|
|||||||
| Notka |
|
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Zapiekane kiełbaski nadziewane
czesc kochane! Zacvznę od tego, że nie umiem gotować i robi to u mnie mój mąż. Dziś poprosil mnie, żebym to ja cos upichcila
Znalazlam bardzo fajny, myślę, że latwy przepis i zaraz biorę się do roboty Mam nadzieję, że mi wyjdzie ![]() A oto przepis: Porcja dla 4 osób: 250 g pokrojonych pieczarek 1 mala cebula 4 pomidory, troche masla 1 jajko, lyzka curry pół cwiartki litra 30% smietanki 100g tartego sera (np. ementaler) sol, pieprz 400 g kielbasek 1.Pieczarki wypłukać i odsączyc. Obraną cebule drobno pokroic. Pomidory pokroic w plasterki. Forme do pieczenia wysmarowac maslem. 2.Jajko wymieszac z curry, smietana, polowa tartego sera, cebula, pokrojonymi pieczarkami, posolic, posypac pieprzem. 3.Kielbaski rozkroic wzdluz, wlozyc do formy i wypelnic nadzieniem. Na kielbaskach polozyc plasterki pomidorow, posypac reszta sera i zapiec w piekarniku. Przygotowanie:10 minut, pieczenie: 15 minut Piecyk elektr.:250st C Piecyk gazowy: stopien 5-6 Jedna porcja zawiera 592 kcal |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zapiekane kiełbaski nadziewane
Jaki fajny przepis - idelanie trafiający w gust mojego męża.
Muszę koniecznie zrobić
|
|
|
|
|
#3 |
|
Nutka nie gryzie!
|
jeju i jak tu trzymać linie ...przepis z tych co trygryski lubią najbardziej
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Nutko, ja się dziwię, że ja wcześniej tego przepisu nie widziałam.
Takie CUDEŃKO Uwielbiam domowe "fast foody"
|
|
|
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
jak dla mnie - zaprzysięgłego mięso- i tłustożercy, przepis jest super
) mąż był zachwycony...
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
TRzeba przeglądać forum, bo ostatnio zauważyłam na "gotowaniu" zalew przepisów z forum "cin_cin" (czy jakoś tak) i przez to giną "nasze" oryginalne pyszności.
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Nutka nie gryzie!
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko jest miłe i fajne ale każda przesada to przesada.... |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
[ Quote Impersona]
Porcja dla 4 osób: 250 g pokrojonych pieczarek 1 mala cebula 4 pomidory, troche masla 1 jajko, lyzka curry pół cwiartki litra 30% smietanki 100g tartego sera (np. ementaler) sol, pieprz 400 g kielbasek 1.Pieczarki wypłukać i odsączyc. Obraną cebule drobno pokroic. Pomidory pokroic w plasterki. Forme do pieczenia wysmarowac maslem. 2.Jajko wymieszac z curry, smietana, polowa tartego sera, cebula, pokrojonymi pieczarkami, posolic, posypac pieprzem. 3.Kielbaski rozkroic wzdluz, wlozyc do formy i wypelnic nadzieniem. Na kielbaskach polozyc plasterki pomidorow, posypac reszta sera i zapiec w piekarniku. przepis super w sam raz dla młodego mojego starego podpowiedzcie mi jeno jakie to kiełbaski do tego najlepsze będą i czy należy się trochę środka wydranżać
jestem jaka jestem i taką mnie trzeba kochać ![]() Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem Théophile Gauthie |
|
|
|
|
#10 |
|
Rozeznanie
|
A ja mam jeszcze jedno pytanie zanim zrobię... Czy te kiełbaski nie "rozbebeszą" się? To znaczy czy w trakcie zapiekania ciśnienie nie spowoduje że eksplodują i będą nieładnie wyglądać?
|
|
|
|
|
#11 | ||
|
Nutka nie gryzie!
|
nie powinny bo beda rozciete
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
kiełbaski właśnie wylądowały w piekarniku
jestem jaka jestem i taką mnie trzeba kochać ![]() Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem Théophile Gauthie |
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
było pyyycha
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Czytałam, czytałam i ślinotoku dostałam
|
|
#15 |
|
BAN stały
|
Ja to z linią nie mam kłopotów. Mam 175cm, ważę 50kg i mogę jeść co chcę. Co do przepisu- wypróbowałam go. Super! !
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.

Znalazlam bardzo fajny, myślę, że latwy przepis i zaraz biorę się do roboty