|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Mocz dziecka do badania.
Dziewczyny chciałam spytać czy któraś z Was oddawała mocz dziecka do badania? Dokładniej chodzi mi o to w jaki sposób "łapałyście" siuśki
![]() ![]() ![]() ![]() Jeśli macie dobre sposoby, napiszcie proszę ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mocz dziecka do badania.
30ml to juz coś chociaż mnie mówili w laboratorium, ze muszą mieć minimum 50ml. pewnie zależy do jakiego badania i jaki mają sprzęt.
ja korzystałam ze specjalnych woreczków. do kupienia w aptece.
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
to zależy w jakim Twój dzieciaczek jest wieku. Jak jeszcze nie sika do nocnika to kupujesz w aptece takie specjalne woreczki, które zakłada się na....hmhmhmhmhm.....no wiesz...
![]() ![]()
"...Boże, daj mi cierpliwość, bym pogodził się z tym, czego zmienić nie jestem w stanie. Daj mi siłę, bym zmieniał to co zmienić mogę. I daj mi mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego..." Marek Aureliusz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
ja tez polecam woreczki, z tym,ze to trzeba pobierac mocz z nocy, wiec u nas lekarka zalecala by na noc zalozyć, maluszek mial potem troche odparzonego siusiaka, acha no i trzeba koniecznie malucha porzadnie umyc przed zalozeniem takiego woreczka, nie wiem, moze uda Wam sie sprytnie nad ranem zalozyć, raz by uniknac odparzenia a dwa to,ze mimo przestrzegania zasad higieny bakterie przez noc i tak sie namnoza u nas wynik trzeba bylo powtarzac dwa razy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Oczywiście w woreczek
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Dziękuję Wam za odpowiedzi
![]() ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Najlepiej lapac po spaniu, wtedy dziecko zawsze robi siusiu; wiec musisz czuwac az sie obudzi i wtedy; moja mama lapala mi na spodek, ale kiedys nie bylo woreczkow
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Jak córka była niemowlakiem, to sikała do woreczków. Teraz ma 5 lat i nie chce nasikać do kubeczka, więc wyparzam jej nocnik i sika do niego, a później przelewam do kubeczka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
czy lekarz zleca te badania bo podejrzewa cos czy sa to np. coroczne rutynowe badania?
moja corka jak zyje 6 lat nigdy nie mial pobieranej krwi ani moczu. moze trzeba by to zmienic? w koncu doroslym zaleca sie badania podstawowe co rok czy dwa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Paula, mnie się wydaje, że ot tak, bez potrzeby nie ma co dziecka stresować. Chyba, że pojawiają się jakieś niepokojące objawy typu:
ospałość, nagły spadek apetytu i wagi, cieżkie nawracające infekcje, utrzymujacy się kaszel itp.
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
pobieranie moczu u niemowląt
witam
czy macie drogie mamy skuteczny sposób na pobranie moczu u niemowlat? wiem, ze są woreczki do pobieranie moczu dla niemowląt juz zakładam 4 z rzędu i nie wychodzi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:40.