|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
poszukiwana towarzyszka do wspólnego motywowania się - 20 kg
Witajcie Drogie !!
Szukam towarzyszki do wspólnego odchudzania się. Osoby, która tak jak ja, ma potrzebę sprawozdawania swoich postępów, problemów i wspierania siebie nawzajem w walce o swoje lepsze JA ( a nawet o swoje lepsze ŻYCIE !! ). ![]() Mam 23 lata, 164 cm wzrostu i 84 kg wagi. Chcę schudnąć minimum 20 kg, docelowo marzy mi się 5 z przodu ![]() Mam meeega problem z odchudzaniem... jestem urodzonym żarłokiem, u mnie w domu dużo się je i wszystko kręci się w okół niekoniecznie dietetycznego jedzenia... no i tak powstała utuczona ja ![]() Jeżeli chodzi o ruch to lubię się ruszać ale przez większość czasu jestem na tyle objedzona, że nie mam siły wyjść pobiegać czy poćwiczyć... ![]() Chciałabym poznać osobę, która ma podobny problem do mnie i również ma potrzebę zwierzać się ze swojej fitnessowej przygody osobie, która ją zrozumie, wesprze i opowie o swoich zmaganiach. Z góry dziękuję za kontakt i pozdrawiam wszystkich serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: poszukiwana towarzyszka do wspólnego motywowania się - 20 kg
Witaj!
Tez mam 164 cm ale kg 87. Tydzień temu było 88 a miesiąc 90. Jestem od zeszłego tygodnia tez na wątku Razem schudniemy 20kg. Moze miałabyś ochotę tam dołączyć. Razem raźniej.
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
ooo cześć !!
super pomysł, dołączę tam też !! ![]() sorki, być może zaspamowałam tym nowym wątkiem, jestem tu nowa i nie ogarniam jeszcze bycia zorientowanym forumowiczem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
E tam. Jakby coś, jestem i ja
![]()
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
ja też chętnie się przyłącze. Od kiedy rusza akcja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Od już
![]() ![]() O ile autorka nas przygarnie ^.^
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Witajcie slicznotki! ♥
Przez ostatnie 3 tyg moje życie opiera sie na czytaniu przeróżnych postów o odchudzaniu bo w końcu postanowilam raz na zawsze pozbyc sie kilogramów. Obecnie waze 75 kg ( w maju skoncze 21lat i mam 168 cm) a trzy tyg temu najwyzasz moja waga to bylo 77 kg! Takze 2 kg juz za mna. Ograniczylam jedzenie, uwazam na kalorie ale nie jakos obsesyjnie je licze. Staram sie cwiczyc codziennie 20 min na rowerku stacjonarnym + do tego codziennie inne cwiczenia (brzuch,uda i posladki, cardio) po 15-20 min Boje sie chyba jak my wszystkie ze mimo wysilku nic z tego nie bedzie dlatego postanowilam nalezec do jakiejs grupy ![]() Edytowane przez she_kiler Czas edycji: 2015-03-25 o 11:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Damy radę, 77 to aktualnie dla mnie małe marzenie
![]()
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Moim marzeniem jest 6 z przodu. Kurde jeszcze rok temu wazylam 68 kg i trzymalo mi sie to od liceum a potem kiedy zaczelam pracowac jezdzic autem a nie biegac za autobusami i objadac sie fastfoodami to polecialo do gory
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
dobry wieczór Paniom
![]() ale fajnie, całkiem całkiem grupka nam się zebrała ![]() STARTUJEMY OD DZISIAJ ( 26.03.15 ) ![]() u mnie będzie to wyglądało tak: zdrowe, racjonalne odżywianie (bo z tym mam największy problem, więc nie chcę od razu wyskakiwać z dietą niewiadomojaką 1000kcal tylko od jedzenia z głową i kontrolą) + marszobiegi 3 razy w tygodniu i ćwiczenia ogólnorozwojowe a'la Chodakowska 3 razy w tygodniu mam nadzieję, że będziemy się codziennie chwalić swoimi małymi sukcesami, jadłospisami, ćwiczeniami ale i zwierzać z potknięć ![]() pozdrawiam serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Ja mam na razie kg na tydz ale teraz mam problemy z egzaminami na uczelni i 3 nocki pod rzad w pracy wiec cwiczenia i racjonalna diete zrzucilam na trzeci plan niestety
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Przyczajenie
|
omg, ja pamiętam, kiedy raz w liceum, po chorobie wprawdzie ale zawsze, warzyłam 57 kg.... marzenie... wszyscy naokoło się zachwycali jak super wyglądam...
a na studiach popadłam w depresję i brak kontroli nad jedzeniem no i masz... ale psychicznie jest coraz lepiej, w życiu się conieco układa i mam nadzieję, że znowu ciało się ustabilizuje. grunt to pracować nad zmianą nawyków wg mnie... łatwo powiedzieć ![]() ---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
No właśnie masz racje bo to takie odkladanie a potem poloze sie na lozku i stwierdze ze kolejny raz mi nie wyszlo i jestem do niczego bo nie umiem sie odchudzac skutecznie. Teraz mam swiadomosc przynajmniej ze te trzy dni odstawienia cwiczen moga skutkowac tym co zyskalam przez ost miesiac :/ ale jakos nie umiem cwiczyc i sie skupiac tylko na tym jak po glowie chodza mi mysli by nie zawalic roku
---------- Dopisano o 01:42 ---------- Poprzedni post napisano o 01:41 ---------- Trener z ktorym cwicze na youtube mowi "pamiętaj ze koncentracja to tez spalone kalorie " ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
dobry dziewczynki
![]() Melduję delikatny spadek, ale nadal waga mi się strasznie waha - raz 1,5kg na plus, raz to samo na minus. Nie może zlecieć poniżej pewnego poziomu i to mnie dobija.
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Woda pewnie ^^ mi tez na poczatku sie wahala ale im dluzej cwicze i jem 3-4 razy dziennie trzyma sie na rownym poziomie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Ojj 68 to moje male marzonko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
ojaaa 68 kg
![]() u mnie słabo wczoraj, ani nie poćwiczyłam ani nie miałam dobrego jadłospisu wczoraj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Damy radę dziewczyny
![]()
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Ja wiem ze niektorym 68kg moze wydawac sie waga w miare ok. Jednak osobiscie zle sie czuje. Dawniej wazylam 55 kg wiec do tego chcialabym dojsc. Najbardziej irytuje mnie wystajacy brzuszek, ktory dodatkowo po ciąży jest pełen rozstepow
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Witam, ja na forum też nie długo bo od początku marca, ale za mną już 5 kg
![]() ![]() Planuj posiłki, i systematycznie ćwicz. Jeżeli napadnie cię głód zawsze miej coś przygotowane, żeby nie zjeść co wpadnie w rękę. Nie usprawiedliwiaj się, że mam gorszy dzień, albo że dziś mi się nie chce każdy taki dzień oddala Cię od celu, a jeśli taki się zdarzy to wracaj szybko na dobre tory ![]() Ja jestem na wątku" walka z nadwagą niewyimaginowaną", jak coś wal jak w dym a i tu będę zaglądać, wierzę że dasz radę ![]() I pisz codziennie to też motywacja ![]()
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Na rozstepy czytałam ze krem z Tołpy jest super, kosztuje ponad 50-60 zl ale podobno przy cwiczeniach i diecie daje duuuze rezultaty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
wow ale fajnie to napisałaś
![]() ale u mnie to nie jest tak łatwo... nie wiem, też tak miałyście dziewczyny, że ciężko Wam było wejść na tą właściwą ścieżkę ? Czy postanowiłyście i o, udaje się dobrze odżywiać, ćwiczyć tak jak sobie zaplanowałyście i chudniecie ? ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- renmaj77 wow ale fajnie to napisałaś ![]() ale u mnie to nie jest tak łatwo... nie wiem, też tak miałyście dziewczyny, że ciężko Wam było wejść na tą właściwą ścieżkę ? Czy postanowiłyście i o, udaje się dobrze odżywiać, ćwiczyć tak jak sobie zaplanowałyście i chudniecie ? edytka0109 rozumiem... mi też nikt nie wierzy, że ważę 84 kg, wszyscy dają mi mniej... ale i tak ostatnio to jakieś przegięcie jak ja wyglądam >.< |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Właśnie dzisiaj w Rozmowach w toku były dziewczyny, które schudły ćwicząc przed telewizorem, zrzuciły nawet po 50 kg a dzięki ćwiczeniom wyglądają naprawdę super. Ja nie ćwiczę, ale ruchu mi nie brakuje pracuję fizycznie więc ok.7 godzin zasuwam w akordzie, od 7 kwietnia będę jeździć do pracy na rowerze, no i w weekend basen albo łażę z mężem po lesie bo odchudzamy się oboje. Moje 5 kg mniej to efekt diety.
Nie możesz mieć wątpliwości czy dasz radę, bo chcieć to móc ![]() ![]() Moja motywacja to efekt kilku podejść do odchudzania bezskutecznych zresztą no i próba kupienia fajnych ciuchów, na zakupach odkryłam że to nie jest tak że w dużych rozmiarach nie ma fajnych ciuchów, są tylko że z dużą nadwagą we wszystkim wygląda się tak samo czyli do d..y Więc nie ma się nad czym zastanawiać zdrowe pyszne papu, i ruch to droga do celu ![]()
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Jesteście jeszcze? jakoś tak tu cicho, mam sporo do zrzucenia i marzy mi się dobre wsparcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich!
Mam 23 lata, 164 cm i... 80 kg. Po Wielkanocy magicznie zachciało mi się ćwiczyć (przez przejedzenie) i postanowiłam spróbować. Najpierw Chodakowska - ledwo dałam radę, ale następnego dnia nie mogłam chodzić (nie mówię o zakwasach, ale o potworny bólu pleców). Przerzuciłam się więc na inne, trochę lżejsze ćwiczenia i trenuję już drugi tydzień - drugi raz w życiu zdarza mi się ćwiczyć tak długo... Zaczynam się powoli uzależniać od ćwiczeń, powoli zauważam efekty - wizualne, ale też kondycyjne. Zmieniłam dietę - nie stosuję niczego restrykcyjnego, nie liczę kalorii, jednak jem 4 posiłki dziennie, więcej warzyw, zrezygnowałam z pieczywa, itp. Obawiam się jednak, że za jakiś czas stracę motywację i zwyczajnie 'wkurzę się już na to wszystko' więc chętnie się przyłączę, żeby pożalić się w chwilach zrezygnowania. Póki co, chętnie przyłączę się do wzajemnej motywacji. Damy radę! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.