|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
![]() wizazowy pamietnik?
Każdy(a) z nas ma takie chwile w życiu, że kocha kogoś ale boi się związku, zaangażowania.Przynajmnie j ja tak mam
![]() czasem leże sobie na łozku i patrzę w okno. i widze siebie gdy jestem dorosła. ale co to znaczy być dorosłym człowiekiem? wszystko wydaje sie takie proste kiedy leże. kiedy wstaje od razu napotykam na jakies trudnosci. Przyszło mi teraz na mysl, ze nie biore udziału w tym wyscigu szczurow. Chodzi mi o szkołe. wiem na ile mnie stać. Wiem, ze nie jestem asem z przedmiotow scislych wiec zadowalam sie troją. a inni mowia mi, ze sie nie ucze. jak to sie nie ucze? skupiam sie na tym co kiedys bedzie mi potrzebne. kto dostaje piatki z historii, polskiego, angielskiego, wosu? czemu uczniowie tak bardzo chca miec jak najlepsze oceny? maja wygorowane ambicje? moj profesor kiedys powiedzial, ze nie mozna byc dobrym we wszystkim. jest sie albo bardzo dobrym w jednej rzeczy albo troszke dobrym w wszystkim. mam wrażenie, że zycie mi ucieka. może powinnam sie przełamac i iść z przyjaciolkami na ten spacer? co z tego ze szły z nimi jeszcze dwie osoby, ktorych nie mam ochoty ogladac? ktore pojawiły sie w moim zyciu jak tornado? szybko, narobily bałaganu i znikły. moze powinnam teraz ja wyciagnac reke i sprobowac odbudowac nasza paczke? jedynym brakujacym elementem starej paczki jestem ja. moje dzisiejsze przemyslenia. napiszcie swoje. zrobmy nasz pamietnik. piszcie o wszystkim. niech bedzie nieład. poznajcie siebie i dajcie poznac siebie innym. jesli ten watek wydaje sie wam bez sensu zapomnijcie o nim. nie czytajcie kolejnych wypowiedzi, i nie mowcie ze sa płytkie. przemyslenia osob trzecich, przemyslenia kazdego człowieka, nigdy nie sa płytkie. pozdrawia pachnące czekoladką Avonu z maseczka na twarzy ufcio ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
|
Dot.: wizazowy pamietnik?
A ja ciągle zastanawiam się, czy warto odbudować przyjaźń, która umarła nie wiadomo czemu. Nie wiem czy warto, czy coś z niej zostało. W ogóle nie wiem w którą stronę mam iść. A może ja nie jestem zdolna do przyjaźni?
Nie potrafię pisać o swoich przemyśleniach.. Znów zamęczę TŻ, muszę się komuś wygadać. pozdrawiam, Fuksja |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
A ja często wracam myslami do dni, kiedy byłam nastolatką, do czasów szkoły, tych zwariowanych dni, pełnych swobody i bez problemów
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam cie cieplutko ![]() Edytowane przez fascynacja25 Czas edycji: 2005-11-05 o 08:14 Powód: literówki :) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
ja sie zgadzam w przedmówczynia....ja teraz jjuz chodze na 1 rok studium fryzjerskiego....wiec niedawno skonczyłam szkołe srednia....przeraża mnie to co mnie czeka za pare lat kiedy bede szła do pracy i gdy przyjdzie czas na rodzine ...uwazam ze czas szkolny to najlepszy czas w zyciu człowieka.....bo zawsze chetnie powracamy do chwil szkolynch pomimo ze nie zawsze były miłę ale o tych niemiłych zapominamy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
masz absolutna racje.... ja niestety od dwóch lat pracuje i studiuje zaocznie i powiem Wam kiedyś tego tak bardzo chciałam... iść do pracy uczyć sie i pracować a teraz wiem że jest ciężko i lepiej już nie będzie, bo jak skończe studia to nie ma żadnych wakacji tylko po prostu zostaje praca... no i tak do emerytury niestety stara nie jestem więc czeka mnie ten etap "tylko praca"
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale to tylko moje zdanie ![]() pozdrawiam
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
|
Cytat:
