Nie wiem, czy wypada - poradzi ktoś? :) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-11-24, 19:55   #1
cc2014
Przyczajenie

Nie wiem, czy wypada - poradzi ktoś? :)

Hej! Forum przegladam od dłuższego czasu, jednak dopiero dzisiaj odważyłam się napisać

Poznałam niedawno pewnego chłopaka, okazało się, że pracujemy razem - z tym, że on w innym dziale. Jego szef poprosił mnie, abym pomogła mu w pewnej sprawie, i w ten sposób się poznaliśmy.

Nawet miło się nam rozmawiało, po skończonej pracy słuchaliśmy razem naszej ulubionej muzyki (okazało się, że i on, i ja lubimy metal ), trochę o jedzeniu i właściwie wielu innych rzeczach Już na 2 spotkaniu wziął mój numer telefonu i następnego dnia od razu napisał. Wspomniałam mu, że potrafię zrobić lasagne, którą on uwielbia - tak mówił. Akurat dzisiaj miałam ochotę i ją zrobiłam, i zastanawiam się, czy wypda mu jutro zanieść trochę?

Pomyślicie, że mam problem z d*** wyjęty, ale nigdy nie byłam w podobnej sytuacji. Muszę się do czegoś przyznać - jestem niepełnosprawna, utykam na jedną nogę. Z tego powodu do tej pory z facetami miałam taki kontakt, że ok - byłam dobrą koleżanką, jeśli chcieli pożyczyć notatki, a tak - w ogóle mnie nie zauważali. Także doświadczenie w takich kwestiach mam zerowe, i nie bardzo mam kogo zapytać.

Chłopak o którym piszę, wydaje się być sympatyczny, na pewno jest bardzo kulturalny (otwierał mi drzwi, odsuwał krzesło, etc. ) . Chciałabym zrobić mu taki miły ''prezent'' - nie mam nadziei na nic więcej, po prostu - zwykły miły koleżeński gest. Nie wiem tylko - czy wypada, nie znamy się przecież jakoś specjalnie, spotkaliśmy się właściwie tylko 3-4 razy w pracy ... Nie chciałabym wyjść na jakąś desperatkę .. Z drugiej strony, z koleżanką, z którą pracuję, zawsze jeśli któraś z nas coś pysznego upiecze, przynosimy sobie do pracy i się częstujemy .

Dziękuję
cc2014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-24, 19:58   #2
coffee
and cigarettes

Dot.: Nie wiem, czy wypada - poradzi ktoś? :)

Cytat:
Napisane przez cc2014 Pokaż wiadomość
Hej! Forum przegladam od dłuższego czasu, jednak dopiero dzisiaj odważyłam się napisać

Poznałam niedawno pewnego chłopaka, okazało się, że pracujemy razem - z tym, że on w innym dziale. Jego szef poprosił mnie, abym pomogła mu w pewnej sprawie, i w ten sposób się poznaliśmy.

Nawet miło się nam rozmawiało, po skończonej pracy słuchaliśmy razem naszej ulubionej muzyki (okazało się, że i on, i ja lubimy metal ), trochę o jedzeniu i właściwie wielu innych rzeczach Już na 2 spotkaniu wziął mój numer telefonu i następnego dnia od razu napisał. Wspomniałam mu, że potrafię zrobić lasagne, którą on uwielbia - tak mówił. Akurat dzisiaj miałam ochotę i ją zrobiłam, i zastanawiam się, czy wypda mu jutro zanieść trochę?

Pomyślicie, że mam problem z d*** wyjęty, ale nigdy nie byłam w podobnej sytuacji. Muszę się do czegoś przyznać - jestem niepełnosprawna, utykam na jedną nogę. Z tego powodu do tej pory z facetami miałam taki kontakt, że ok - byłam dobrą koleżanką, jeśli chcieli pożyczyć notatki, a tak - w ogóle mnie nie zauważali. Także doświadczenie w takich kwestiach mam zerowe, i nie bardzo mam kogo zapytać.

Chłopak o którym piszę, wydaje się być sympatyczny, na pewno jest bardzo kulturalny (otwierał mi drzwi, odsuwał krzesło, etc. ) . Chciałabym zrobić mu taki miły ''prezent'' - nie mam nadziei na nic więcej, po prostu - zwykły miły koleżeński gest. Nie wiem tylko - czy wypada, nie znamy się przecież jakoś specjalnie, spotkaliśmy się właściwie tylko 3-4 razy w pracy ... Nie chciałabym wyjść na jakąś desperatkę .. Z drugiej strony, z koleżanką, z którą pracuję, zawsze jeśli któraś z nas coś pysznego upiecze, przynosimy sobie do pracy i się częstujemy .

Dziękuję
Wg mnie wypada.
A jeśli jemu nie chcesz dać, to daj mi.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-24, 20:00   #3
cc2014
Przyczajenie

Zostało mi całkiem sporo, więc zapraszam. Dziękuję za odpowiedź, dla kogoś z zerowym doświadczeniem w tej kwestii każda porada jest cenna!

P.S. Jeśli się nie odważę to sama zjem
Stary 2014-11-24, 20:01   #4
201607111028
Konto usunięte

Cytat:
Zostało mi całkiem sporo, więc zapraszam. Dziękuję za odpowiedź, dla kogoś z zerowym doświadczeniem w tej kwestii każda porada jest cenna!

P.S. Jeśli się nie odważę to sama zjem
Nie przesadzajmy, faceci to nie ludzie z innej planety
Moim zdaniem wypada. Miły gest.
201607111028 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-24, 20:16   #5
Syla_
Zakorzenienie

Śmiało Ja bym się ucieszyła (na jego miejscu)

Syla_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-24, 20:18   #6
818b6f2de5dfa79adb4775de183f054ac63b96e9_6594a3faefca2
Konto usunięte

Cytat:
Wspomniałam mu, że potrafię zrobić lasagne, którą on uwielbia - tak mówił. Akurat dzisiaj miałam ochotę i ją zrobiłam, i zastanawiam się, czy wypda mu jutro zanieść trochę?
czytam czytam i myślę: o co chodzi, gdzie jest haczyk? a tu proszę... uśmiałam się nieźle, ale tak pozytywnie

jeśli masz ochotę mu zanieść to zanieś jak nie wyjdzie to sama zjesz i też będzie dobrze

boski temat
818b6f2de5dfa79adb4775de183f054ac63b96e9_6594a3faefca2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-24, 20:20   #7
Chatul
ma zielone pojęcie

Według mnie wypada.
A w razie czego stracisz co najwyżej kawałek lazanii

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-24, 20:37   #8
Ilovemylife
Raczkowanie

Zdecydowanie tak. Moim zdaniem to świetny pomysł . Bardzo miły gest, możesz tym po prostu zaplusować, a przecież nic nie tracisz, to absolutnie nie wygląda na jakąś desperację. Powodzenia
Ilovemylife jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-24, 21:12   #9
Yennefer92
Zadomowienie

Wypada .
Ewentualnie ja mogę przyjąć! Jestem głodną studentką !
Yennefer92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-24, 21:22   #10
TancerzTango
BAN stały

Nie wypada. Widzieliście się dopiero 4 razy a Ty chcesz mu przynieść obiad z dnia wczorajszego? To nie ma sensu. Lepiej upiecz piernika, takiego z polewą kakaową
TancerzTango jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-24, 21:31   #11
201607110949
Konto usunięte

Ja bym nie zaniosła. A jako osoba obdarowana takim jedzeniem, w kontekście tego, że wspominałam jak bardzo lubię lazanię max 3 spotkania wstecz - poczułabym się dziwnie. Moim zdaniem za szybko, od razu widać że bardzo chcesz się wkupić w jego łaski.
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-24, 21:39   #12
pannaatopowa
Zakorzenienie

Moźe nie mu? Po prostu upiecz ciasto i poczęstuj w pracy. Mu się dostanie kawałek i zobaczysz jak zareaguje. Co jak co, ale nie znam faceta, który nie doceni domowego ciasta

Życie jest jak jazda na rowerze. Żeby utrzymać równowagę musisz się poruszać naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-24, 21:47   #13
ivy_chance
Raczkowanie

Wypada, uważam to za bardzo miłe

Cele: Allegra, Handspring, Extended Butterfly, szpagat, stanie na rękach!
ivy_chance jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-24, 22:14   #14
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość
Ja bym nie zaniosła. A jako osoba obdarowana takim jedzeniem, w kontekście tego, że wspominałam jak bardzo lubię lazanię max 3 spotkania wstecz - poczułabym się dziwnie. Moim zdaniem za szybko, od razu widać że bardzo chcesz się wkupić w jego łaski.
Popieram.
Aczkolwiek na jego miejscu bym zjadła
Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż
K&K
niebieskie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-24, 22:32   #15
coffee
and cigarettes

Cytat:
Nawet w kontekście "Gadaliśmy ostatnio o lasagne i tak strasznie za mną chodził ten temat, że w końcu musiałam ją zrobić, by przestać o niej myśleć. Długo nie robiłam, bo cała to dla mnie za dużo, a teraz już wiedziałam, że mam się z kim podzielić, więc w końcu mogłam zrobić, by połowy nie wyrzucić. Mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko temu, że cię wykorzystuję do zaspokajania własnych zachcianek"?
coffee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-24, 22:36   #16
NattiTt
Wtajemniczenie

ja bym dała.

napisz potem o jego reakcji

-7kg
NattiTt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-24, 22:38   #17
pannaatopowa
Zakorzenienie

Jeśli ktoś zechce mnie wykorzystać do egoistycznych zachcianek i upiecze mi ciasto czy lasagne jestem gotowa się poświęcić!

Życie jest jak jazda na rowerze. Żeby utrzymać równowagę musisz się poruszać naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-25, 00:06   #18
eyo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pannaatopowa Pokaż wiadomość
Jeśli ktoś zechce mnie wykorzystać do egoistycznych zachcianek i upiecze mi ciasto czy lasagne jestem gotowa się poświęcić!
zdecydowanie "to poświęcenie na które jestem gotów"(owa)

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-25, 14:41   #19
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Nawet w kontekście "Gadaliśmy ostatnio o lasagne i tak strasznie za mną chodził ten temat, że w końcu musiałam ją zrobić, by przestać o niej myśleć. Długo nie robiłam, bo cała to dla mnie za dużo, a teraz już wiedziałam, że mam się z kim podzielić, więc w końcu mogłam zrobić, by połowy nie wyrzucić. Mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko temu, że cię wykorzystuję do zaspokajania własnych zachcianek"?
Wiesz, wszystko można pięknie wytłumaczyć, będzie zgrabnie i logicznie. W teorii. W praktyce, gość będzie raczej czuł, że dziewczyna nadgorliwa i wpadł jej w oko, skoro ledwo po 3 spotkaniach dla niego gotuje.
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-25, 14:49   #20
Hiyori
Zadomowienie

Upewniłaś się, że jest singlem ? Ja bym nie zaniosła... bo nie. To zbyt silny sygnał, że mu się podobasz, po 3/4 spotkaniach tylko w pracy to narzucanie się i tak bym to odebrała. W ogóle lipa jeśli ktoś zobaczy, zaraz będą ploty
Hiyori jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-25, 14:55   #21
Niebieskooka arystokratka
Marszałkini II RP

Avatar Niebieskooka arystokratka

Cytat:

Zgadzam się. Ja dałabym sobie spokój z tą potrawą. Jak coś z tego wyjdzie to bez tego się obejdzie, zresztą może lepiej niech on coś zainicjuje.
Niebieskooka arystokratka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-25, 15:33   #22
madzia0007
Zadomowienie

Cytat:
Wiesz, wszystko można pięknie wytłumaczyć, będzie zgrabnie i logicznie. W teorii. W praktyce, gość będzie raczej czuł, że dziewczyna nadgorliwa i wpadł jej w oko, skoro ledwo po 3 spotkaniach dla niego gotuje.
Uważam tak samo. A tekst który zaproponowała coffie brzmi jak słaba wymowka do "specjalnie dla ciebie zrobiłam lazanie bo mówiłes ze lubisz". Im wiecej tłumaczenia tym gorzej. Jeszcze zależy czy autorka postrzega faceta w kategorii koleżenskiej czy "moze coś z tego wyjdzie". Jezeli widzi w nim kolegę to co jej szkodzi, nie ma nic do stracenia a moze zyskać fajnego znajomego. Jezeli chce czegos wiecej to tu bym jeszcze poczekala bo chłopak moze uznać ze jest nadgorliwa, widzieli sie 3 razy w pracy a ona juz rzuciła sie do garów zeby mu dogodzic umowmy sie ze zrobienie lazanii to nie 15 minut. Ewentualnie mozesz wspomnieć ze jak będziesz nastepnym razem robiła lazanie to przniesiesz mu kawałek.
madzia0007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-25, 15:46   #23
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Niebieskooka arystokratka Pokaż wiadomość
Zgadzam się. Ja dałabym sobie spokój z tą potrawą. Jak coś z tego wyjdzie to bez tego się obejdzie, zresztą może lepiej niech on coś zainicjuje.
Również tak myślę. Nie wychodziłabym aż tak przed szereg.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-25, 16:43   #24
3metrynadniebem
Raczkowanie

ja, znając siebie, bym mu przyniosła

I w sumie według mnie jest tak - jeżeli Cię lubi, to nie pomyśli o tym że "ohoho desperatka, gotuje dla mnie", tylko bardzo się ucieszy z tego, że może zjeść dzięki Tobie pyszną lazanię

a jeżeli jesteś mu obojętna, traktuje cię jako zwykłą koleżankę z pracy, z którą jest tylko na "cześć, cześć" i nie wie o niej nic i nie chce wiedzieć , no to wtedy może sobie pomyśleć, że za dużo sobie wyobrażasz.

Ja myślę, że w tym wypadku bardziej prawdopodobna jest opcja pierwsza i gościu nic złego o tym nie pomyśli A będzie mu miło.
3metrynadniebem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-25, 18:14   #25
cc2014
Przyczajenie

Raz kozie śmierć - zaniosłam

Nie mam ciśnienia, żeby coś z tego wyszło - serio. Nie wiem, czy jest singlem i w sumie mnie to nie interesuje (patrz zdanie poprzednie). Zwyczajnie go polubiłam, i uznałam, że to może być taki miły, zwykły gest, absolutnie nie miałam żadnych głębszych intencji

Chłopak się strasznie ucieszył, powiedział, że mu bardzo humor poprawiłam dzisiaj, cały czas miał banana na ustach, więc myślę, że chyba to nie był jakiś nietakt z mojej strony. Cieszył się jak dziecko, i widać było - że szczerze. Powiedział ze śmiechem, że teraz on coś mi ugotuje, ale będzie problem, bo potrafi tylko jajecznicę zrobić, ale coś wymyśli

W sumie poprzekomarzaliśmy się znów dzisiaj trochę i wróciłam do siebie. Nie wiem, czy będę jeszcze z nim pracować, może tak, może nie. Jeśli tak - ok, jeśli nie - tak samo. Ale było przynajmniej sympatycznie

Dziękuję za wszystkie opinie, dobrze zawsze spojrzeć na każdą sytuację z boku. Pozdrawiam

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Cytat:
Napisane przez NattiTt Pokaż wiadomość
ja bym dała.

Dzięki, zaniosłam i napisałam

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Cytat:
Napisane przez 3metrynadniebem Pokaż wiadomość
ja, znając siebie, bym mu przyniosła

I w sumie według mnie jest tak - jeżeli Cię lubi, to nie pomyśli o tym że "ohoho desperatka, gotuje dla mnie", tylko bardzo się ucieszy z tego, że może zjeść dzięki Tobie pyszną lazanię

a jeżeli jesteś mu obojętna, traktuje cię jako zwykłą koleżankę z pracy, z którą jest tylko na "cześć, cześć" i nie wie o niej nic i nie chce wiedzieć , no to wtedy może sobie pomyśleć, że za dużo sobie wyobrażasz.

Ja myślę, że w tym wypadku bardziej prawdopodobna jest opcja pierwsza i gościu nic złego o tym nie pomyśli A będzie mu miło.
Dziękuję P.S. Najbardziej właśnie obawiałam się wyjść na desperatkę

Edytowane przez cc2014
Czas edycji: 2014-11-25 o 18:11
Stary 2014-11-25, 21:13   #26
Hiyori
Zadomowienie

Cytat:
Raz kozie śmierć - zaniosłam

Nie mam ciśnienia, żeby coś z tego wyszło - serio. Nie wiem, czy jest singlem i w sumie mnie to nie interesuje (patrz zdanie poprzednie). Zwyczajnie go polubiłam, i uznałam, że to może być taki miły, zwykły gest, absolutnie nie miałam żadnych głębszych intencji

Chłopak się strasznie ucieszył, powiedział, że mu bardzo humor poprawiłam dzisiaj, cały czas miał banana na ustach, więc myślę, że chyba to nie był jakiś nietakt z mojej strony. Cieszył się jak dziecko, i widać było - że szczerze. Powiedział ze śmiechem, że teraz on coś mi ugotuje, ale będzie problem, bo potrafi tylko jajecznicę zrobić, ale coś wymyśli

W sumie poprzekomarzaliśmy się znów dzisiaj trochę i wróciłam do siebie. Nie wiem, czy będę jeszcze z nim pracować, może tak, może nie. Jeśli tak - ok, jeśli nie - tak samo. Ale było przynajmniej sympatycznie

Dziękuję za wszystkie opinie, dobrze zawsze spojrzeć na każdą sytuację z boku. Pozdrawiam

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Dzięki, zaniosłam i napisałam

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Dziękuję P.S. Najbardziej właśnie obawiałam się wyjść na desperatkę
Aha...
No cieszył się, że ktoś mu nadskakuje- adorowanie jest zawsze miłe (też bym z ciebie lała )
Czyli g... dostaniesz

Życzę ci powodzenia w rozwoju tej sytuacji (o ile chłopak jest wolny- tak, to ważne ). Ważne, że teraz masz dobry nastrój, może coś z tego będzie, pozdrawiam
Hiyori jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-26, 17:12   #27
cc2014
Przyczajenie

Dlaczego zwykły miły gest ma być odebrany jako nadskakiwanie? Dla mnie to coś zupełnie naturalnego. Poza tym, ja naprawdę nie mam ochoty na nic więcej, bez względu na to, czy on jest zajęty, czy nie.

W każdym razie kończę już temat, dowiedziałam się tego, czego chciałam - dziękuję wszystkim za odpowiedzi. A dobry nastrój staram się mieć zawsze :P
Stary 2014-11-26, 18:45   #28
Kansjella
Raczkowanie

Nie jest to nic niestosownego. Bardzo milo z twojej strony.
Kansjella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-26, 19:09   #29
3metrynadniebem
Raczkowanie

Cytat:
Dlaczego zwykły miły gest ma być odebrany jako nadskakiwanie? Dla mnie to coś zupełnie naturalnego.
No właśnie, nie można zrobić czegoś miłego dla kogoś, bo zaraz jest to jakoś dziwnie interpretowane. Ja tam kolegom jabłecznik przynosiłam i jakoś nie uważam tego za nadskakiwanie No i ważne, że im smakował
3metrynadniebem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-28, 08:38   #30
TancerzTango
BAN stały

Cytat:
Napisane przez NattiTt Pokaż wiadomość
ja bym dała.

Bardzo odważna rada , chyba że źle to interpretuje
TancerzTango jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości