|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Jak długo po chorobie wasze dzieci nie wychodzą z domu?
Pytanie jak w tytule
![]()
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Jak długo po chorobie wasze dzieci nie wychodzą z domu?
Jeśli jest stan podgorączkowy, a pogoda dobra (czyli nie ma deszczu, nie wieje) to wychodzę. Jeśli temp. nie ma, a został katar to oczywiście też. Ogólnie nie przetrzymuję nie wiem ile czasu dzieci w domu po chorobie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
rzadko kiedy mogę sobie pozwolić na kilka dni całkowitego nie wychodzenia z domu więc i dziecko rzadko tego doświadcza. Dopóki czuje się w miarę ok, nie ma wysokiej temperatury to niestety jestem zmuszona "ciągać" ją ze sobą żeby zrobić zakupy czy zawieźć/przywieźć starszą ze szkoły itp.
No i od razu po ustąpieniu choroby niestety wraca do przedszkola bo dla mnie każdy dzień kiedy nie pracuję = nie zarabiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Jeśli dziecko nie ma gorączki, jak najbardziej powinno wyjść na dwór. Może nie od razu szaleć po placu zabaw, ale w jakiś najlepiej zielony teren typu park - oczywiście. Zresztą dziecko siedzące cały dzień w domu jest nie do zniesienia...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Moje z gorączką i dużym kaszlem nie wychodzą.
![]() ![]() Do przedszkola to czasem puszczam 3-4 dni po wyzdrowieniu. Jak już są takie "dobrze zdrowe". ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
jeżeli córka ma stan podgorączkowy lub gorączkę to nie wychodzimy. jeżeli infekcja przebiega bez temperatury to z reguły pytam lekarza czy mogę z dzieckiem na dwór wyjść na spacer i o to, kiedy może do pkola pójść (wtedy na czas pobytu w domu potrzebuję l4). z lekkim katarem wychodzimy zawsze (o ile na zewnątrz pogoda sprzyja, czyli nie szaleją wichury, nie leje itp.).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Pediatra moich dzieci zaleca by nie wychodzić jedynie przy temperaturze ciała powyżej 38 stopni.
Nie mam innej możliwości i muszę prawie codziennie wychodzić z dzieckiem. Oczywiście jak ma gorączkę, silny kaszel, katar lejący się nonstop, a na dworze mróz czy deszcz leje, staram się wychodzić na krótko. Moje dzieci mają objawy (kaszel, katar) niemalże cały rok, zmienia się tylko stopień natężenia, więc wychodzimy mimo objawów. Dbam tylko o to, by nie zmarzły (stosowałam kiedy zimny chów i nie sprawdził się). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Pytam trochę z ciekawości, a trochę dlatego, że nie bardzo wiem co robić
![]()
R 08.2013, K 09.2016 Edytowane przez vretka Czas edycji: 2015-04-16 o 10:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
nie masz możliwości dopytać lekarza o spacer?
jak moja córka miała zapalenie oskrzeli (w lutym) miała antybiotyk zlecony na 10 dni. jednak pediatra sama powiedziała, że gdy dziecko przestanie gorączkować to odczekać dzień-dwa i przy w miarę dobrej pogodzie (tzn. bez silnego wiatru, mrozu itp) możemy wychodzić na spacer się przewietrzyć. wiadomo, że bez jakiś tam szaleństw na dworze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
.
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#11 |
Moderator
|
Ja tylko przy gorączce nie wychodzę - w każdym innym przypadku, jeśli pogoda jest ładna, to chociaż na 15 minut wychodzę. Świeże powietrze na pewno nie zaszkodzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:09.