|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() desperacja singielki
czesc kochane
![]() Chcialam spytac was jak postrzegacie desperację, nie tylko tę prawdziwą ale i ukrytą. Jestem sama. Wydaje mi sie ze jestem w błędnym kole. Chcąc uniknąć bycia desperatką udaje niezainteresowanie w stosunku do mezczyzn, odwracam wzrok, unikam kontaktu, zebym właśnie nie wyszla na taka desperatke. Z drugiej strony bardzo chce kogos poznac i sie zakochac. Wydaje mi sie ze w srodku hoduje juz te desperacje. Okropne slowo swoja drogą. Dbam o siebie jak wychodze. Chodze obecnie na kurs tanca, niedlugo sie konczy i daje mi on wiele wiele radosci, ale chcialabym zatanczyc dka kogos a nie tylko tak dla siebie. Chcislabym zeby ktos dostrzegl to ze sie staram dobrze wygladac. Poza tym zaczynam sie zachowywac typowo dla singielek, seriale, tona czekolady, herbaty, dresy i brak makijazu, jesi chodzi o czas spedzony w domu. Gdzies wyczytalam ze to nie jest fajne. Taki jakby odpowiednik ferdka kiepskiego, typowy chlop z piwem, dziurawymi skarpetami przed glupkowatym programem w tv. wydaje mi sie to takie banalne i plytkie. Wychodze czasem na rower, basen, generalnie lubie sie ruszac, nie lubie statecznej aktywnosci typu ksiazki, robotki reczne, wolę sport. Do rzeczy. Wszystko kreci sie wokol tego ze chcialabym z kims byc. Jesli wychodze, to rozgladam sie za kims fajnym. Jesli staram dobrze wygladac, tanczyc, to nie tylko dla siebie. Meczy mnie to. Czytam artykuly o tym jak pasja jest wazna w zyciu kobiety, zeby nie czynila faceta swoja pasją, bo to nie on ma nia byc. Ze to z samej kobiety powinno promieniowac swiatlo, z jej zadowolenia z jej zycia. Lubie rowery itp ale nie jest to pasja mojego zycia. Czy wasze zycie tez tak wyglada, ze po uczelni szybki obiad, serial, drobnostki i spanie? Czy macie pasje swojego zycia poza facetem? Czy tez postrzegacie serialowanie jako zenska wersja ferdka? I zasadnicze pytanie..jak pozbyc sie tej desperacji z siebie? Ukrytej ale jednak obecnej. Zadne hobby mi nie pomagaja, zajmuje sie soba ale w celu wiadomym. Nie umiem tak po prostu wychillowac, jak patrze na faceta to pod katem czy nadawalby sie na faceta. Nie szukam kolegow. Pozdrawiam ![]() Przepraszam za bledy z tabletu. Edytowane przez moniaszelki Czas edycji: 2015-04-19 o 14:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: desperacja singielki
Cytat:
Ty tak na serio? xD Nie masz faceta a juz dostosowujesz do niego życie. może przestań czytać te oświecone artykuły |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() tak, mam. on też ma. a seriale oboje lubimy oglądać ![]() w ogóle nie rozumiem, jak można z faceta uczynić pasję? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Myślę, że Ty mylisz pewne kwestie. Zdesperowaną singielką byłabyś wtedy, gdyś rzucała się na pierwszego lepszego faceta, była z kimś kogo nie kochasz tylko po to żeby nie być singlem. To dobrze, że masz jakieś tam pasje, że wychodzisz do ludzi i umiesz się sama sobą zająć. Jednak większość osób, nawet towarzyskich lubi czasem posiedzieć samemu, odpocząć, 'pozamulać'. Nawet mając faceta jest to normalne i dziwne by było jakbyś za każdym razem siedziała z nim przed tv w pełnym makijażu i najlepszej kiecce
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
BAN stały
|
Cytat:
Jezu... Póki nie żebrzesz u faceta o miłość, nie poniżasz się, nie proponujesz związku każdemu nowo poznanemu facetowi, to nie ma mowy o żadnej desperacji. Masz w głowie mnóstwo fałszywych i szkodliwych wyobrażeń na temat zarówno singielstwa jak i związku. Więc po pierwsze: facet nie może być sensem życia. Twoje życie musi być piękne i bogate również bez faceta. Po drugie: bycie samemu ma dużo zalet, jedną z nich jest możliwość niezobowiązującego seksu z różnymi facetami, jak tylko najdzie cię ochota. Po trzecie: nie oczekuj za dużo od związku bo się zawiedziesz. Twój partner będzie też miał wady, podłe nastroje i chwilami będzie nie do wytrzymania. Nie staniesz się szczęśliwa w związku, jeśli poza nim szczęśliwa nie jesteś. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z telefonu, jem ogórki i literki |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Unikanie kontaktu wzrokowego to sygnał "nie interesujesz mnie".
Podstawą flirtu jest nawiązanie kontaktu wzrokowego, mowa ciała,potem rozmowa aż do dotyku. Desperacja to wydzwanianie co chwila do nowo poznanego faceta, by powiedzieć "a co robisz, bo ja cię kociam. A ty mnie też kociasz?". Albo zaczynanie rozmowy z każdym obiektem płci przeciwnej z podtekstem - "on zostanie moim mężem"
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett Edytowane przez Elfir Czas edycji: 2015-04-19 o 19:21 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Nie wiem skąd w kobietach ten ciągły strach przed "wychodzeniem na desperatkę". Wykluczając dziewczyny, które w klubie co 5 minut wiszą na innym ramieniu, o żadnej (!) dziewczynie, która mnie gdzieś zapraszała, czy w jakiś sposób okazywała zainteresowanie, nie pomyślałem sobie: "oo lol, haha, hehe, hihi, ale desperatka". Okej, drobna aktualizacja : jest jeszcze typ stalkerki, która 15 razy Ciebie gdzieś zaprasza. Wtedy sobie myślę: "serio, naprawdę nie widzisz, ze nie jestem zainteresowany" ? O ile facet nie ma zwichrowanej psychiki i przy okazji ma jakieś sensowne przzekonanie co do własnej wartości (czyli jest normalnym gościem wiedzącym, że okej, mam jakieś tam wady, ale mam też zalety) no to NIGDY o dziewczynie zapraszającej go gdzieśtam, czy okazującej zainteresowanie nie pomyśli: "desperatka". Pomyśli sobie: "no okej, jestem spoko gościem, i ta oto tu dziewczyna mnie zaprasza, podrywa mnie. Spoko, fajnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny (i chlopaki) za odzew
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Jesteś zdesperowana, ale na na punkcie tego, żeby ktoś sobie nie pomyślał, że źle Ci samej, nie bawi Cię życie singielki i chcesz miłości. Wyluzuj.
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Miałam niedawno podobny tok myślenia do Ciebie (może nie aż tak ekstremalny), ale widzisz, mój wziął się skądś - znajoma widzi moją kokieterię w stosunku do niektórych kumpli jako desperację, a mnie czasami po prostu "wjeżdża" taki tryb flirtujący, nawet jak nie jestem zainteresowana.
Jeżeli twierdzisz, że natura zaprojektowała Cię abyś jadł mięso, to najpierw zabij własnoręcznie to co zamierzasz zjeść. Zrób to, uzbrojony jednak tylko w to, w co wyposażyła Cię natura, bez pomocy noża, tasaka czy topora. Kot przybity do drzwi urzędu. Poszukuję sprawcy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Po prostu poszłaś w drugie ekstremum - "anty-desperację"
![]() Nie będziesz szczęśliwa w związku, jeśli nie jesteś szczęśliwa będąc samą. Może być tak, że jak już się przełamiesz, podtrzymasz ten kontakt wzrokowy i coś się dalej rozwinie, to staniesz się bluszczem. Dlatego radzę Ci zacząć skupiać się na bardziej sobie, bo jak na razie to z Twojego postu wynika, że posiadanie faceta to sens Twojego życia, a to nie jest zdrowe podejście.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Na pocieszenie mogę jeszcze dodać, że na pewno nie jesteś jedyną singielką świata, która miewa takie myśli, jak te które opisałaś
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
moniaszelki,
nie odwracaj wzroku i braku zainteresowania bo facet pomyśli - pewnie zajęta albo jest na imprezie z facetem, idę dalej, a całkiem na odwrót jak dasz do zrozumienia, że jesteś wolna i zainteresowana, możesz też sama zagadać bo dlaczego nie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Mnie również desperacja kojarzy się raczej ze snuciem planów na przyszłość z facetem poznanym 5 minut demu, z obsesyjnym szukaniem partnera byleby nie być samą - niezależnie od tego jakim jest. Wyluzuj. Mawiają, że miłość przychodzi w najbardziej niespodziewanym momencie, wtedy kiedy jesteś na nią gotowa. Mawiają też, że każda potwora... Myślę, że mają rację. Nie musisz ubierać się do oglądania serialu jak na wybieg, masz prawo jak każdy z nas mieć dzień 'nie chce mi się i mam w nosie to, jak wyglądam'. Wychodząc do ludzi skup się raczej na tym by dobrze się bawić niżeli szukać faceta. I to prawda - odwracanie wzroku odebrałabym raczej jako brak zainteresowania, nie szukałabym na miejscu faceta kontaktu z taką dziewczyną, gdyż zwyczajnie daje do zrozumienia, że mnie spławi.
Powodzenia, baw się dobrze, to najważniejsze. Jeżeli sama dla siebie będziesz kompletna, spełniona i zadowolona to i świat Cię taką odbierze. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:06.