|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
mój związek przeżywa kryzys
błagam, pomóżcie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: mój związek przeżywa kryzys
Ile macie lat?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Odetnij się od niego.... na miesiąc...
Ale tak, że zero kontaktu (chociażbyś miała gryźć poduszkę i ryczeć całe noce). To optymalny czas na przemyślenie czego się chce w życiu i zatęsknienie (wasz związek pewnie jest przechodzony, i niewątpliwie macie kryzys). W tym czasie spotykaj się ze znajomymi, skup się na sobie, rób to co lubisz, nawiązuj nowe znajomości, nawet umawiaj się na niezobowiązujące randki. Podnieś wartość swojej osoby. Potem się odezwij i zapytaj co słychać (chyba, że już wcześniej się dowiesz że jest z kimś innym). Jednak jak Cię na prawdę kocha i tylko się pogubił, to na pewno się podczas tego miesiąca sam odezwie.... ale nawet jeśli, Ty powinnaś nie odpisywać, nie odbierac i odezwac się dopiero po tym miesiącu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
.
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Autorko, jaki macie staż w związku? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Napisała ze 5 lat.. Ja dałabym czas. I sobie i jemu. Wiem ze serce cierpi ale chyba nic innego nie możesz zrobić..
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Mamy 26 i 27 lat... chciałam przeczekać, ale... wiem, wiem że to nie fair, ale mam dostęp do jego konta na FB. I chyba dobrze, bo dzięki temu dowiedziałam się o jego zauroczeniu. W każdym razie chciałam sprawdzić czy on rzeczywiście zerwał z nią kontakt (no chyba że używa tylko komórki, ale tego nie sprawdzę) i ja milczę i biorę go na przeczekanie a on pisze z nią wiadomości i wysyła piosenki "na dobranoc
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Skoro się kimś zauroczył, to nie facet na całe życie. Pomimo kilku lat związku ludzie cały czas żyją w fascynacji sobą, a nie kimś innym. Nie umiałabym znieść myśli, że on wzdycha do innej i dlatego od razu bym się odcięła. Chociaż zdaję sobie sprawę, jakie to ciężkie, jeśli się kogoś kocha, ale łatwiej byłoby mi odejść na jakiś czas i zobaczyć, czy to nim wstrząśnie, niż żyć z nim ze świadomością tego, co robi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
wiem, że to może zabrzmieć głupio.. ale mam wrażenie że to zauroczenie też jest moją winą... mój chłopak jest bardzo religijny i rodzinny. Zawsze mówił o tym że chce mieć dzieci. Ja natomiast nie chodzę do kościoła i do dzieci jestem nastawiona raczej sceptycznie (choć ostatnio to się zmienia). Więc rzeczy których "nie chciałam mu dać" poszukał u innej... chociaż ja mu mówię, że dzieci pewnie bym chciała, ale jeszcze nie teraz a on że czekał na tą zmianę we mnie ale nie wie czy nie jest za późno... dlatego mam takie wyrzuty bo czuję że to ja spieprzyłam i to strasznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
Przerabiałam podobną sytuację i okazało się, że po pozornym zerwaniu kontaktu z tamtą dziewczyną, dalej byłam oszukiwana. Nie żałuję tego teraz, ba - bardzo cieszę że tak wyszło, ale straciłam prawie rok na bujanie się w związku który już prawie nie istniał (od momentu kiedy zauroczenie wyszło na jaw, do momentu rozstania) i zmarnowałam mnóstwo czasu i nerwów. Zastanów się, czy jest sens to kontynuować.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() I jeszcze - jasne, że każdy przeżywa fascynacje innymi osobami i zauroczenia, podczas trwania związku. Ja też! Rozumiem to ! Ale nigdy nie pozwoliłam sobie na to żeby sytuacja tak wymknęła się spod kontroli i ucinałam to od razu! Ale ja jestem jego pierwszą dziewczyną i wydaje mi się że on wielu rzeczy nie rozumie... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Te kobiety niczego ci nie obiecywały. To facet składał deklaracje, on ma się opanować. To, że ktoś podrywa osobę zajętą, w ogóle nie świadczy o nim źle. Głównie z tego względu, że podrywa osobę dorosłą, wolną i świadomą - a nie własność partnera. Gdyby twój facet do ciebie należał wtedy te żale byłyby słuszne. Ale tak się składa, że on jest wolny i żadna dziewczyna nie ma obowiązku zastanawiać się nad tym, czy tobie się ich relacja podoba. To jest już twój problem i twojego partnera, nie osoby trzeciej. Cytat:
Być może się nie wyszumiał jeszcze. To częsty problem u tych, co są ze sobą od gimbazjum. Nie zdążył doświadczyć życia seksualnego z innymi, nie zdążył przeżyć głębokich relacji, poza związkiem z tobą. Ale to go nie usprawiedliwia. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Dobrze, natura naturą. Można zawiesić na kimś oko, wdać się w rozmowę, ale są pewne granice, których się w związku nie przekracza. Gdyby mój facet tak zrobił, na pewno nie byłabym wyrozumiała i nie tkwiła w czymś takim, bo to po prostu nie po mojemu. Tak samo jak ja sobie nie życzę jakichś "dobranocek" dla innych kobiet, tak samo i on sobie nie życzy, abym ja komukolwiek coś takiego wysyłała i tak się spoufalała z innym facetem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||||
sissy that walk
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2015-04-09 o 11:03 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
A to nie jest tak, że to taki "przechodzony" związek? Rutyna i te sprawy...
Może też czuł już, że to nie to, ale nie mówił Ci nic do póki nie znalazł sobie innej. Może z niego to taka małplpka, która odczepi się od starej gałązki dopiero wtedy gdy znajdzie nową? ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- w pełni się zgadzam!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
BAN stały
|
[QUOTE=wie__;50973121]wiem, że to może zabrzmieć głupio.. ale mam wrażenie że to zauroczenie też jest moją winą... mój chłopak jest bardzo religijny i rodzinny. Zawsze mówił o tym że chce mieć dzieci. Ja natomiast nie chodzę do kościoła i do dzieci jestem nastawiona raczej sceptycznie (choć ostatnio to się zmienia). Więc rzeczy których "nie chciałam mu dać" poszukał u innej... chociaż ja mu mówię, że dzieci pewnie bym chciała, ale jeszcze nie teraz a on że czekał na tą zmianę we mnie ale nie wie czy nie jest za późno... dlatego mam takie wyrzuty bo czuję że to ja spieprzyłam i to strasznie
![]() Czy wcześniej kwestia religii nie miała wpływu na wasz związek? Czy on jakoś na ciebie naciska w sprawie podejścia do religii? To samo dotyczy kwestii ewentualnych dzieci. Wiesz, takie sprawy potem się zaogniają i często z czasem prowadzą do coraz większych konfliktów. Co rozumiesz przez to, że poszukał u innej, czego nie miał u ciebie? Czego mu brakowało, a dostanie od niej? Wspólne chodzzienie do kościółka? Dzieci za 9 miesięcy? Czy coś, o czym nie pisałaś? ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Kiedyś trochę chodziłam z nim do kościoła ale ostatnio już nie. On zawsze mówił że chce wziąć ślub w kościele, a ja mówiłam że ok ale ja raczej jako niewierząca... co do dzieci to ja myślę o tym jak o odległej jeszcze przyszłości, bo w tym momencie nie mam nawet pracy, uprawiam sport i to też jest dla mnie ważne, no i bałam się że tak sobie naobiecujemy tych dzieci już teraz a potem będą problemy i będziemy cierpieć... W ogóle to dziękuję za te wszystkie komentarze, dajecie mi do myślenia, naprawdę. Dziś się z nim spotkam, zobaczymy co będzie... co kilka dni w sumie się widzimy, ale jakoś oboje unikamy trudnych tematów, ja też z jednej strony niby chcę pogadać, ale z drugiej on mówi "daj mi czas" więc też nie chcę naciskać, nie chcę wyjść na zdesperowaną... propozycja spotkania wyszła niestety ode mnie... ale ciężko mi, przez te 5 lat był też moim przyjacielem i teraz mi ciężko jak nie mogę do niego zadzwonić żeby opowiedzieć że np. byłam na rozmowie kwalifikacyjnej albo zapytać co on robi... Boję się i jestem pogubiona. Dziękuję wam wszystkim za wsparcie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Miałyście rację. On chyba czekał tylko aż ja podejmę "męską" decyzję. To wszystko jakoś dodało mi sił, bo okazał się nie być taki jak myślałam że jest. Powiedział że już od roku ma wątpliwości czy jestem kobietą jego życia i czekał czy coś się zmieni. Brak szczerej rozmowy doprowadził do tego że ostatni czas był jednym wielkim kłamstwem. Teraz wiem na czym stoję. Życzę mu wszystkiego dobrego i zabieram się za szukanie pracy, może w innym mieście, żeby jakoś uciec na chwilę. Trzymajcie kciuki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:16.