Bezpańskie koty!! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-04-12, 19:34   #1
mart989
Wtajemniczenie

GG do mart989

Bezpańskie koty!!

Witajcie.
Mam duży problem z kotami, a właściwie z sąsiadką, która o nie "dba".
Miesiąc temu kupiliśmy mieszkanie. Do naszego mieszkania wchodzi się bezpośrednio po schodach, które są tylko do nas.
Wcześniej sąsiadka zrobiła legowisko parce kotów koło innej klatki, ale przegonili ją. Teraz zrobiła to pod naszymi schodami. Prosiłam Pana z zarządu, żeby zrobił z tym porządek, bo już śmierdzi to wszystko a co dopiero będzie latem. Kilka dni temu spotkałam tą Panią, która dokarmia te koty i poprosiłam, żeby je przeniosła bo śmierdzi, roznoszą pchły, a ja mam dziecko i nie usmiecha mi się wąchać latem tego smrodu. Nie sprzątnęła. Dzisiaj mój mąż przeniósł jej to wszystko w inne miejsce. To były stare szmaty śmierdzące okropnie. A później Pani z mężem zrobili nam awanture i postraszyli, że zgłoszone już to jest do odpowiednich służb itd. Na razie to wysprzątali nam, ale czy tak naprawdę możemy mieć przez to jakieś problemy? Jak możemy się bronić? Ja kocham koty, sama chciałabym mieć w domu, ale kotom trzeba na bieżąco sprzątać, trzeba odrobaczać itd.
mart989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-13, 12:35   #2
kennedy
Zakorzenienie

Dot.: Bezpańskie koty!!

Cytat:
Napisane przez mart989 Pokaż wiadomość
Witajcie.
Mam duży problem z kotami, a właściwie z sąsiadką, która o nie "dba".
Miesiąc temu kupiliśmy mieszkanie. Do naszego mieszkania wchodzi się bezpośrednio po schodach, które są tylko do nas.
Wcześniej sąsiadka zrobiła legowisko parce kotów koło innej klatki, ale przegonili ją. Teraz zrobiła to pod naszymi schodami. Prosiłam Pana z zarządu, żeby zrobił z tym porządek, bo już śmierdzi to wszystko a co dopiero będzie latem. Kilka dni temu spotkałam tą Panią, która dokarmia te koty i poprosiłam, żeby je przeniosła bo śmierdzi, roznoszą pchły, a ja mam dziecko i nie usmiecha mi się wąchać latem tego smrodu. Nie sprzątnęła. Dzisiaj mój mąż przeniósł jej to wszystko w inne miejsce. To były stare szmaty śmierdzące okropnie. A później Pani z mężem zrobili nam awanture i postraszyli, że zgłoszone już to jest do odpowiednich służb itd. Na razie to wysprzątali nam, ale czy tak naprawdę możemy mieć przez to jakieś problemy? Jak możemy się bronić? Ja kocham koty, sama chciałabym mieć w domu, ale kotom trzeba na bieżąco sprzątać, trzeba odrobaczać itd.
nie ma prawa stawiac na wspolnej klatce legowiska.
Postarajcie sie grzecznie z babcia, zeby wam nie utrudniala.

Przypomnialam sobiwe o budkach dla kotow mieszkajacych wolno. Przeczytaj o co chodzi i zaproponuj to sasiadce. Klatka schodowa to nie miejsce dla kota.

Edytowane przez kennedy
Czas edycji: 2015-04-13 o 13:49
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-13, 18:44   #3
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Dot.: Bezpańskie koty!!

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
nie ma prawa stawiac na wspolnej klatce legowiska.
Postarajcie sie grzecznie z babcia, zeby wam nie utrudniala.

Przypomnialam sobiwe o budkach dla kotow mieszkajacych wolno. Przeczytaj o co chodzi i zaproponuj to sasiadce. Klatka schodowa to nie miejsce dla kota.
Dokładnie. Może uda się postawić jakąś budkę?

Koty są potrzebne, obowiązkowo wykastrowane/ wysterylizowane. W dużych miastach ograniczyli liczebność kotów i w wielu z nich pojawiła się plaga myszy i szczurów.

Może da się sąsiadce wytłumaczyć, że takimi szmatami szkodzi kotom, a nie pomaga.

Lepiej byście to Wy już teraz skierowali sprawę delikatnie, ale stanowczo na Wasze tory niż miałoby dojść do spraw sądowych, złych stosunków sąsiedzkich lub co gorsza- pozbycia się kotów.
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości