|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Iść z nią na wesele?
Mam nadzieje że coś doradzicie, moja dziewczyna nalezy do formacji tanecznej, tanczą w parach i niedlugo jest wesele dwojki jej znajomych z tej formacji. To nie sa moi znajomi, spotkalem ich pare razy w zyciu. Powiedzieli ze na weselu będzie nie muzyka typowo weselna tylko taka jak oni lubia i zwykle tancza, czyli do tanca towarzyskiego. Ja tańczyc nie lubie zbyt i nie umiem ale wiem ze moja dziewczyna bedzie chciala bardzo tanczyc. i teraz pytanie czy pozwolic jej isc z jej tanecznym partnerem i nie isc czy isc z nia i siedziec tam i patrzec jak tanczy z innym? bo opcja tanca z nią innego niz bujanie sie odpada
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Iść z nią na wesele?
Co znaczy "pozwolić"? To twoja własność, byś mógł jej rozkazywać?
Jak ci przykro, że idzie z obcym facetem to jej to po prostu powiedz i posłuchaj jej argumentów. Chcesz tam iść - to idź, a ona sobie potańczy z innymi znajomymi, skoro ty nie potrafisz? Nie chcesz iść, to niech idzie z partnerem, ty niczego nie tracisz przecież. Czy chodzi tylko o zazdrość o jej tanecznego partnera? Skoro to jej taneczny partner, to spotyka się z nim regularnie i jakoś nie zaiskrzyło między nimi, więc dlaczego miałoby na weselu?
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett Edytowane przez Elfir Czas edycji: 2015-04-22 o 13:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na tym weselu nie będą tylko profesjonalni tancerze, ale też zwykli ludzi i naprawdę nie będziesz wyjątkiem. Edytowane przez Fleur_D Czas edycji: 2015-04-22 o 13:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Idź, ona niech sobie tańczy z partnerem tanecznym a Ty od czasu do czasu poproś ją do "bujanego", weź udział w zabawach w "pociąg", "chusteczkę" (o ile będą), itp
Cytat:
fajnie jakbyś miał z kim pogadać jak ona będzie tańczyła żeby nie siedzieć przy stoliku sam jak kołek
Zakochanie - to relacja międzyosobowa wynikająca z upodobania sobie w kimś, powodującego zależność emocjonalną od tego kogoś. Na miarę siły owej zależności następuje proporcjonalnie: utrata zdrowego rozsądku oraz zdolności do samodecydowania. o. Paweł Gużyński OP |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście, że nie poradzisz. Ale uświadom sobie, że w tej sytuacji to bardzo irracjonalne uczucie. Ona go zna od dawna i był tylko kolegą, a ciebie od niedawna i już jest twoją dziewczyną. Czyli masz coś, czego nie dostaje od tamtego faceta. Wygrywasz. Tu masz przewagę. To on może zazdrościć tobie co najwyżej.
Dlatego zmień myślenie. W związku się nie rozkazuje. Nie narzuca. Można wrażać swoją opinię, wątpliwości, odczucia i patrzeć jak na to reaguje partner. Dlatego najważniejsze jest - czy chcesz iść na to wesele? Ty sam, a nie dlatego, że idzie tam twoja dziewczyna. Bo nie ma nic gorszego na weselu niż drętwy, naburmuszony, skwaszony partner.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Myślę, że jedyną osobą która Ci odpowie na to pytanie jest Twoja dziewczyna. Zapytaj ją☠o radę, powiedz co czujesz i wtedy - tak jak to jedna z wizażanek zaproponowała - wysłuchaj co ma do powiedzenia. Poza tym będzie Ci dużo lżej jak poznasz tych ludzi. Być może nawet ich polubisz. Mówię to jako osoba, która walczy z chorobliwą zazdrością o wszystko co się rusza (serio). Powinieneś z nią iść, a nie zastanawiać się co tam robi, bo ta druga opcja dużo gorsza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Idź, usiądź z nią w kościele/urzędzie, złóżcie razem życzenia, zatańcz z nią kilka razy, dotrzymuj towarzystw przy stole, jak wyjdzie na zewnątrz się ochłodzić, podczas pogawędek z innymi gośćmi. Nawet jak potańczy trochę z kolegą z grupy, to i tak więcej czasu spędzi przy Tobie.
A nad zazdrością pracuj, bo tak irracjonalna zniszczy związek szybciej niż się obejrzysz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
lokalna gwiazda
|
Przecież nie będą tańczyć tanga z figurami, tylko do typowej weselnej muzyki. Niech cię dziewczyna podszkoli w tańcu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
przecież napisał, że państwo młodzi planują muzyke taneczną a nie weselną
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
A jak się idzie na wesele, to można tańczyć tylko z partnerem?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Masz tylko dwa wyjścia. Zostać w domu, zeby szła sama lub iść z nią. Nie ma opcji nie pozwolenia jej iść.
![]() |
#13 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Ja to bym chciał się nauczyć trochę tańczyć od swojej dziewczyny do tego wesela. Ale to ja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:13.