![]() |
#1 | |||
Zakorzenienie
|
Chłopaki nie płacą, czyli niektórych tylko wykastrować
Dziś przeczytałam artykuł o facetach, którzy unikają płacenia alimentów i aż mi ciśnienie skoczyło. Faceci których stać na płacenie na współutrzymywanie własnego dziecka, robią wszystko aby tego nie robić, choć stać ich na to. http://natemat.pl/137649,sad-sadem-a...ronie-kampania
Cytaty: Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czytając takie rzeczy naprawdę chciałabym aby Ci faceci trafiali do więzień (do niedawna uważałam to za niepotrzebne). Powinno się ich ścigać z całą mocą. Można by odbierać prawa rodzicielskie i możliwość widzeń, ale wtedy najbardziej ucierpiałoby dziecko. Jakim trzeba być ch***m, aby takie rzeczy robić. I jeszcze to przyzwolenie społeczne :/ |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
wańka wstańka
|
Dot.: Chłopaki nie płacą, czyli niektórych tylko wykastrować
Cytat:
Myślę, że możnaby system pięknie usprawnić. Np. ściąganie alimentów prosto z wynagrodzenia, poprzez kontakt z pracodawcą. Nie sądzę by dziecko bardzo ucierpiało nie mając kontaktu z kimś kto ma w nosie jego dobro. Wprost przeciwnie, ukróciłabym takie kontakty.
![]() |
![]() |
#3 |
Recenzentka Miesiąca - Maj 2020
|
Nie będę pisała co myślę o tych śmieciach, bo mi dadzą dożywotni ban na internety
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Nie mam szacunku do takich ludzi. Ojciec znajomej odszedl, gdy chorowala, zostawiajac ja i matke ze wspolnymi kredytami i zastraszajac, ze jeszcze go beda splacac za polowe domu etc. Alimentow nigdy nie zobaczyla.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
żałosne typy, tacy to powinni pracować za 1zł/h
nie mieści mi się to w głowie, że chęć zrobienia byłej partnerce na złość jest silniejsza od miłości do dzieci |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Poprzez kontakt z pracodawca by sie nie dało... Ale poprzez sąd załatwić zeby siedli chamowi na konto... Da sie tak w ogole? W końcu komornik moze ściągać z konta... A jako ze mama to dłużnik... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Ciśnienie mi się podnosi jak słyszę czy czytam czy mam do czynienia z takim dziadostwem.
---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Da się przez komornika bo mój ojciec też przez kilka lat nie chciał płacić i jak komornik zaczął naliczać mu dodatkowo jakąś tam sumę co miesiąc to zaczął płacić, a jak miał regularnie płacone to go wypisałem z komornika, żeby nie dopłacał. Na szczęście potem już płacił w miarę regularnie, z poślizgiem ale nie kilkumiesięcznym jak wcześniej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
No wlasnie tak myslalam, ze chyba najłatwiej jest tak zmusić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak dla mnie powinno się ściągać alimenty od rodziny niefrasobliwego tatusia w trybie ekspresowym - bardzo często rodzina nagle ma wpływ na Pana, który jednak potrafi zarobić na te niesamowicie kosztowne alimenty. Dla wiecznie bezrobotnych obowiązkowe roboty społeczne, fizyczne i inne poklepanie po plecach jeżeli tak ciężko znaleźć mu pracę. Z drugiej strony sądy powinny być mniej stronnicze przy podziale opieki. Jest wielu ojców, którzy płacąc karę za urażoną dumę byłej małżonki mają być tylko bankomatem z ograniczonymi kontaktami. Wiele Pań nie dopuszcza myśli o opiece naprzemiennej bo "dziecko ma mieć jeden dom", a u ojca domu już nie może mieć nawet jeżeli w małżeństwie był świetnym i zaangażowanym rodzicem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Czytałam. Po prostu trudno w to uwierzyć, jak można się wypiąć na własne dzieci, samemu mając się całkiem nieźle. I to dzieci, które przecież same się nie zrobiły, ani nie sprawiła ich sobie zuuaaa eks, na złość jaśnie panu
![]() Jestem za jakimiś przymusowymi robotami dla takich oślizłych pseudocwaniaczków. A na pewno za konsekwentnym ściganiem. Jedno zdanie, a właściwie cała treść zawarta. Nic dodać, nic ująć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Powinien w ogóle zniknąć z życia dziecka. Dla mnie proste, nie płaci,nie wychowuje, nie jest ojcem.
Tak najłatwiej pojawić się raz na dwa tygodnie u dzieciaka, zabrac na plac zabaw, czy na lody i wspaniały tata.
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
kobiety walcza dzieckiem. mezczyzni alimentami.
Tylko dziecka zal:< |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
no dobra, a co jak koleś zrzekł się praw do dziecka. nie chce go nigdy widzieć tak jakby nie istniało. praw żadnych nie ma a i tak to je.... prawo pozwala kobiecie wnieść prawo o alimenty. dla mnie to chore jest. mało tego-kobieta może wnieść o ustalenie alimentów, które będą musiały płacić dziadkowie. Kobieta szczęśliwa, kasę ma-kolesia na oczy nie widuje jego rodziny też i ma to głupie prawo wnieść o alimenty bo tak.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Hrodebert
|
Wyobraź sobie że dla tego dziecka może być najwspanialszym ojcem na świecie ,a ty chcesz mu to odebrać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Nie mam szacunku dla takich 'mezczyzn'. Mój maz ma dwie piekne córeczki z poprzedniego zwiazku. Placi bardzo wysokie alimenty, do tego zabieramy dziewczynki do siebie najczesciej jak sie da. Nie szanowalabym meza- ba, nigdy bym sie z nim nie zwiazala, gdyby z jakiegokolwiek powodu nie wywiazywal sie ze swoich obowiazków jako ojciec. Szkoda tylko, ze nie zawsze mozemy sie z dziewczynkami widywac. Marine i Élodie mieszkaja we Francji ze swoja mama, podczas gdy my wiekszosc czasu spedzamy w róznych czesciach Wielkiej Brytanii i Szwajcarii- ale juz w przyszlym tygodniu maz pojedzie po córki i znowu bede miala w domu pelna gromadke dzieci!
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
heh, ta myślałam. ma płacić i już.
a co jesli kobieta chce oddać dziecko do adopcji, nie chce go wychowywać. jednak wspaniałomyślny tatuś postanowił sam się zająć dzieckiem. kobieta zrzeka się praw, nie widzi dziecka nigdy na oczy-nie chce go znać tak jakby trafiło do adopcji. tyle, że jak dziecko trafia do rodziny adopcyjnej dla kobiety dziecka nie ma. w momencie gdy ojciec zajmuje się dzieckiem a kobieta go oddała i nie ma żadnych praw to i tak ten tatuś może wystąpić o alimenty. dla mnie to porażka. i teraz żyj 25lat czy aby pewnego dnia nie przyjdzie pismo o głupie alimenty |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Pomijajac, ze nie rozumiem z twojego wpisu nic poza ostatnim zdaniem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mało co mnie bulwersuje ale takie głosy podnoszą mi ciśnienie. Dobrze, że nie mam dzieci to nie przyjdzie mi wnuków alimentować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Choćby po to, aby zmobilizować faceta do płacenia. Poza tym to dziecko to też wnuk tych ludzi, bratanek brata faceta itd. Cóż to dziecko to rodzina faceta. I albo ta rodzina zapłaci, albo długo rozniesie się na całe społeczeństwo. Alimenty to nie kara za błąd, ale łożenie na utrzymanie dziecka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#28 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Moim zdaniem jesli ojciec dziecka mieszka z dziadkami to powinni placic. Moze to go zmotywuje do zaplacenia alimentow. Tak samo jak w przypadku gdy "dziwnym trafem" caly majatek ojciec przepisuje na dziadkow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I co najciekawsze, spora część społeczeństwa uznaje to za normę, jednocześnie usprawiedliwiając lol-tatusiów spermodawców, którzy rzucą pod nogi 50 zł na kwartał. Ale kiedy ta "kobieta szczęśliwa, kasę ma" w którymś momencie wysiądzie, bo nie daje rady - na ogół ci sami ludzie wylewają jej na głowę wiadro pomyj, bo co z niej za matka. Weź z rozpędu zrób baranka o ścianę, to może do ciebie dotrze, co tworzysz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:37.