Co mam zrobić...? Bo sama już się w tym gubię... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() może odczuwasz brak bo Twoje "przyjaciółki" odsunęły sie od Ciebie i nie masz z kim pogadac tak szczerze jakbyś chciała... wiem że to cięzkie ale z drugiej strony chciałabyś wrócic do przyjaźni zdradzać jej sekrety swoje a potem po jakimś czasie znów coś zacznie was "różnic" i znowu poczucie straty i winy;/ no nie wiem jak uważasz ja to bym została na stopie koleżenskiej a potem jak coś sie zmieni to łatwiej będzie być znowu przyjaciółka...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
|
Cytat:
A ja głupia zawsze wierzyłam, że to przyjaźń na całe życie i otwierałam się przed nimi jak dziecko.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() musisz być bardziej ostrozna
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
|
fuksjo wiem cos o takiej przyjazni... mialam niedawno taka sytuacje. ale sprobowałam odbudowac przyjazn. bylo ciezko, nadal jest ciezko, ale dajemy rade. brakowalo mi tych dziewczyn. lepiej załowac ze nie wyszlo, niz zalowac ze sie nie sprobowało.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
|
Cytat:
O, i znowu się otwieram... Eh. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | ||
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
chociaż sama tego nei robie bo sie boje jakoś spoko ja mysle że Wizażanki są szczere.... więc czasami można sie tu wygadać... w końcu trzeba sie trzymać razem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Ja nie na temat, ale... Ufcio strasznie mi się podoba Twój avatar
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
|
Cytat:
Tylko, że ja nie chcę żadnej Wizażanki zanudzać moimi problemami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
fuksjaa nie znam historii, nie moge ocenic, ja w życiu też sie zawiodlam na wielu osobach, ale tez poznalam wiele wspanialych, a nawet odbudowalam Przyjazn - tyle, ze to byla widocznie wlasciwa osoba.
Nie cen moze wszytskich jedna miara i nie zamykaj sie na innych, ale tez nie zmuszaj, na pewno poznasz jeszcze wiele fajnych osob godnych uwagi. Zawsze sobie mowie, nawet jesli mam dostac tysiac kopow, ale spotkac na drodze chocby jedna fajna osobke to warto. Dalsze madrosci sobie oszczedze ![]()
![]() |
#22 |
|
koKOro, nie cenię wszystkich jedną miarą... Chyba bardziej nie potrafię zaufać. Troszkę się już w tym wszystkim pogubiłam...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Hmn... Co mogę napisac od siebie? Myślę często i namiętnie o mojej przyszłości. Szukam swojego sposobu na szczęscie - takiego, że wiedziałabym, że to własnie to, że własnie tego chcę i tak mam żyć. Większość kobiet marzy o założeniu rodzinu, dzieciach, męzu... Ja nie. Wolałabym być niezależna, spełniać swoje zachcianki, miec piękne mieszkanie, kota, studiować, uczyc się coraz to nowych rzeczy a przy boku mieć podobnego sobie partnera. Ale czy to da mi szczęście? Czy nie skazuję się w ten sposób na smutek i samotność?
Obecnie jestem w związku i brakuje mi niezależności, nowych facetów, wrażeń - gdy było odwrotnie, marzyłam, by móc z kimś zasypiać, budziś się rano i jeść wspólne śniadanie. Skąd wiedziec, co będzie dobre?
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
|
Fuksjo ja tez nie potrafie zaufac, ale walcze z tym.. daje sobie czas jednoczesnie dajac szanse tej przyjazni. jesli nie wyjdzie płakac nie bede. wystarczy mi łez. to co mnie nie zabije wzmocni mnie. fuksjo ja tez nie naleze do osb wylewnych. ale na wizazu sie otwieram. jestem anonimowa. i to mi pomaga. nieraz wylalam tu swoje mysli. bywalo, ze nikt nie odpowiadal, ale to bylo jakby zamkniecie tego problemu. piszac sama odnalazlam odpowiedzi. moze jednak sie przełamiesz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
|
Ostatnio wszystko mi się sypie, dokładnie w każdej dziedzinie mojego życia...
Mam wrażenie, że coraz bardziej nie pasuję do otaczającego mnie świata.. Ufcio, Wewelinko, koKOro - dziękuję za to wirtualne wsparcie, naprawdę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nie ma za co ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:32.