Śluz przed wytryskiem - czy mogę być w ciąży? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2005-11-06, 22:57   #1
evelyn22
Przyczajenie

Śluz przed wytryskiem - czy mogę być w ciąży?

Mam pytanie czy w śluzie który pojawia się przed wytryskiem na członku są plemniki?Czy jesli chlopak wkladal czlonka ale do nie doszlo do wytrysku mam szanse zajść w ciąże. Mialam dni płodne wtedy.
Dziękuję za odpowiedz
evelyn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-06, 23:02   #2
noana
Raczkowanie

Dot.: pytanie do pana dr.

tak,plemniki moga byc tez w sluzie przed wytryskiem. (tak pewnie rodzi sie wiekszosc dzieci niedouczonych rodzicow)
radze zaprzyjaznic sie z prezerwatywami
noana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-06, 23:10   #3
srubka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez noana
tak,plemniki moga byc tez w sluzie przed wytryskiem. (tak pewnie rodzi sie wiekszosc dzieci niedouczonych rodzicow)
radze zaprzyjaznic sie z prezerwatywami
dobrze napisane
Stary 2005-11-06, 23:15   #4
noana
Raczkowanie

to nie mialo byc chamskie, ale denerwuje mnie, ze ludzie decyduja sie na wspolzycie, nie wiedzac tak waznych rzeczy. to swiadczy tylko o niedojrzalosci.
noana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-06, 23:19   #5
evelyn22
Przyczajenie

ale to nie był pełny stosunek, chlopak tylko wsadzil do pochwy nie do końca.
Stary 2005-11-06, 23:32   #6
evelyn22
Przyczajenie

Moze ja niezbyt dobrze wyjasniłam w pierwszym poscie o co chodzi. Jeszcze nie zaczęlam współżycia, na obecną chwile zaczynamy się do tego dopiero przygotowywac(chodzi raczej o przygotowanie psychiczne)
To było tylko "wsadzenie"do pochwy, nie głębiej.
Stary 2005-11-06, 23:46   #7
xre
BAN stały

"BYLO TYLKO WSADZENIE DO POCHWY" No wlasnie tak sie robi dzieci wsadza sie czlonka do pochwy Gdzie chcialas zeby Ci wsadzil glebiej? dalej nie wejdzie. W pierwszej kropli sluzu podobno sa nabardziej zywotne plemniki... wiec jezeli nie chcesz zostac mamusia zastosuj sie do wskazowek wymienionych wyzej wlasnie napisalas ze nie rozpoczeliscie wspolzycia... a co to bylo?

Poczytaj troche o tym wszystkim, bo widac jeszcze nie jestes dostatecznie uswiadomiona

Ty na prawde masz 22 lata??
xre jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-11-07, 08:39   #8
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Skoro miałaś wtedy dni płodne, to owszem, mogłaś zajść w ciążę.
Hmmm w ciekawy sposób rozumiesz słowa "nie rozpoczęliśmy współżycia". Powtarzam za Xre - co to w takim razie było?

Poza tym zmieniam tytuł na bliższy regulaminowi - ma odzwierciedlać problem! Wszystkie pytania tu są (powinny być ) do Pana Doktora i Pani Doktor, którzy moderują forum. Nie trzeba tego pisać w temacie
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-07, 09:36   #9
srubka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez noana
to nie mialo byc chamskie, ale denerwuje mnie, ze ludzie decyduja sie na wspolzycie, nie wiedzac tak waznych rzeczy. to swiadczy tylko o niedojrzalosci.
ja wiem i dlatego napisalam ze dobrze napisalas
mnie szczerze mowiac tez takie cos denerwuje, ze sie dwoje ludzi bierze za cos, gdzie nie zdaja sobie sprawy jakie moga byc konsekwencje. Znam takich dwoje gdzie oczywiscie bez zabezpieczenia, no bo po co, bo on sobie wolal kupic papierochy zamiast gumki, oczywiscie nie wiedzieli ze w plynie przed wytryskiem moga sie znajdowac plemniki no i dzidzius gotowy, i pytanie: skad???

pozdr.
Stary 2005-11-07, 09:37   #10
Różowy Strachulec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xre
"BYLO TYLKO WSADZENIE DO POCHWY" No wlasnie tak sie robi dzieci wsadza sie czlonka do pochwy Gdzie chcialas zeby Ci wsadzil glebiej? dalej nie wejdzie.
Też się chciałam spytać czy można głębiej? Bo moze czegoś nie wiem?
Stary 2005-11-07, 09:38   #11
srubka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Różowy Strachulec
Też się chciałam spytać czy można głębiej? Bo moze czegoś nie wiem?
no ja chyba tez czegos nie wiem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-11-07, 09:58   #12
Akane
Zakorzenienie

Dot.: Śluz przed wytryskiem - czy mogę być w ciąży?

Mnie to cholera ciężka trzaska jak czytam posty (ponoć dorosłych?) ludzi, którzy decydują się na odbycie stosunku (czyt. włożenie penisa do pochwy - droga evelyne22) a potem jest krzyk "czy ja mogę być w ciąży??". Bo najpierw pomyśleć, dowiedzieć się, zapytać - to oczywiście jest ciężko. Lepiej od razu zabrać się do roboty, a o ewentualne ryzyko martwić później... Brak wyobraźni ludzkiej nie zna granic...
Akane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-07, 09:59   #13
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez srubka
no ja chyba tez czegos nie wiem
Powszechne niedoinformowanie wśród wizażanek
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-07, 10:02   #14
xre
BAN stały

Cytat:
Napisane przez evelyn22
Moze ja niezbyt dobrze wyjasniłam w pierwszym poscie o co chodzi. Jeszcze nie zaczęlam współżycia, na obecną chwile zaczynamy się do tego dopiero przygotowywac(chodzi raczej o przygotowanie psychiczne)
To było tylko "wsadzenie"do pochwy, nie głębiej.
Sadzac po Twojej wypowiedzi NIE MASZ NA 100% 22 LAT WIEC JA CIE TROCHE OSWIECE Z ANATOMII Wpruj sobie do glowy ten obrazek na pamiec, to bedziesz wiedziala gdzie twoj chlopak wsadza swojego czlonka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif ryc4_2.gif (28,5 KB, 321 załadowań)
xre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-07, 10:23   #15
Różowy Strachulec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xre
Wpruj sobie do glowy ten obrazek na pamiec, to bedziesz wiedziala gdzie twoj chlopak wsadza swojego czlonka
Może warto by było jeszcze zaznaczyć, jak głęboko
Stary 2005-11-07, 10:37   #16
Akane
Zakorzenienie

Chyba się jednak zorientuje, że członek do jajnika się jednak nie przedostanie I że pochwa to max, jeśli chodzi o możliwość "wejścia"
Akane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-07, 15:44   #17
srubka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lexie
Powszechne niedoinformowanie wśród wizażanek
jeszcze sie czegos tu nauczymy haha
Stary 2005-11-07, 15:59   #18
Misiaczek20
Raczkowanie

dziewczyny wiecie co ja przanalizowalamwypowiedz evelyne22 i doszlam sdo wniosku ze moze w pojeciu tejze dziewczynki (mowie tak mimoze moze byc starsza odemnie ) stosunek jest wtedy kiedy dochodzi do orgazmu (podejrzewam ze moglo to chodzi ale nie jestem pewna ) a moze samo wlozenie pewnisa dopochwy (tez nie wiem gdzie chciala zeby wlozyl głębiej moze do jajowodu ) nie nalezy zakwalifikowac pod stosunek ale nie ejstem epwna czy takie bylo rozumowanie tego dziewczecia a swoja droga chetnie sie podszkole jelsi faktycznie moze dojsc do glebszej penetracji bo mimo ze chcialam studiowac medycyne czegos nie wiem a biologie znam dosc dobrze

Misiaczek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-07, 16:14   #19
anukla
Raczkowanie

Nie ma co uswiadomienie na maxa!! Masakra A niby wszyscy wiedza skad sie biora dzieci
anukla jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-11-07, 16:22   #20
Misiaczek20
Raczkowanie

wieszmnie by takiepytanie od 16 latki nie zdziwiloale jesli laska ma naprawde 22 lata to wspolczuje jej dzieciom bo nie wiem jak ona je uswiadomi podejrzewam ze moja 11 letnia siostrzenica wie wiecej niz autorka tego tematu a uswiadomienie jej by sie przydalo RATUNKU przed takimi tematami i takimi kobietami

Stary 2005-11-07, 17:21   #21
villemcia
Wtajemniczenie

GG do villemcia

to jeszcze nie taki zly post..znam lepsze..z jeszcze lepsza wiedza seksualna

a swoja droga jej pewnie chodzilo o to, ze stosunek i ciaza moze byc wtedy jak facet dojdzie itp...a nie jak "tylko" wlozy...

ps. wiecej takich przypadkow i niż demograficzny nam nie grozi
Stary 2005-11-07, 17:32   #22
Misiaczek20
Raczkowanie

zgadzam sie no ale 22 latka powinna miec choc sladowe pojecie co robi a z tym nizem to super tekst

Stary 2005-11-07, 17:54   #23
olkie
Zakorzenienie

GG do olkie

nie rozumiem o co tyle bulwersu????? dziewczyna jest przerazona a wy jeszcze na nia najezdzacie:/ sorki ze sie unosze ale bylam w takiej samej sytulacji i wiem jak ona cierpi z przerazenia i proboje sie pocieszyc a przeciez nie kazda dziewczyna jest tak dobrze obeznana i jest weteranka w sprawie sexu . przypomnijcie sobie wasze przerazenie po 1 razie

sluchaj moglo dojsc do zaplodnienia ale nie koniecznie. im mniej razy "tak sie bawiliscie" tym miejsze prawdopodobienstwo ze doszlo do zaplodnienia, powiem ci ze do wiekszosci wpadek w taki sposob dochodzi. bo niby wszyscy sa tacy obeznani a i tak rodza sie dzieci z wpadek. poprostu nikt nie wie ze w sluzie przed wytryskiem moga znajdowac sie plemniki. nastepnym pocieszeniem moze byc to ze z wszystkich plemniczkow tylko kilka procent dociera do celu.
sama mialam taki problem ja Ty . moja znajoma mowila nie raz ze sie tak bawi i ze nie ma mowy o zajsciu w ciaze jak zdazy przed wytryskiem. troche mnie uspokoila i zabawilam sie tak tylko ze u mnie to trwalo przez ok 3 sek z 5 razy i za kazdym razem uciekalam. pozniej do mnie dotarlo ze jednak mozna zajsc w ciaze. przesukalam internet i zaczelam sie zalamywac. ale prawdopodobienstwo na takie zajscie w ciaze jest bardzo male(ale jest). jesli mowisz ze zrobil to tylko raz i tylko wlozyl i zaraz wyciagnal to mysle ze nie masz sie czego bac dla pewnosci i by sie nie denerwowac kup sobie tescik ciazowy kosztuje ok 13 zl a jego wiarygodnosc jest ponad 99%. zrob tydzien po stosunku i wyjdzie ci czy tak czy nie.moim zdaniem nie jestes nie martw sie buzka
Stary 2005-11-07, 18:11   #24
KasiaKatarzynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olkie
nie rozumiem o co tyle bulwersu????? dziewczyna jest przerazona a wy jeszcze na nia najezdzacie:/ sorki ze sie unosze ale bylam w takiej samej sytulacji i wiem jak ona cierpi z przerazenia i proboje sie pocieszyc a przeciez nie kazda dziewczyna jest tak dobrze obeznana i jest weteranka w sprawie sexu . przypomnijcie sobie wasze przerazenie po 1 razie

sluchaj moglo dojsc do zaplodnienia ale nie koniecznie. im mniej razy "tak sie bawiliscie" tym miejsze prawdopodobienstwo ze doszlo do zaplodnienia, powiem ci ze do wiekszosci wpadek w taki sposob dochodzi. bo niby wszyscy sa tacy obeznani a i tak rodza sie dzieci z wpadek. poprostu nikt nie wie ze w sluzie przed wytryskiem moga znajdowac sie plemniki. nastepnym pocieszeniem moze byc to ze z wszystkich plemniczkow tylko kilka procent dociera do celu.
sama mialam taki problem ja Ty . moja znajoma mowila nie raz ze sie tak bawi i ze nie ma mowy o zajsciu w ciaze jak zdazy przed wytryskiem. troche mnie uspokoila i zabawilam sie tak tylko ze u mnie to trwalo przez ok 3 sek z 5 razy i za kazdym razem uciekalam. pozniej do mnie dotarlo ze jednak mozna zajsc w ciaze. przesukalam internet i zaczelam sie zalamywac. ale prawdopodobienstwo na takie zajscie w ciaze jest bardzo male(ale jest). jesli mowisz ze zrobil to tylko raz i tylko wlozyl i zaraz wyciagnal to mysle ze nie masz sie czego bac dla pewnosci i by sie nie denerwowac kup sobie tescik ciazowy kosztuje ok 13 zl a jego wiarygodnosc jest ponad 99%. zrob tydzien po stosunku i wyjdzie ci czy tak czy nie.moim zdaniem nie jestes nie martw sie buzka

" poprostu nikt nie wie ze w sluzie przed wytryskiem moga znajdowac sie plemniki." tak, nikt nie wie, a dziewczyny, które przed chwilą pisały o tym, że w śluzie mogą znaleść się plemniki pewnie nie zaliczają się do grona ludzi :P [czytaj: sa kosmitkami skoro o tym wiedzą]

