieś rady, bo pomimo tego, że jest to błahostka, to jednak nie daje mi to spokoju.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Wycieczka szkolna...
weź lokomotiv
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Powiedz ze nie jedziesz jak najszybciej, bys byla w tej 3.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
to zrezygnuj i nie przejmuj się co powiedzą inni, a może ktoś inny może pojechać za ciebie skoro muszą się osoby zgadzać na sztuki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Znam Twój ból, też nienawidziłam wycieczek szkolnych- ganianie cały dzień za przewodnikiem, zero z tego miałam przyjemności. Zgłoś się jak najszybciej, żeby sprawa była jasna, im dłużej to będziesz odwlekać, tym większe potem będą pretensje klasy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
and cigarettes
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
plum plum
|
Idź do wychowawcy, powiedz mniej więcej to co nam. Że:
a) masz chorobę lokomocyjną, w związku z czym wycieczka nie będzie dla Ciebie przyjemnością, tylko horrorem, b) nie będziesz się tam dobrze czuła i nie chcesz jechać. Wiem, że to nauczyciel, próchno itp ale coś do niego powinno dotrzeć. Jeśli nie - poproś rodziców, by załatwili to za Ciebie.
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Dlaczego od samego początku nie ustaliłaś tego z wychowawcą, że nie będziesz jeździć na żadne wycieczki?
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
and cigarettes
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
ReklaMO(D)żerca.
|
Cytat:
Jasne, a potem powstanie na przykład wątek jak ten o jedynce z matematyki na koniec klasy maturalnej i dziewczyna też usłyszy, że nie potrafi nic sama załatwić, tylko rodzice za nią latają. Autorko, zgłoś się do wychowawcy, wyjaśnij sytuację i tyle. Nie może Cię zmusić żebyś jechała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Miałam podobna sytuacje. Przez.trzy lata liceum byłam tylko dwa razy na wycieczce jednodniowej..pierwszy raz bo jeszcze nie wiedziałam, że może być tak beznadziejnie a drugi bo była z okazji dnia maturzysty, mieliśmy coś przygotowywać dla Pierwszych klas wiec pomyślałam, że warto. Na kilkudniowe wcale nie jeździłam, nie lubilam swojej klasy, poza kilkoma osobami wiec stwierdziłam, że żadna przyjemność..
![]()
![]() |
#14 |
.
|
![]() autorko, nie ma się co zmuszać. nie masz ochoty jechać to nie jedź.
![]() |
#15 |
Ash nazg durbatulûk
|
Choć miałam w klasach w gimnazjum i liceum koleżanki, z którymi się często spotykałam poza szkołą, to też nie cierpiałam jeździć na wycieczki szkolne. Zawsze mówiłam to już na początku, ale i tak wszyscy byli niezadowoleni, bo wiadomo, że był wyższy koszt. Ale czemu robić coś wbrew swojej woli?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
ist mir egal
|
Rozumiem Twoje odczucie, ciężka sytuacja
![]() Powinnaś rozwiązać to jakimś sposobem. Dowiedz się czy ktoś w klasie jeszcze nie jedzie- (przekonuj ludzi ![]() skoro nie zależy Ci na tych znajomych z klasy to nie musisz się przed nimi tłumaczyć dlaczego zrezygnowałaś. Dla świętego spokoju możesz użyć jakiejś wymówki w stylu rodzinne sprawy. Na Twoim miejscu nie mówiłabym też wychowawcy nic o żadnych chorobach lokomocyjnych i tym, że nie będzie Ci się podobało. O zgrozo, zechce Cię przekonywać, a może po prostu nie poznawać Twoich powodów. Ważne sprawy i tyle. ![]() odrobina sprytu i nie powinnaś narobić sobie wrogów swoją rezygnacją ![]()
Edytowane przez pancakes Czas edycji: 2015-05-01 o 08:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Dzięki za rady. Moja wychowawczyni jest niestety dość apodyktyczna. Nie przyjmuje do wiadomości informacji, że ktoś już tam był więc nie jedzie. Według niej trzeba się poświęcić dla dobra ogółu. Co do trzech osób to niby wymóg dyrektora, chociaż w zeszłym roku byłam w klasie z 24 osobami, jechaliśmy na trzydniową i nie jechały 4 osoby. Nie jechaliśmy z żadną inną klasą, więc niezbyt rozumiem. Tak samo nauczycielka angielskiego pytała moją klasę, czy są chętni na wycieczkę do Warszawy 3dniową, bo u niej w klasie nie jedzie 10 osób i musi podobierać z innych klas. Wracając do mojej wychowawczyni, gdy już wcześniej omawialiśmy kwestię kilkudniowej wycieczki, ona każdego pytała na forum klasy dlaczego nie chce jechać i na wszystko znalazła sobie odpowiedź. Wynikła z mojej strony ostra kłótnia z nią, że nie ma prawa kogokolwiek pytać o powód, bo wycieczka nie jest obowiązkowa. Mam wrażenie, że moja klasa się jej boi, bo gdy przedtem pytała o wycieczkę zgłosiłam się ja i jeszcze jedna osoba. Po lekcji chyba z 5 innych osób gadało, że nie pojedzie. A są też i tacy, dla których wycieczka musi być. Szczerze tego nie rozumiem, bo jakby nie było to są dorośli ludzie, więc mogą sobie pojechać we własnym zakresie, ze znajomymi i mieć większą swobodę.
Dodam jeszcze, że jako tako nie kumpluję się z moją klasą, najbardziej kumpluję się z dwoma dziewczynami, jeszcze z innymi dwoma też w miarę dużo gadam. Pomimo to, nie chce, żeby ktoś mi coś potem zarzucał. Edytowane przez Zesue Czas edycji: 2015-05-01 o 09:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
ist mir egal
|
Cytat:
Jej zależy, to niech ona kombinuje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Wciśnij jakiś kit, jeżeli już za późno, żeby nie być jedną z tych trzech.
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
To weź zwolnienie od lekarza. Albo kartkę od rodziców, że nie zezwalają na Twój udział w wycieczce. Powiedz, że nie masz pieniędzy. Przecież jest tyle opcji.
"Bynajmniej" nie znaczy "przynajmniej" Bazarek na rzecz Azylu dla świń "Chrumkowo" Edytowane przez Vilqa Czas edycji: 2015-05-01 o 14:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Masz kilka opcji, weź usprawiedliwienie od rodziców albo wytłumacz wychowawczyni że masz chorobę lokomocyjną i poprostu nie możesz jeździć na takie wycieczki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Uważam, że takie narzucanie ilości osób jest rodzajem mobbingu wobec klasy.
Niech w klasie znajdą się 3 osoby ubogie, których po prostu nie będzie stać lub chore (np. wymagające dializ) - takie zasady powodują wytknięcie ich palcami na forum klasy. IMHO działanie szkoły do zgłoszenia do kuratorium.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U mnie w szkole to wyglądało zawsze tak - planujemy wycieczkę , potrzeba np. minimum 100 osób ze wszystkich klas, jeśli się nie zgłosi tyle chętnych to nie jedziemy. Żadnego przymusu, że trzeba jechać nie było. Autorko- po prostu powiedz otwarcie, że nie chcesz jechać, że masz chorobę lokomocyjną i nie chcesz narażać klasy i nauczycieli na dodatkowe problemy, możesz trochę podkoloryzować , że naprawdę źle się czujesz w środkach transportu i że potem przez cały wyjazd możesz wymiotować. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
1. Powiedz, że nie jedziesz.
2. Na pytanie czemu, odpowiedz że to Twoja prywatna sprawa i nie masz ochoty się nikomu tłumaczyć. 3. Na tym zakończ rozmowę i na wszelkie nagabywania czy pytania odpowiadaj "powiedziałam, co miałam do powiedzenia, nie mam zamiaru o tym dyskutować". 4. Na argument, że w takim razie nie pojedzie cała klasa powiedz, że nie jesteś całą klasą i to nie Twój problem. Ty nikomu jechać nie zakazujesz. W liceum na wycieczce byłem raz. To wyleczyło mnie z wszelkich grupowych wyjazdów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
ist mir egal
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:53.