Chłodnik ze strony kobiety - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-04-06, 00:02   #1
Kleotka
Zadomowienie

Chłodnik ze strony kobiety

Witam wszystkich ciepło
Chciałabym podyskutować o pewnym zjawisku i mam nadzieję, że takiego tematu jeszcze nie było.
Otóż korzystając ze świąt, spotkałam się z koleżanką, z którą dawno nie miałam kontaktu. Oczywiście tematy zeszły na te męskie również koleżanka zwierzyła mi się, że czasem celowo robi chłopakowi "chłodnik", gdy za długo jest zbyt słodko i on sam robi się lekko sztywny. Odpisuję mu na smsy z długimi przerwami, szybcoej wychodzi ze spotkań. Robi tak kilka razy i wszystko wraca do normy, chłopak jest z powrotem kochany i czuły.
Co o tym myślicie? To faktycznie działa? Jakie inne czynności dają ten sam efekt?
Kleotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-06, 00:30   #2
berries_delight
Raczkowanie

Dot.: Chłodnik ze strony kobiety

Myślę, że jeżeli relacje są zdrowe i ludzie rozsądni, to nikt nie ucieka się do takich gierek.
berries_delight jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-06, 01:07   #3
Matheyas
Raczkowanie

Raczej to będzie efekt jo-jo.
Z czasem się kapnie i będzie imprezka
Albo jej się znudzi

W telewizji tego nie mówią:
https://www.youtube.com/user/CEPERolkV8

"Bo nie o to chodzi by zmieniać świnię przy korycie, tylko koryto im zabrać."
Janusz Korwin Mikke
Matheyas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-06, 06:46   #4
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Uważam, że to traktowanie faceta jak kretyna
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-06, 07:45   #5
letik
Zadomowienie

No a ja uważam że to działa. I powie to każda która jest już w długim związku i to działa w obie strony.
Stary 2015-04-06, 07:49   #6
Majka1503
EDUkator

Cytat:
Napisane przez letik Pokaż wiadomość
No a ja uważam że to działa. I powie to każda która jest już w długim związku i to działa w obie strony.
Co to znaczy długi związek?

Dla mnie jest zagranie, które na pewno nie świadczy o tym, że jest wszystko w porządku czy to ze związkiem, czy z koleżanką autorki.

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-06, 08:34   #7
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Może i działa w takim sensie, że kobieta osiąga to, czego chciała. Tyle, że kosztem traktowania własnego partnera jak kretyna. Gdyby mi facet odwalał takie teatrzyki zamiast powiedzieć, że chce się przytulić, to bym go szybko pogoniła i związek nie miałby szans zyskać rangi "długiego".
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-04-06, 08:53   #8
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Eeeeee nie?

Zamiast stosować jakieś idiotyczne gierki, polecam po prostu ROZMAWIAĆ o swoich potrzebach.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-06, 08:56   #9
zakonna
Naczelna Nastolatka

No ja jestem kilka lat w związku i takie idiotyzmy nie przychodzą mi do głowy.
Stary 2015-04-06, 09:24   #10
Paszczurek666
Zakorzenienie

Jasne, że coś takiego działa. Raz, drugi, dziesiąty. Tylko ile można bawić się w takie gierki? Do niczego sensownego to nie prowadzi.

Podskakuję z Mel B.
Joga

Jem czekoladę aż uszy mi się trzęsą.
----------------------------
Używasz poprawnie?
'Szlak prowadzi na wschód.'
'Szlag mnie trafia.'
Paszczurek666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-06, 10:07   #11
poshh
Zadomowienie

No prosze, prawdziwa pua z niej
Długo są ze sobą, że jej chłopak się jeszcze nie pokapował?
poshh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-06, 10:16   #12
Paulinka181994
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Eeeeee nie?