"moim zdaniem nie jestes" a z czego wnioskujesz
USG, badanie krwi, pomoc w przeprowadzeniu testu, badanie "ręczne" ?? wiem, że czas pewnie jeszcze zbyt krótki od potencjalnego zapłodnienia, ale skoro możesz tak twierdzić "badając" przez internet to pewnie i te badania już teraz by wykryły ciążę ;-)

a co do głębokości, być może dziewczynei chodziło o to, że chłopak tylko dotknął wejścia do pochwy, wiele dziewczyn myli pochwę z wargami sromowymi

Edytowane przez KasiaKatarzynka
Czas edycji: 2005-11-07 o 18:16 Powód: literówki
KasiaKatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-07, 18:22   #25
villemcia
Wtajemniczenie

GG do villemcia

Cytat:
Napisane przez olkie
przypomnijcie sobie wasze przerazenie po 1 razie
jakie przerazenie?
jak sie wie skad sie biora dzieci i co robic by sie nie braly to nie wiem czym sie mam przerazac...
chyba, ze tym ze partner zle wyceluje

Cytat:
dla pewnosci i by sie nie denerwowac kup sobie tescik ciazowy kosztuje ok 13 zl a jego wiarygodnosc jest ponad 99%. zrob tydzien po stosunku i wyjdzie ci czy tak czy nie.moim zdaniem nie jestes nie martw sie buzka
tydzien po stosunku test wcale nie musi dc wiarygodnego wyniku..
bo: za maly okres czasu moze byc by zostal wyprodukowany hormon HCG, moze byc za maly jego poziom by test wykryl..
lepiej odczekac przynajmniej 14 dni..a najlepiej robic w dniu spodziewanej miesiaczki

jak juz ktos chce robic test na 7 dni od zaplodnienia to lepiej test z krwi- duzo dokladniejszy...
Stary 2005-11-07, 18:22   #26
Różowy Strachulec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olkie
przypomnijcie sobie wasze przerazenie po 1 razie
Nie generalizuj, może Ty byłaś przerażona po swoim pierwszym razie, ale ja na przykład jakoś nie byłam. Może dlatego że uważam że zanim zacznie się coś robić trzeba zrobić rozeznanie w temacie.

Cytat:
moim zdaniem nie jestes
Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Jak można na podstawie wypowiedzi na forum stwierdzić czy ktoś jest w ciąży czy nie? Może ja znowu czegoś nie wiem?
Stary 2005-11-07, 18:27   #27
bunny-pie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KasiaKatarzynka
a co do głębokości, być może dziewczynei chodziło o to, że chłopak tylko dotknął wejścia do pochwy, wiele dziewczyn myli pochwę z wargami sromowymi
Tez mysle, ze o to moglo jej chodzic.
Przez sluz mozna tak samo dobrze zajsc w ciaze jak przez wytrysk. W sluzie jest minimalnie pare tysiecy plemników, wiec szansa duza.
Stary 2005-11-07, 18:27   #28
KasiaKatarzynka
Zakorzenienie

dokładnie: z czego wnioskujesz , że każdy po pierwszym razei jest przerażony?

kurcze niby powtarzający się wątek a ile ciekawych i nowych rzeczy się można dowiedzieć...

to jeśli kiedykolwiek zdarzy mi się rozmyślac nad ewentualną ciązą mogę zgłosić się do Ciebie?? przez internet mi powiedz czy jestem w ciąży czy tez nie
KasiaKatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-07, 18:30   #29
bunny-pie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olkie
dla pewnosci i by sie nie denerwowac kup sobie tescik ciazowy kosztuje ok 13 zl a jego wiarygodnosc jest ponad 99%. zrob tydzien po stosunku i wyjdzie ci czy tak czy nie.moim zdaniem nie jestes nie martw sie buzka

Cytat:
Napisane przez villemcia
tydzien po stosunku test wcale nie musi dc wiarygodnego wyniku..
bo: za maly okres czasu moze byc by zostal wyprodukowany hormon HCG, moze byc za maly jego poziom by test wykryl..
lepiej odczekac przynajmniej 14 dni..a najlepiej robic w dniu spodziewanej miesiaczki

jak juz ktos chce robic test na 7 dni od zaplodnienia to lepiej test z krwi- duzo dokladniejszy...
Test minimalnie 2 dni po dniu oczekiwanej miesiaczki.
Stary 2005-11-07, 18:32   #30
papryczka
Wtajemniczenie

uwazam, ze olkie maiala racje mowiac, ze przesadzacie z tym, co napisalyscie. zgadzam sie, ze dziewczyna w tym wieku powinna duzo lepiej znac swoja anatomie i konsekwencje takich "zabaw" z chloapkiem. jednak wasza reakcja mnie zaskoczyla i nie zdziwie sie, jesli ja zniechecilyscie do zagladania na forum...
papryczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości