|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() wysypka po solarium
Blagam o pomoc.Bylam na solarium i uzylam kremu,p0o ktorym dostalam wysypki i sie poparzylam .Rece mam cale w strupkach bo mnie swedzi i sie drapie ciagle.Dodam ze jestem w londynie i nie mam dostepu do polskich lekow.MOze jakies domowe sposoby.uszy mam gorace,twarz tez jest ciaGle rozgrzana i pod palcami wyczUwa sie male grudki.nie drapie zeby nie spowodowac sTrupkow.Co mam robic?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: wysypka po solarium
jesli masz jogurt obluz miejsca poparzone wlanie jogurtem to domowy sposob przydal by sie krem lagodzacy na oparzenia powinien byc w apteczkach!! nawilzaj poparzone miejsca krem!!! jesli w strupkach jest plyn o jasnej barwie udaj sie do lekarza!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
kup wapno i/lub Fenistil zel.
dodatkowo możesz kupić jakiś preparat antyhistaminowy, typu cetyryzyna (np.zyrtec) czy loratadyna, szczególnie, jeśli już przedtem je stosowałaś. uważaj na mydło i inne agresywne kosmetyki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dziekuje wszystkim za pomoc.Zrobilam tak,wyszorowalam sie dokladnie zeby resztki kremu zeszly(to na pewno od niego),mocno nawilzylam skore i efekty sa,strupki znikaja,ale jeszce swedzi troche ,szcegolnie na rekach wiec czasem,szczegolnie w nocy sie drapie.Problem w tym ze jestemw londynie i nie mam dostepu do polskich lekow a tymbardziej lekarza.Sprobuje jeszce z ztym jogurtem,slyszalam ze smietana tez jest ok.Njgorsze jest to swedzenie bo przez nie rozdrapuje strupki.Nie mam w nich zadnego plynu.Moj chlopak mowi ze jestem sado-macho bo drapie az do krwi czasemi przytrzymuje mi rece zebym nie drapala,ale nocy tego nie kontroluje,wiec moze jest jakis domowy sposob na swedzenie???
Teraz mam nauczke i nie wiem kiedy znow pojde do solarium,jesli w ogole pojde. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tu masz nazwy międzynarodowe: Dimetindene maleate (Fenistil)- typowy środek na swędzenie oraz uczulenie. Cetirizine oraz Loratadine - przeciwalergiczne. najmocniejszy z tych trzech jest fenistil (kapsułki lub żel). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:54.