Zamiast stosować jakieś idiotyczne gierki, polecam po prostu ROZMAWIAĆ o swoich potrzebach.
Popieram.
Paulinka181994 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-06, 10:29   #13
zlotniczanka
plum plum

metoda działa, czasami warto ją zastosować, ale może nie tak cynicznie jak koleżanka Autorki. Ja to bardziej widzę na zasadzie: Dobrze, Kotku, słabo nam się ostatnio układa. To ja się dystansuję, zabieram zabawki gdzie indziej, pogadamy jak ochłoniemy.
Zależy jak się na to patrzy. Jeśli dziewczyna podchodzi do tego tak, że facet nie jest jej całym światem, a ostatnio ją zaniedbał i ona sama w takim razie zajmie się sobą, spotka z koleżankami, wyjdzie z domu, by nie oszaleć - to naprawdę może być ożywcze.

zlotniczanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-06, 10:45   #14
ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca
Konto usunięte

Treść usunięta
ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-06, 10:56   #15
danana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d 386552d742cc4ca Pokaż wiadomość
Treść usunięta
nie po to żeby utrzymać uczucia partnera, ale żeby nie przynudzał.
Osobiście jakąś zwolenniczką gierek nie jestem, ale od czasu do czasu delikatnie...nie zaszkodzi
danana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-06, 11:00   #16
Dotka90
Zakorzenienie

No jak potrzebujesz jakichś podchodów żeby 'partner nie przynudzał', to pogratulować związku
Stary 2015-04-06, 11:17   #17
danana
Zadomowienie

Cytat:
No jak potrzebujesz jakichś podchodów żeby 'partner nie przynudzał', to pogratulować związku
nie chodzi o jego przynudzanie , ogólnie miałam cos takiego na myśli jak napisała zlotniczanka.
Stary 2015-04-06, 11:22   #18
Dotka90
Zakorzenienie

No widać mamy inne pojęcie związku, bo dla mnie wyjście z koleżankami, czy zajęcie się sobą, jest normalną sprawą, a nie żadnymi podchodami i kombinowaniem, co tu zrobić, żeby się nie zanudzić.
Stary 2015-04-06, 12:04   #19
danana
Zadomowienie

Cytat:
No widać mamy inne pojęcie związku, bo dla mnie wyjście z koleżankami, czy zajęcie się sobą, jest normalną sprawą, a nie żadnymi podchodami i kombinowaniem, co tu zrobić, żeby się nie zanudzić.
dla mnie też wyjścia z koleżankami są normalną sprawą.
Chodzi o momenty kiedy facet jest zajety praca/ czymkolwiek i z tego powodu gdzies spycha/zaniedbuje spotkania z partnerką,wtedy ona wychodzi z kimś innym albo zajmuje sie swoimi sprawami, nie czekając ani nie prosząc sie o spotkanie
wtedy on nie czuje że jest uwieszona na nim, nie dając oddychać i widząc cały swoje zycie tylko w nim. (żeby nie było nie mowie żeby nie okazywać ze sie tęskni itd.)
Stary 2015-04-06, 12:37   #20
zlotniczanka
plum plum

Cytat:
Napisane przez danana Pokaż wiadomość
dla mnie też wyjścia z koleżankami są normalną sprawą.
Chodzi o momenty kiedy facet jest zajety praca/ czymkolwiek i z tego powodu gdzies spycha/zaniedbuje spotkania z partnerką,wtedy ona wychodzi z kimś innym albo zajmuje sie swoimi sprawami, nie czekając ani nie prosząc sie o spotkanie
wtedy on nie czuje że jest uwieszona na nim, nie dając oddychać i widząc cały swoje zycie tylko w nim. (żeby nie było nie mowie żeby nie okazywać ze sie tęskni itd.)
ja też to widzę podobnie. Jest gorzej, facet nie ma czasu, kłócicie się, masz pretensje. Zamiast wylewać żal, idziesz sobie pożyć, porobić coś, dystansujesz się, dajesz mu przemyśleć i zauważyć swój brak, ale też samej sobie pewne rzeczy poukładać, złapać odpowiednią odległość i inne spojrzenie na wszystko.
Pragnęłabym zauważyć, że 90% dziewczyn w takiej sytuacji marudzi koleżankom, zakłada wątek pt" Czy to już koniec", pakuje się do mamusi, rozpacza, szlocha w poduszkę albo robi inne rzeczy. A wzmiankowany "chłodnik", wylany także na własną głowę, pomógłby również im.

zlotniczanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-06, 12:52   #21
danana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zlotniczanka Pokaż wiadomość
ja też to widzę podobnie. Jest gorzej, facet nie ma czasu, kłócicie się, masz pretensje. Zamiast wylewać żal, idziesz sobie pożyć, porobić coś, dystansujesz się, dajesz mu przemyśleć i zauważyć swój brak, ale też samej sobie pewne rzeczy poukładać, złapać odpowiednią odległość i inne spojrzenie na wszystko.
Pragnęłabym zauważyć, że 90% dziewczyn w takiej sytuacji marudzi koleżankom, zakłada wątek pt" Czy to już koniec", pakuje się do mamusi, rozpacza, szlocha w poduszkę albo robi inne rzeczy. A wzmiankowany "chłodnik", wylany także na własną głowę, pomógłby również im.

dokładnie
Stary 2015-04-06, 19:57   #22
Kleotka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zlotniczanka Pokaż wiadomość
metoda działa, czasami warto ją zastosować, ale może nie tak cynicznie jak koleżanka Autorki. Ja to bardziej widzę na zasadzie: Dobrze, Kotku, słabo nam się ostatnio układa. To ja się dystansuję, zabieram zabawki gdzie indziej, pogadamy jak ochłoniemy.
Zależy jak się na to patrzy. Jeśli dziewczyna podchodzi do tego tak, że facet nie jest jej całym światem, a ostatnio ją zaniedbał i ona sama w takim razie zajmie się sobą, spotka z koleżankami, wyjdzie z domu, by nie oszaleć - to naprawdę może być ożywcze.
No i właśnie coś takiego zrozumiałam z wypowiedzi koleżanki. Gdy zbyt długo jej całym światem jest on, wraca z uczelni i codziennie do niego jedzie, wracając do domu tak naprawdę tylko na spanie, zaczyna zauważać że po jakimś czasie on już nie jest taki "zaangażowany" jak wcześniej - chociaż to też może być kwestia tego, że faceci się tak okresowo odsuwają i zbliżają.
Ja tego osobiście nie stosowałam, nie przyszło mi do głowy, ale czytając niektóre fora, czy nawet tu na wizażu, żalące się dziewczyny na to, że same są bardzo zaangażowane, a ich facet się odsuwa, dostają radę żeby przestać bluszczować, zacząć żyć i zauważają poprawę po tym, więc coś chyba w tym jest
Kleotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-07, 17:24   #23
Hiyori
Zadomowienie

Mam wrażenie, że przeczytałam zupełnie co innego i jestem po stronie tych co potępili. Co nie oznacza, że nie zgadzam się ze Złotniczanką i Dananą. Z tym, że dziewczyny mówią o zdrowej reakcji na stres, o dawaniu sobie przestrzeni i to ogólnie jest ok.
Natomiast zachowanie koleżanki odbieram inaczej. Myślę, że jej facet ma problem z bliskością, skoro wiecznie potrzebuje takich huśtawek emocjonalnych, żeby poczuć, że wciąż mu zależy. Ona zwyczajnie tańczy do tego co on jej zagra i jeszcze myśli, że kontroluje sytuację. To facet odpycha w momencie kiedy są blisko, ona pokornie się odsuwa i podsuwa kiedy go najdzie, bo podświadomie czuje, że inaczej nic z tego nie będzie. Pora, żeby zadała sobie pytanie: czy z taką osobą jak on jestem w stanie zbudować prawdziwą emocjonalną bliskość? Czy jestem w stanie być z osobą, która być może nie będzie umiała się zaangażować? Ile można grać? To będzie ciężki związek
Stary 2015-04-07, 19:11   #24
_Mia
Zakorzenienie

Ciekawe, jak te długoletnie małżeństwa funkcjonują. Nie słyszałam, żeby moja mama np. w ciąży znikała gdzieś albo się nie odzywała, żeby tata się nią zainteresował
_Mia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-07, 19:43   #25
ninus112
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Mia Pokaż wiadomość
Ciekawe, jak te długoletnie małżeństwa funkcjonują. Nie słyszałam, żeby moja mama np. w ciąży znikała gdzieś albo się nie odzywała, żeby tata się nią zainteresował
hahaha leże :d

uważam,że w dojrzałych związkach jednak główną rolę powinna grać ROZMOWA
ninus112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-07, 20:23   #26
berenka
Zadomowienie

otoz to , jezeli facet sie "odsuwa", to moze to nie jest po prostu TEN i nad tym nalezaloby sie zastanowic, bo w zwiazku sie rozmawia,a nie kombinuje pod gorke bez sensu
berenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-08, 07:29   #27
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Mia Pokaż wiadomość
W samo sedno
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości