|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Wasze kosmetyczne, modowe i życiowe must have ;)
Nie znalazłam nic podobnego więc zakładam wątek, który może wiele z nas zainspiruje.
Jakie są Wasze must have? Nie chodzi mi koniecznie o kosmetyki tylko tanie bo widziałam taki wątek, ponieważ są rzeczy droższe na które wiele osób woli odłożyć niż posiłkować się tańszym zamiennikiem. Wątek w formie luźnej pogadanki, wyliczanki na taką marną aurę jaka panuje ![]() Może ja zacznę. W kwestii kosmetyków nie wyobrażam sobie nie posiadania: -róże MAC- najlepsza jakość, najlepsze wykończenie, genialna wydajność -podkład Afiinitone, Rimmel lasting finish- w tej kwestii jestem elastyczna, podkład nie robi u mnie aż takiej różnicy, paradoksalnie ten z MAC się nie sprawdzał -balsam do ust NUXE rev de miel- ideał, nie znam nic co lepiej wpływa na moje usta, idealny na noc i w domu ze względu na słoiczek -balsam do ust l'occitane- do torebki, świetne nawilżenie, zawiera masło shea i wpływa podobnie jak krem do rąk -masło do ciała Organique- kiepsko wydaje i drogie ale zapach i uczucie na skórze jest niezapomniane -żel z biedronki do demakijażu oraz płyn- tanie, wydajne, nie szczypią mnie w oczy mimo kontrowersyjnych opinii w sieci -maseczki ziaja i bielenda- najlepsze, tanie, dają efekt W kwestii modowej ciężko mi się wypowiedzieć ale doszłam już do wniosku, że są rzeczy w które warto inwestować. Już nie kupuję tysiąca trampek, balerinek po 50 czy 40zł. Wolę wydać większą sumę na new balance czy mellisy i mieć coś na dłużej w czym miło się chodzi. Co do ubrań- tylko wyprzedaże, szukanie, szukanie, szukanie. Dokładnie macam każdą rzecz. Plus w końcowej fazie wyprzedaży widać ile taka rzecz jest warta po paru mierzeniach i składaniach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wasze kosmetyczne, modowe i życiowe must have ;)
Kosmetyki:
Ziaja - kozie mleko pod prysznic i mleczko do ciała, również z kozim mlekiem ![]() Isana - krem do ciała kakao/masło shea Eveline - nawilżający krem do twarzy (oliwkowy) Garnier - żel do mycia twarzy z grejfrutem Farmona - odżywka do włosów Jantar z bursztynem Poza tym super kosmetykiem jest dla mnie jajko, które stosuję na włosy ![]() Więcej kosmetyków nie używam, ewentualnie od czasu do czasu machnę usta jakimś błyszczykiem. Ubrania: Trampki, rurki, dłuuuuuugi szalik/apaszka/chusta na szyję Życiowe? Książki kryminalne i historyczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Kosmetycznie
- krem bambino -maseczki do twarzy ziaja -rybki śmierdziuszki Gal -pasta cynkowa -perfumy CK i Naomi Campbell cat deluxe - cienie Sleek -lakiery do paznokci Rimmel 60 s - żel aloesowy Modowo - koszula w kratę -czarna ramoneska - trampki -buty na obcasie.. dużo butów.. wgl buty :P -podkoszulki na ramiączkach -pierścionki, naszyjniki, bransoletki Życiowo - czekolada Milka -dobra muzyka -mój pieseł -martini ze spritem.... -żurek.. -skecze Neonówki ![]() -seriale - - |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Kosmetykowo:
- Krem na dzien i na noc - Wszelkiego rodzaju oleje - Mascara Guerlain Maxi Lash - Kredka do brwi - Meteoryty - Perfumy. W tej chwili Perles de Lalique. Modowo: -Trencz - Wrap dress - Skórzana torebka i buty - Kaszmirowy sweter Zyciowo: - Mój maz i dziecko - Dobre jedzenie - Papierosy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Kosmetyki:
-perfumy Noa Cacharel, Flowerbomb Viktor&Rolf, Royal Muska Micallef, Angel i Alien T. Mugler, The One D&G, La vie est belle Lancome -krem Eisenberg anti aging/anti stress, krem Lancome Vissionaire, serum Clarins Double Effect i Bi-serum -korektor Magic Concealer H. Rubinstein albo Touche Eclat YSL -meteoryty -puder Les Voilettes Guerlain -podkład Double Wear E. Lauder albo Skin Sanctuary Rouge Bunny Rouge -pomadki Estee Lauder, Guerlain, YSL, Chanel, The Body Shop-coś z tych firm zawsze jest, bo są świetne. -masła The Body Shop Moda -eleganckie torebki -baleriny -buty na obcasie-koniecznie dużo dobrej odzieży psortowej i butów, bo dużo ćwiczę i biegam -apaszki Życie -moja cudowna rodzina, głownie mąż i dzieci ![]() -książki -filmy oglądane wieczorem z mężem -dłuugie wieczorne rozmowy przy winie i świeczkach z mężem ![]() -pachnąca kąpiel -spacery -spotkania z przyjaciółmi dużo by wymieniać ![]() Edytowane przez golgie Czas edycji: 2015-04-03 o 07:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Kosmetycznie:
- zapach Ginestet Botrytis - w końcu trafiłam na "swój" zapach, szkoda, że tak trudno go zdobyć, - pianka do włosów L'Oreal Volum'Max, jedyna, która nie skleja mi włosów; ratuje mi fryzurę, gdy włosy źle się układają, - tusze Max Factor - False Lash Effect i klasyczny 2000 Calories, - podkład - różnych marek, ale bez niego nie ruszam się z domu, Modowo: - ciemne proste dżinsy - nie rurki, nie lubię rurek i źle w nich wyglądam, - baleriny, - czarne proste koszulki z dekoltami - mam ich chyba 6 ![]() - wiszące kolczyki - mam ogromną kolekcję i bez nich czuję się nie do końca ubrana ![]() Życie: - bliskie osoby z rodziny i znajomi, - koty ![]() - książki, - radiowa Trójka, - czekolada mleczna, żelki i kawa, - kąpiele w wannie (trudno mi zasnąć bez wieczornej kąpieli, a pryszniców nie lubię i traktuję jako ostateczność, gdy nie ma innej opcji), - późne wstawanie - jestem sową. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Placuszek racuszek
|
kosmetyki
- bez linera się nie ruszam - czerwone-bordowe pomadki różnych firm - szampony Barwy - odżywki do włósów Biovax i Isana - krem z kwasem Pharmaceris - róż i podkład Bourjois - korektor Synergen moda - czarne ubrania, to "mój" kolor - rurki z wysokim stanem - eleganckie baleriny i szpilki - sukienki z rozkloszowanym dołem - ubrania eksponujące talię - adidasy do biegania, wygodne spodnie dresowe i dobrze dopasowany stanik sportowy - trampki - właściwie różnorodność faktur, ubieram się w zależności od nastroju życie - rozwijanie się poprzez edukację - nauka śmiałości i kontaktów z ludzmi - bliskość rodziny i przyjaciół - dobra kawa - lekkie jedzenie - podróże |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Kosmetyki
- eliksir do włosów L`oreal Elseve - eyeliner Inglot Ubrania - czarna sukienka - sukienki wszelkiej maści, im więcej tym lepiej ![]() - białe, wakacyjne bluzki Życie - dobre wykształcenie - samochód - zaawansowane gry planszowe ![]() - sen - filmy - kotełki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:55.