|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Chłodnik ze strony kobiety
Witam wszystkich ciepło
![]() Chciałabym podyskutować o pewnym zjawisku i mam nadzieję, że takiego tematu jeszcze nie było. Otóż korzystając ze świąt, spotkałam się z koleżanką, z którą dawno nie miałam kontaktu. Oczywiście tematy zeszły na te męskie również ![]() Co o tym myślicie? To faktycznie działa? Jakie inne czynności dają ten sam efekt? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Chłodnik ze strony kobiety
Myślę, że jeżeli relacje są zdrowe i ludzie rozsądni, to nikt nie ucieka się do takich gierek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Raczej to będzie efekt jo-jo.
Z czasem się kapnie i będzie imprezka ![]() Albo jej się znudzi ![]()
Nie żądaj czegoś od kogoś, jeżeli sam nie potrafisz tego dać. W telewizji tego nie mówią: https://www.youtube.com/user/CEPERolkV8 "Bo nie o to chodzi by zmieniać świnię przy korycie, tylko koryto im zabrać." Janusz Korwin Mikke |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Uważam, że to traktowanie faceta jak kretyna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
No a ja uważam że to działa. I powie to każda która jest już w długim związku
![]()
![]() |
#6 | |
EDUkator
|
Cytat:
Dla mnie jest zagranie, które na pewno nie świadczy o tym, że jest wszystko w porządku czy to ze związkiem, czy z koleżanką autorki.
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Może i działa w takim sensie, że kobieta osiąga to, czego chciała. Tyle, że kosztem traktowania własnego partnera jak kretyna. Gdyby mi facet odwalał takie teatrzyki zamiast powiedzieć, że chce się przytulić, to bym go szybko pogoniła i związek nie miałby szans zyskać rangi "długiego".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Naczelna Nastolatka
|
No ja jestem kilka lat w związku i takie idiotyzmy nie przychodzą mi do głowy.
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Jasne, że coś takiego działa. Raz, drugi, dziesiąty. Tylko ile można bawić się w takie gierki? Do niczego sensownego to nie prowadzi.
Nie wydaję pieniędzy na głupoty (tysięczna para butów NIE JEST głupotą ![]() Miłośniczka butów wszelakich ![]() Podskakuję z Mel B. Joga ![]() Jem czekoladę aż uszy mi się trzęsą. ---------------------------- Używasz poprawnie? 'Szlak prowadzi na wschód.' 'Szlag mnie trafia.' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
No prosze, prawdziwa pua z niej
![]() Długo są ze sobą, że jej chłopak się jeszcze nie pokapował? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
plum plum
|
metoda działa, czasami warto ją zastosować, ale może nie tak cynicznie jak koleżanka Autorki. Ja to bardziej widzę na zasadzie: Dobrze, Kotku, słabo nam się ostatnio układa. To ja się dystansuję, zabieram zabawki gdzie indziej, pogadamy jak ochłoniemy.
Zależy jak się na to patrzy. Jeśli dziewczyna podchodzi do tego tak, że facet nie jest jej całym światem, a ostatnio ją zaniedbał i ona sama w takim razie zajmie się sobą, spotka z koleżankami, wyjdzie z domu, by nie oszaleć - to naprawdę może być ożywcze.
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
No jak potrzebujesz jakichś podchodów żeby 'partner nie przynudzał', to pogratulować związku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
No widać mamy inne pojęcie związku, bo dla mnie wyjście z koleżankami, czy zajęcie się sobą, jest normalną sprawą, a nie żadnymi podchodami i kombinowaniem, co tu zrobić, żeby się nie zanudzić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Chodzi o momenty kiedy facet jest zajety praca/ czymkolwiek i z tego powodu gdzies spycha/zaniedbuje spotkania z partnerką,wtedy ona wychodzi z kimś innym albo zajmuje sie swoimi sprawami, nie czekając ani nie prosząc sie o spotkanie ![]() wtedy on nie czuje że jest uwieszona na nim, nie dając oddychać i widząc cały swoje zycie tylko w nim. (żeby nie było nie mowie żeby nie okazywać ze sie tęskni itd.) |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
plum plum
|
Cytat:
Pragnęłabym zauważyć, że 90% dziewczyn w takiej sytuacji marudzi koleżankom, zakłada wątek pt" Czy to już koniec", pakuje się do mamusi, rozpacza, szlocha w poduszkę albo robi inne rzeczy. A wzmiankowany "chłodnik", wylany także na własną głowę, pomógłby również im.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dokładnie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tego osobiście nie stosowałam, nie przyszło mi do głowy, ale czytając niektóre fora, czy nawet tu na wizażu, żalące się dziewczyny na to, że same są bardzo zaangażowane, a ich facet się odsuwa, dostają radę żeby przestać bluszczować, zacząć żyć i zauważają poprawę po tym, więc coś chyba w tym jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Mam wrażenie, że przeczytałam zupełnie co innego i jestem po stronie tych co potępili. Co nie oznacza, że nie zgadzam się ze Złotniczanką i Dananą. Z tym, że dziewczyny mówią o zdrowej reakcji na stres, o dawaniu sobie przestrzeni i to ogólnie jest ok.
Natomiast zachowanie koleżanki odbieram inaczej. Myślę, że jej facet ma problem z bliskością, skoro wiecznie potrzebuje takich huśtawek emocjonalnych, żeby poczuć, że wciąż mu zależy. Ona zwyczajnie tańczy do tego co on jej zagra i jeszcze myśli, że kontroluje sytuację. To facet odpycha w momencie kiedy są blisko, ona pokornie się odsuwa i podsuwa kiedy go najdzie, bo podświadomie czuje, że inaczej nic z tego nie będzie. Pora, żeby zadała sobie pytanie: czy z taką osobą jak on jestem w stanie zbudować prawdziwą emocjonalną bliskość? Czy jestem w stanie być z osobą, która być może nie będzie umiała się zaangażować? Ile można grać? To będzie ciężki związek ![]()
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Ciekawe, jak te długoletnie małżeństwa funkcjonują. Nie słyszałam, żeby moja mama np. w ciąży znikała gdzieś albo się nie odzywała, żeby tata się nią zainteresował
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
otoz to , jezeli facet sie "odsuwa", to moze to nie jest po prostu TEN i nad tym nalezaloby sie zastanowic, bo w zwiazku sie rozmawia,a nie kombinuje pod gorke bez sensu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:43.