![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
sposob na parapet
moze ktos skozysta z mojego pomyslu i tez sobie poradzi w ten sposob z brzydkim parapetem
![]() ja mialam w calym domu passsskudne parapety lastriko ,czyli "marmur" a'la plyta nagrobna i tak sie im co remont to upieklo ze zostaly ,bo zeby wymienic to trzeba by ze sciany wykuc i to kupa roboty itd, no ale powiedzialam dosc!! i chcialam kupic taka okleine pcv ale moje parapety maja nietypowa grubosc i ta okleina nie pasowala ![]() ![]() wiec wpadlam na taki genialny pomysl[ choc wszyscy watpili ze to bedzie ladne ![]() wybralam sobie takie jasniutkie nie blyszczace ,brat mi ladnie nakleil i zafugowal, trwalo to wszystko 3 dni, bez balaganu ,nawet scian nie pobrudzil ![]() ![]() ![]() no i podobaja sie kazdemu ,nawet tym co watpili ![]() ![]() napiszcie czy sie wam podobaja? sorki ze zdjecia kiepskie jak zrobie lepsze to zamienie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: sposob na parapet
sa prześliczne
![]() od razu moze pociagnij fugi preparatem,zabezpieczajac ym przed wżeraniem sie kurzu i brudu ![]() wyglądają świetnie!naprawde ![]()
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
dzieki
![]() a wiesz moze jak sie taki preparat nazywa? szczeze mowiac nie wiedzialam ze jest cos takiego,jak narazie fugi mam jeszcze jasne[bo strasznie uwazam] no ale wiem ze to latwo zmienic a nic nie wkurza bardziej niz brud miedzy plytkami ![]() te parapety mam juz pol roku ,ten preparat to mozna kiedykolwiek czy tylko na swiezo polozone? na tych zdjeciach to widac "tak se" ![]() ![]() moze maz cos poradzi jak z pracy wroci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
DELFIN firmy ATLAS ( tani nie godny polecenia )
MAPERSIL firmy MAPEI - profesjonalny tak mówi mój TŻ
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Dot.: Sposob na parapet
Ja właśnie mam te okropne lastriko (nie wiedziałam że one się tak nazwają
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Pomysł z kafelkami ekstra. Przypomniał mi się mój parapet w starym mieszkaniu. Też nikt nie wierzył, że to będzie ładne, ale się uparłam i położyłam panel podłogowy - konkretnie to 2 panele i taką listwę wykończeniową, żeby nie było widać krzywego piłowania mojego.
Z kolei w nowym mieszkaniu w pokoju córki okleiłam parapet spalonymi zapałkami i bambusikami z rolet brata. Też nikt nie wierzył..., ale to nic ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
![]()
Ania1809 - według mnie takie rzeczy nie są głupie tylko orginalne Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
na zapalki bym nie wpadla
![]() ale macie fajne pomysly, przy zapalkoch moje plytki wysiadaja ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Wracajac do zapałek, to zainspirował mnie jeden facet. Jakieś 8 lat temu pokazywali go w teleexpressie. Wyobraźcie sobie, że miał zapałkami oklejony cały przedpokój, taka boazeria. Opowiadał, że parę lat mu zeszło na tej robocie, więc co tam mój parapet. Ja dziergałam tylko kilka dni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Też oglądałam to w teleexpressie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
świetne parapety, aż żal, że moje są ładne i nie trzeba oklejać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
lucyAS brawo!
a z tym z teleexpressu też mi coś chyba świta.. ania1809 może też masz jakies fotki? ![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Oto fotki parapetu u córki, trochę ciemne, ale można podpatrzeć:27-10-06_1545.jpg
27-10-06_1546.jpg 27-10-06_1547.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Oto fotki parapetu u córki, trochę ciemne, ale można podpatrzeć:
Załącznik 636962Załącznik 636963 Załącznik 636964 Przepraszam, pomyłka. Proszę o usunięcie tego postu. Dziękuję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
super te parapety! dziewczyny macie świetne pomysły, u mnie to lastryko jest pomalowane farba olejna na brązowo, tak jak okna
![]()
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
ania super! wiesz chyba mnie zainspirowałaś, zaczynam zbierać zapałki
![]()
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Cieszę się, że się podoba
![]() ![]() Aha, z doświadczenia wiem, że są dwie długości zapałek (jakieś 4mm różnicy), radzę zwrócić na to uwagę. Dokładam jeszcze kilka moich ozdób z zapałek: 28-10-06_1359.jpg28-10-06_1400.jpg 28-10-06_1401.jpg28-10-06_1402.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
ania a powiedz jeszcze czym te zapałki przykleić żeby się dobrze trzymały? bo ja laik, w te klocki, zastanawiem się ile pudełek musiałabym kupić na cały parapet..
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie na cały parapet nie starczyło ani zapałek, ani cierpliwości więc wymyśliłam bambusowe patyczki. I to był dobry pomysł, bo parapet stał się ciekawszy. Zamiast bambusa można wykorzystać np. patyczki do szaszłyków, patyczki do lodów, a może zgwałcic znajomego lekarza na te do sprawdzania gardła? Miłej zabawy! |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Ładny ten parapet, ale juz od bardzo dawna ogladam takie parapety u siebie w szkole, wiec nie jest to dla mnie jakies odkrywcze
![]() Twoj wyglada jednak bardzo estetycznie i elegancko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() też właśnie pomyślałam o tych patyczkach do szaszłyków ![]() jak znajdę czas na tę zabawę i coś mi z tego wyjdzie to też wkleję fotki ![]() pozdrawiam
![]() |
![]() |
#22 |
BAN stały
|
ja też tak okleiłam swoje parapety
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
hmm... a gdyby tak okleic okleina wiecie taka tapeta samoprzylepna, myslicie ze by sie to trzymalo??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Myślę, że by się trzymało ale pod warunkiem, że masz szczelne okna i nie będzie na nim stać woda.
Nie wiem tylko, czy dałabym radę dokładnie okleić, ale to jeszcze zależy od rodzaju parapetu - czy jest prosty czy zaokrąglony np. Jeżeli Twój parapet ma jakąś strukturę, to okleina niedość, że dobrze "nie chwyci", ale jeszcze wyolbrzymi każdy dołek czy grudkę i zamiast zdobić, będzie szpecić. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
hmm.... nie bardzo rozumiem w czym problem z tymi plastikowymi parapetami?sa brzydkie ? zniszczone? jest to okleina PCV czy caly parapet jest plastikowy?
napisz cos wiecej to moze bede miec jakis pomysl,ja lub ktos inny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() ja chcialam wam pokazac moj parapet byl on zorbiony jakies7 lat temu, jest to zwykly parapet jakie dawali jakies 20 lat temu w czasie budowy mieszkan w bloku ![]() jak juz mowilam te kafelki i listwy ozobne (kafelki ozdobne)byly robione jakos kolo7 lat do tylu kiedy to okno wymianialam , niestety jak to bywa z oknami drewnianymi i w tym roku bed emiala wymienione tym razem na plastikowe! tłumacze sie ze wzgledu na to iz fugi kotre sa pomiedzy kafelkami sa brudne i w ogole :| zreszta samw bedziecie widziec, ale uprzedzam ze fugi zostana wymienione za okolo15 dni bo wtedy juz powinnam miec nowe okinko i rolety (bo na zaluzje to ja juz patrzec nie umiem) a wiec tak wyglad amoj parapet -przeraszam za brudne fugi ![]() jak juz bede po wymanie okinka to pokaze zdjecia ![]()
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Hejka
![]() To normalny plastikowy parapet, zakładany przy wymianie okien na plastikowe. Cały parapet jest plastikowy. Nie podobają mi się one, bo są po prostu mało oryginalne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam mam w pokoju duże parapety dwa wiadomo dwa okna
![]() wcześniej miałem karnisze i firany z zasłonami ale stwierdziłem że teraz tego niebęde zakładał a niechce na nich mieć kwiatów,może macie jakieś pomysły albo fotki jak je urządzić?? Dzięki za pomoc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.